Chp Ödül Töreni

CHP Beylikdüzü İlçe Örgütü’nün ilkini 2016 yılında gerçekleştirdiği CHP Beylikdüzü Vefa Ödülleri Töreni’nin dördüncüsü, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Uzun yıllardır CHP’ye önemli katkıları bulun

SİYASET 14.12.2019 18:07:49 4495 0
Chp Ödül Töreni

Chp 4. Vefa Ödülleri Sahiplerini Buldu

 

CHP Beylikdüzü İlçe Örgütü’nün ilkini 2016 yılında gerçekleştirdiği CHP Beylikdüzü Vefa Ödülleri Töreni’nin dördüncüsü, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Uzun yıllardır CHP’ye önemli katkıları bulunan isimlere ödülünün takdim edildiği törene CHP'nin eski genel başkanları, partililer, milletvekilleri ve yaklaşık bin 500 kişilik vatandaş topluluğu katıldı.

Demokrasi, adalet ve sosyal devlet anlayışının en güçlü siyasi iradelerinden olan Cumhuriyet Halk Partisi’ne uzun yıllar boyunca emek vermiş olan isimler, vefa ödülü ile onurlandırıldı. İlki 2016 yılında yapılan CHP Beylikdüzü Vefa Ödülleri Töreni, bu kez Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşti. Tören halk ozanı Erdal Erzincan’ın saz ve türkü dinletisi ile başladı. Türkülerine tüm salonun eşlik ettiği Erzincan sahneden alkışlarla ayrıldı.

Bu yıl vefa ödülleri sırayla; CHP'ye yıllarca hizmet vermiş olan eski Turizm ve Kültür Bakanı ve gazeteci merhum Orhan Birgit, eski İmar ve İskân Bakanı merhum Ali Topuz, eski Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı merhum Fikret Ünlü, Beylikdüzü CHP İlçe Başkanlığı üyesi emekli öğretmen Şükran Bingöl, 68 kuşağının önemli liderlerinden Cavit Savcı ve eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen'e verildi.

Merhum Birgit'in eşi Gülsen Birgit ödülü eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'ından, merhum Topuz'un oğlu Serdar Topuz babasının ödülünü eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin'den ve merhum Ünlü'nün kızı Oya Ünlü de babasının ödülünü eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın elinden aldı. Şükran Bingöl'ün ödülünü, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Av.Turan Taşkın Özer ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık'ın elinden alırken, Cavit Savcı'nın ödülünü, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu birlikte verdi. Altan Öymen ise ödülünü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun elinden aldı.

Özer: Umudu, Direnci ve Mücadele Azmini Diri Tutmak İçin Buradayız

Yaptığı açılış konuşmasında Vefa ödüllerinin anlamı üzerinde duran CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Av. Turan Taşkın Özer; “Geride bıraktığımız 17 yıl boyunca bu ülkenin kurucu değerleri, kurucu felsefesi, kurucu hedefleri ve kurucu isimleri unutturulmaya çalışıldı. Sadece unutturulmak istense yine iyi. Ülkemizin kurucuları düşmanlaştırılmak, şeytanlaştırılmak istendi. Halen istenmeye de devam ediliyor. Oysa ki dünyanın bütün önemli milletleri kendi kurucu değerlerine saygıyla ve sıkı sıkıya sahip çıkarlar. Kendi kurucularını gözleri gibi sakınırlar. Onlara saygısızlık yapılmasına asla müsaade etmezler. Çünkü bilirler ki geçmişten aldıkları güçle geleceğe ulaşabilirler. Bilirler ki, geçmişe vefasızlık edenlerin geleceği olmaz. İşte Vefa Ödülleri tam da bu bilinçle düzenlenmeye başlandı.” dedi.

Çalık: Bize Düşen Türkiye Cumhuriyeti’ne İlelebet Sahip Çıkmak

Sözlerine, Mevlana’nın dizeleri ile başlayan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ise, “Cumhuriyet Halk Partisi’ne uzun yıllar gönül vermiş, emek vermiş; partisine, mücadelesine veya siyasete küsmemiş, yolundan dönmemiş, sapmamış; sevgiyi ve bağlılığı yüreğinde her daim hmiş çok değerli partililerimizi ödüllendirmek, bir nevi bizim de kendilerine vefa borcumuz olduğu için buradayız. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk gibi vefasıyla da tüm cihana örnek olmuş bir liderin evlatları olarak bize düşen de emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne ilelebet sahip çıkmak ve milletimizden ümidi bir an olsun bile kesmeden çalışmaktır.” dedi.

