Çocuğum İlk Defa Vatanını Görecek..!

Suriye iç savaşından kaçıp Türkiye’ye sığınan ailelerin burada doğan çocukları, vatanlarıyla ilk buluşma için Esenyurt’tan yola çıktı. Esenyurt Belediyesi’nin organizasyonuyla ilçede yaşayan tamamı Türkiye’de doğan 29’u ç

İSTANBUL 21.01.2019 11:19:24 3677 0
Çocuğum İlk Defa Vatanını Görecek..!

Anavatan Suriye İle İlk Tanışma..!

 

Suriye iç savaşından kaçıp Türkiye’ye sığınan ailelerin burada doğan çocukları, vatanlarıyla ilk buluşma için Esenyurt’tan yola çıktı. Esenyurt Belediyesi’nin organizasyonuyla ilçede yaşayan tamamı Türkiye’de doğan 29’u çocuk 60 Suriyeli daha ülkesine döndü.

 

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Özgür Suriye Ordusu ile birlikte Suriye’de gerçekleştirdiği Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonlarının ardından bölgenin güvenli hale gelmesi, Türkiye’de yaşayan Suriyelilerin ülkelerine dönüşlerini hızlandırdı. Esenyurt Belediyesi’nin organizasyonu ile ülkelerine kesin dönüş yapan 29’u çocuk 60 kişilik bir Suriyeli grubu daha Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe ve vatandaşlar tarafından memleketlerine uğurlandı. Kafilenin içindeki emzikli bebekten 6 yaşına kadar olan çocukların tamamının Türkiye’de doğmaları ve anavatanlarını ilk defa görecek olmaları dikkat çekti. Türkiye’den ayrılmanın burukluğunu yaşayan Suriyeliler, eski belediye binasının önünden Esenyurt Belediyesi’ne ait 2 otobüse binerek, ülkelerine dönmek üzere Kilis Öncüpınar ve Cilvegözü Sınır Kapısı’na doğru yola çıktı. Otobüsleri ve yiyecek ihtiyaçlarını Esenyurt Belediyesi tarafından karşılanan Suriyelilerin eşyaları da bir kamyonete yüklendi. Memleketlerine dönmenin mutluluğunu yaşayan Suriyeli aileler, Cumhurbaşkanına ve Türk halkına teşekkürlerini dile getirirken, yakınları ise vedalaşırken gözyaşlarını tutamadı

Bu Yıl 20 Bin Suriyeli Dönecek

Anavatanlarına dönen Suriyelileri uğurlamaya gelen Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, “Esenyurt’ta 65 bine yakın Suriyeli misafir barındırıyoruz. Bir yıl süre içerisinde 5-6 bin arası Suriyeli misafirimiz evlerine dönüş yaptılar. Dönüşleri bizim üzerimizden bizim koordinasyonumuzla gerçekleşiyor. Orada bizim kontak kurduğumuz Kızılay ve AFAD ekipleri var, onlar da evlerine kadar eşlik ediyor” diye konuştu. 2019 yılı içerisinde 20 bin Suriyeliyi daha anavatanlarına göndereceklerini söyleyen Başkan Alatepe, “O bölge özgürleştirildikçe gidenlerin sayısı artacak. Bu anlamda da ordumuzun komutanı olan Recep Tayyip Erdoğan ve Türk ordusuna da buradan şükranlarımızı iletiyoruz. Biz Afrin, Cerablus bölgesine yoğun insan gönderdik. Bundan sonraki kısımda da Fırat’ın doğusuyla ilgileniyoruz. O bölgedeki misafirlerimizde memleketlerine dönmek istiyor. Ama oraların öncelikle teröristlerden arındırılmasını istiyorlar. Bizim ordumuzda bunu yapacak. Bizlerde onların buradan rahat bir şekilde gitmelerine aracılık edeceğiz. Buradan koordinasyon sağlayan ekiplerimize de teşekkür ediyorum” dedi.

Çocuğum İlk Defa Vatanını Görecek

Esenyurt Belediyesi’nin organizasyonuyla anavatanına dönmek için yola çıkan Suriyeli Nuran Muhammed, “4 yıl önce Türkiye’ye geldim. Çocuğum burada doğdu. İlk defa Suriye’ye gidecek, görecek vatanını. Suriye’yi bıraktığımızda çok kötüydü, şimdi düzelmiş dönüyoruz vatanımıza. Tayyip Erdoğan’dan Allah razı olsun, bize kapıları açtı. Her şeyimiz burada çok iyiydi. Çocuğumla vatanımıza ilk yolculuğumuz bu” dedi.

