Çalışma Meclisi 9 yıl aradan sonra toplanıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Çalışma Meclisini 'taşeron, kıdem tazminatı, özel istihdam büroları aracılığıyla geçici iş ilişkisi ve istihdam' konularını görüşmek için toplantıya çağırdı.

GÜNCEL 26.03.2013 16:06:35 0
Çalışma Meclisi 9 yıl aradan sonra toplanıyor

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Çalışma Meclisini ''taşeron, kıdem tazminatı, özel istihdam büroları aracılığıyla geçici iş ilişkisi, sendikal örgütlenme, toplu iş sözleşmelerinde yetki, iş sağlığı ve güvenliği ile istihdam'' konularını görüşmek için eylül ayında toplantıya çağırdı.

Bakan Çelik imzasıyla sosyal taraflara gönderilen yazıda, Bakanlığın teşkilat ve görevleri hakkındaki kanunda Çalışma Meclisinin yılda bir toplanması hükmü yer aldığı belirtilerek, Meclisin çalışma hayatının düzenlenmesi, işçi ve işveren ilişkilerinde çalışma barışının sağlanmasını kolaylaştırıcı tedbirler alınması, mevcut ve muhtemel meseleler ile çözüm yollarının araştırılması amacıyla toplandığı ifade edildi.

İlk toplantısını 1947 yılında yapan Çalışma Meclisi, en son 2004 yılında ''istihdamın artırılması, kayıt dışı işçiliğin önlenmesi ve kıdem tazminatı fonu'' konularını ele almıştı.

Bilgiç: Eğitim Çıtamızı Yükseltmeye Devam Edeceğiz

egitimdenhaberler.net imtiyaz sahibi ve genel yayın yönetmeni Nezir Karayün, Koç Ortaokulu Müdürü Şaban Bilgiç’i ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi.

Nehir Yatağında Bir Kişi Ölü Bulundu

HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’nin Keşan ilçesinde bir kişi nehir yatağında ölü bulundu. Kimlik tespiti ve olayın meydana gelişine ilişkin soruşturma sürüyor.

Erten, Amacımız Sendikal Çalışmaların Gücünü Artırmak

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Türk Eğitim-Sen İstanbul 11 Nolu Şube Başkanlığı, sendikal çalışmaların gücünü artırmak ve bölgesel iş birliğini pekiştirmek amacıyla Silivri İlçe Teşkilatı ile bir araya geldi.

27 İlde FETÖ'ye 71 gözaltı!

27 ilde FETÖ'ye 71 gözaltı!

SOBE Vakfı’ndan Türkiye’de ilk...

SOBE Vakfı’ndan Türkiye’de ilk... Otizm eğitimine dijital platform SOBEP

Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde kaç arttı..

Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 1,1 arttı... İnşaat sektörü güçlü artış gösterdi

Veledromu’nda Torku rüzgarı! Madalyalar peş peşe

Konya Veledromu’nda Torku rüzgar! Madalyalar peş peşe

Trabzon’da Balkan Harbi şehitleri anılacak

Trabzon’da Balkan Harbi şehitleri anılacak

Bilgi ve iletişim sektörü revaçta

Hizmet üretiminde bilgi ve iletişim sektörü revaçta

Dijital çağın kalbi Kocaeli’de atacak

Dijital çağın kalbi Kocaeli’de atacak

Kandilli’den Marmara için kritik adım!

Kandilli’den Marmara için kritik adım! Deprem Erken Uyarı Sistemi ilk sınavı başarıyla verdi

MÜSİAD Tekstil, Deri ve Hazır Giyim Sektör Kurulu buluştu

MÜSİAD Tekstil, Deri ve Hazır Giyim Sektör Kurulu Bursa’da buluştu

Meram’da çocuklar doğa için yarışacak

Konya Meram’da çocuklar doğa için yarışacak

Raket şampiyonluk kürsüsüne oturdu

Bursa Osmangazili raket şampiyonluk kürsüsüne oturdu

Tarım-ÜFE yıllık yüzde 45,40 arttı!

Tarım-ÜFE yıllık yüzde 45,40 arttı! Tek yıllık bitkisel ürünlerde sert fiyat artışı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.