Çalışma Meclisi 9 yıl aradan sonra toplanıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Çalışma Meclisini 'taşeron, kıdem tazminatı, özel istihdam büroları aracılığıyla geçici iş ilişkisi ve istihdam' konularını görüşmek için toplantıya çağırdı.

GÜNCEL 26.03.2013 16:06:35 0
Çalışma Meclisi 9 yıl aradan sonra toplanıyor

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Çalışma Meclisini ''taşeron, kıdem tazminatı, özel istihdam büroları aracılığıyla geçici iş ilişkisi, sendikal örgütlenme, toplu iş sözleşmelerinde yetki, iş sağlığı ve güvenliği ile istihdam'' konularını görüşmek için eylül ayında toplantıya çağırdı.

Bakan Çelik imzasıyla sosyal taraflara gönderilen yazıda, Bakanlığın teşkilat ve görevleri hakkındaki kanunda Çalışma Meclisinin yılda bir toplanması hükmü yer aldığı belirtilerek, Meclisin çalışma hayatının düzenlenmesi, işçi ve işveren ilişkilerinde çalışma barışının sağlanmasını kolaylaştırıcı tedbirler alınması, mevcut ve muhtemel meseleler ile çözüm yollarının araştırılması amacıyla toplandığı ifade edildi.

İlk toplantısını 1947 yılında yapan Çalışma Meclisi, en son 2004 yılında ''istihdamın artırılması, kayıt dışı işçiliğin önlenmesi ve kıdem tazminatı fonu'' konularını ele almıştı.

Günay; Güven Tazeledi. Duygu, Birlik Ve Umut Bir Aradaydı

HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Sivaslılar Derneği’nin olağan genel kurulu yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Çocuklar Tatili Sporla Şenlendirdi...

Yarıyıl Çocuk Spor Şenliği, tatildeki çocuklara hem eğlenceyi hem de sporu bir arada sundu.

Sporun Yıldızları Damga Vurdu

HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Esenyurt Belediyesi, sağlıklı yaşamı ve sporu teşvik etmek amacıyla Vadi Esenyurt Parkı'nda düzenlediği oryantiring turnuvası ile büyük bir heyecan yaşattı.

Kamp Akademisinde En iyiler seçildi…

Zorlu kış şartlarında gerçekleşen Kamp Akademisi “En İyiler” etkinliği, doğayla iç içe bir mücadeleye sahne oldu.

Erken’den İmar Savaşı İle İlgili Zehir Zemberek Açıklamalar

Yerel siyasetin ve şehircilik dünyasının isimlerinden Yüksek Mimar ve Şehir Plancısı Mustafa Erken sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla adeta kazan kaldırdı.

Ulaştırmada Yeni Dönem Hidrojenleri

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin raylı sistemlerde geleceğini şekillendirecek önemli bir projeyi kamuoyuyla paylaştı

Rengin Hafızası Sanatseverlerle Buluştu...

Esenler Belediyesi Sanat Evi bünyesinde eğitim alan kursiyerler ile eğitmenlerin hazırladığı Rengin Hafızası yağlı boya resim sergisi kapılarını sanatseverlere açtı.

Aksu; Hayırlı Günler Komşum, Derdin Derdimizdir…

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Milliyetçi Hareket Partisi Beylikdüzü İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen “Hayırlı Günler Komşum, Derdin Derdimizdir” programı kapsamında gerçekleştirilen,

Konaklama Olsa Şehir Kazanır!

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Anahtar Parti Erzincan İl Başkanı Ahmet Korkmaz, Ankara’dan Kars’a uzanan Doğu Ekspresi hattında Erzincan’a verilen molanın yetersiz olduğunu söyledi.

Cami Arazisi Tepki..!

Denizli’nin Çardak ilçesine bağlı Gölcük Mahallesi’nde cami yapılması amacıyla bağışlandığı belirtilen bir arazinin icra yoluyla satışa çıkarılması, mahallede ve ilçede büyük bir rahatsızlığa yol açtı.

Gençlere Ücretsiz Spor Akademisi Hazırlık Kursu

HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi, spora gönül vermiş ve geleceğini bu alanda şekillendirmek isteyen pırıl pırıl gençlerimiz için harika bir hizmete daha imza atıyor.

Bakan Memişoğlu'nda Büyük Müjde

HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Esenyurt halkı için oldukça önemli ve umut verici bir gün yaşandı. Sağlık Bakanımız Sayın Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, kalabalık nüfusuyla İstanbul’un kalbi olan esenyurtta.

Polis Merkezi Yeni Yüzüne Kavuştu

Haber: Meral Çetiner / Antalya - Alanya’mızın huzuru ve güvenliği için gece gündüz demeden çalışan emniyet teşkilatımıza yakışır bir yenileme çalışması tamamlandı.

Akalın, Suriye’deki Türkmenlerin Sesi Oldu

HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın, Türkiye’nin Suriye politikalarında Türkmenlerin eşit haklara ve adil temsile sahip olması gerektiğini vurguladı.

Ardahan Tanıtım Günleri İstanbul’da Başlıyor

HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - İstanbul Yeşilköy Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi, 22–25 Ocak tarihleri arasında Ardahan’ın kültürünü, lezzetlerini ve dayanışma ruhunu ağırlayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.