Evimizi Yeniden Yapacağız

Semir Muhammed ise, “Dört yıl önce Türkiye’ye geldim. Suriye DAEŞ’lilerden zorluk çekti. Bizi tehdit ettiler, Türkiye’ye yolladılar. Savaşta küçük kardeşimi kaybettim. Şimdi iki çocuğum ve eşimle birlikte dönüyoruz. Allah razı olsun Türkiye’den bize kucak açtı. Orada evlerimiz yıkıldı, gidip yeniden yapacağız. Ailemin bir kısmını burada bırakıyorum. Düzenimi kurduğumda kalanları da Suriye’ye getireceğim” dedi. Adnan Muhammed, “5 buçuk yıldır Türkiye’deyiz. Savaşı bırakıp Türkiye’ye geldik. Allah razı olsun sizlerden bize çok iyi baktınız. Türkiye’yi çok özleyeceğim, Allah Türk halkından razı olsun. Tayyip Erdoğan’ı başımızdan eksik etmesin. Çok iyi adammış bize çok iyi baktı” diye konuştu.

 

 


Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon

023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Dörtlü Final maçları Ankara THF Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu'nda oynandı.

Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesi kullanılarak yayınlanan yatırım ilanlarına ilişkin açıklama İletişim Başkanlığı'ndan geldi.

Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı

Millî Eğitim Bakanlığınca şube müdürlüğü, şeflik, memurluk ve saymanlık için görevde yükselme suretiyle atama sonuçları açıklandı.

İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!

'Türk bayrağının kaldırıldığına' yönelik iddialarla ilgili Mülkiye Müfettişleri görevlendirdi.

KalDer Kayseri'den gelecek paneli

KalDer (Kalite Derneği), Kayseri Şubesi tarafından Kayseri Ticaret Odası Eğitim Salonunda düzenlenen "İşimiz İnsan’’ ana teması çerçevesinde ‘’Geçmişten Geleceğe İnsan Kaynakları" konulu panel büyük ilgi gördü.

Kayseri Valisi'nden Büyükkılıç'a ziyaret

2024 Yerel Seçimlerinde yeniden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinden dolayı Başkan Büyükkılıç’ı tebrik eden Vali Çiçek, hayırlı olsun temennilerini iletti.

Kayseri tarımsal üretimin merkezi olacak

Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, kırsal mahallelerden biri olan Hasancı’da çiftçiye dağıtılan nohut tohumlarının ekimini yaptı. Tohumları toprakla buluşturdu.

MEB Gastronomi Festivalinde lezzet şöleni

Milli Eğitim Bakanlığı İzmir Bölgesi Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması, renkli görüntülere sahne oldu.

Özcan “Hoş tablo devralmadık”

Özcan, Keşan’daki yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya gelerek, gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Geleceğin Bilim İnsanları Ve Ressamları  Yetişiyor

Üniversitesi’nde düzenlenen deney, bilim ve resim atölyelerinde eğitimler hız kesmeden devam ediyor. Bu kurslarda öğrenciler ilgi alanları ve yeteneklerini keşfederek alanında uzman isimler tarafından geleceğe hazırlanıyor.

İzmir Karabağlar'da Köy Enstitüleri buluşması...

İzmir'de Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Eğit-Der Köy Enstitüleri kuruluş yıldönümü etkinliğine katıldı.

Tamer Kıral’ı duygulandıran ziyaret...

Tamer Kıral’a, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi iki minik konuk ziyarette bulundu.

Milletvekili Nurten Yontar, Emekliler Yılı'nda emekliler açlıkla savaşa terk edilmemeli

Milletvekili Nurten Yontar, Emekliler Yılı'nda emekliler açlıkla savaşa terk edilmemeli

Sokak hayvanları nasıl tedavi edilmeli?

Şehirlerimizin sessiz sakinleri olan sokak hayvanları, çoğu zaman çeşitli hastalıklar sebebiyle ölüyorlar. Peki sokak hayvanları için ne yapılmalı, nasıl tedavi edilmeli?

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.