“İstanbul Nefes Aldı, Türkiye de Nefes Alacak”

Vefa Ödülleri jüri üyesi ve CHP eski milletvekili Süleyman Çelebi ise yaptığı konuşmada, “Yalnız Beylikdüzü değil, yalnız İstanbul değil, Türkiye’deki bütün il başkanlarımız, bütün ilçe başkanlarımız, bu örnekten yola çıkarak bu ödülleri hataya geçirmeli ve vefa örgütü haline getirmelidir.” diye konuştu.

Süleyman Çelebi’nin ardında kürsüye çıkan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise yaptığı konuşmada; "Bugün, Beylikdüzü'nden başlayarak vefanın hissedildiği, söylendiği ama sadece İstanbul'a değil, Türkiye'ye umut olarak karşımıza çıkabildiğinin en somut örneği. 4 yıl önce Beylikdüzü'nde başlayan bu vefa ve ödüllerle birlikte İstanbul nefes aldı, biliyoruz ki Türkiye de nefes alacak." ifadelerini kullandı.

İmamoğlu: 16 Milyon  İnsani  Kucaklayasim  Geldi

Törende kürsüye davet edilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise Erdal Erzincan’ın resitalinden çok etkilendiğini belirterek, “Öyle bir his, öyle bir notalarla bizleri besledi ki; bir an 16 milyon insanı kucaklayasım geldi” dedi. CHP’nin “insan odaklı” bir parti olduğunu belirten İmamoğlu, “Bir yanımız Anadolu'nun, insan sevgisini temel alan kadim kültüründe, Bir yanımız, insanlığın evrensel değerlerinde. Biz, siyaseti insanlarımızı mutlu edebilmek için yapıyoruz” diye konuştu. Vefa duygusunu insanı insan yapan, toplumu toplum yapan, milleti millet yapan en önemli değerlerden biri olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Vefa duygusunun ortadan kalkmasıyla toplumlar çözülür ve uygarlıklar yıkılır” dedi.

Kılıçdaroğlu: Vefa, İnsan Sevenlerin Duygusudur

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise; konser boyunca Cumhuriyet’i düşündüğünü belirtti ve “"Hangi kavgalar, hangi mücadeleler verildi Cumhuriyet kurulurken... CHP'yi düşündüm, genel başkanlarının tutuklandığı, düşüncelerin yasaklandığı süreçleri geçtik. Bütün bu süreçlerin içinde çınar gibi ayakta kalan tek bir varlık var siyasette, o da CHP. Bir kurumu 100 yıl yaşatmak kolay değil. Bir kurumu 100 yıl yaşatmak için ideal, hedef gerekiyor. O hedefi bize CHP'yi kuran kişi verdi, çağdaş uygarlığı aşıladı. Öyle bir ufuk verdi ki bize o ufka yaklaştığımız zaman o ufkun biraz daha ilerlediğini ve yeni kuşakların o ufku bulmak için yeniden mücadele ettiğini gösterdi." diye konuştu.

Konuşmasında vefanın önemine değinen Kılıçdaroğlu; “Vefa dediğimiz duygu, insanı sevenlerin duygusudur. Geleceğe umutla bakanların duygusudur. Vefa dediğiniz duygu, bir yerde bir çocuk aç yatağa giriyorsa, o gece rahat uyumamak demektir. Vefa sıradan bir olay değildir. Gerçekten de insana özgü bir kavramdır. İnsanoğlu bu kavramı büyütmek ve yüceltmek zorundadır. Elbette hepimizin eksiklikleri olabilir. Kusurlar olabilir. Önemli olan çizgimizden sapmadan yolumuza devam etmektir.” dedi.


Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Alper Taban'a sevgi seli

Alper Taban'a sevgi seli

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.