Çocuklar Sağlıklı Yaşam İçin Pedal Çeviriyor

Beylikdüzü’nün en eski okullarından biri olan Beylikdüzü Büyükşehir Ortaokulu’nda bisiklet eğitimleri verilmeye başlandı.

EĞİTİM 24.04.2019 19:42:08 5439 0
Çocuklar Sağlıklı Yaşam İçin Pedal Çeviriyor

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından imzalanan ‘Sağlıklı Nesil Sağlıklı Yaşam’ protokolü kapsamında başlanan proje kapsamında öğrencilere spor ve sağlıklı yaşam alanlarında önemli bilgiler veriliyor. Bisiklet eğitimleri ile ilgili Start Tv ekranlarına bilgi veren Büyükşehir Ortaokulu Müdürü Yücel Akkaş okulun kısa zaman önce güçlendirildiğini bilgisini de vererek, “Bizler öğrencilerimizin sadece akademik alanlarda değil sosyal ve sportif alanlarda da başarılı olmaların istiyoruz.  Bu anlamda Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın imzalamış olduğu bir protokol var.  ‘Sağlıklı Nesil Sağlıklı Yaşam’ protokolü kapsamında bizlere demirbaş olarak verilen bisikletlerle çocuklarımıza sağlıklı yaşamı teşvik ediyor ve beden eğitimleri derslerimizde çocuklarımıza bisiklet kullanımını özendirerek onların daha sağlıklı bireyler olması için emek harcıyoruz” dedi.

‘Tek Amacımız Çocukların Mutluluğu’

Okulda bisiklet sürme keyfi yaşayan öğrencilerin oldukça mutlu olduklarını söyleyen Akkaş, “Çocuklarımızın mutluluğu okulumuza yansımaktadır. Bu durum bizleri çok memnun ediyor. Bu anlamda tüm öğrencilerimizin bisiklet kullanmasını sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu eğitimlerin sonunda öğrencilerimizin bisiklet kullanımı noktasında daha bilinçli olacağı kanaatindeyiz. Hatta bir sonraki safhada öğrencilerin okula bisikletle gelip gitmelerini amaçlıyoruz” diye konuştu. Türkiye’nin bisiklet kullanımı noktasına gelişmiş ülkelere göre çok geride olduğumuzu dile getiren Akkaş, “Gelişmiş ülkelere baktığımızda tüm bireyler sağlıklı yaşam felsefesi kapsamında mutlaka bisiklete biniyor. Bizler de gelecek nesillerimizin daha sağlıklı bireyler olması hususunda böyle bir proje ortaya koyan Sağlık Bakanlığımıza ve Milli Eğitim Bakanlığımıza teşekkür ediyorum “ ifadelerini kullandı.

Okul Bahçesinde Pedal Çeviriyorlar

Büyükşehir Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Tolga Şengül ise yaptığı kısa değerlendirmede, “Bizim için önemli olan çocuklarımıza burada farkındalık yaratmak. Çocuklarımıza klasik spor branşlarını tanıtmanın yanı sıra tüm spor alanlarını tanıtma gayreti içindeyiz. Bizler çocuklarımıza verdiğimiz bisiklet eğitiminde bisikletin sadece bir spor aracı olmadığını aynı zamanda bir ulaşım aracı olduğunu da öğretmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu. Okulda aldıkları bisiklet eğitimi ile ilgili konuşan Büyükşehir Ortaokulu öğrenciler ise mutluluklarını dile getirerek okul içerisinde bisiklet sürmenin keyfini yaşadıklarını söyledi.

Haber Merkezi

 


Geleceğin Bilim İnsanları Ve Ressamları  Yetişiyor

Üniversitesi’nde düzenlenen deney, bilim ve resim atölyelerinde eğitimler hız kesmeden devam ediyor. Bu kurslarda öğrenciler ilgi alanları ve yeteneklerini keşfederek alanında uzman isimler tarafından geleceğe hazırlanıyor.

İzmir Karabağlar'da Köy Enstitüleri buluşması...

İzmir'de Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Eğit-Der Köy Enstitüleri kuruluş yıldönümü etkinliğine katıldı.

Tamer Kıral’ı duygulandıran ziyaret...

Tamer Kıral’a, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi iki minik konuk ziyarette bulundu.

Milletvekili Nurten Yontar, Emekliler Yılı'nda emekliler açlıkla savaşa terk edilmemeli

Milletvekili Nurten Yontar, Emekliler Yılı'nda emekliler açlıkla savaşa terk edilmemeli

Sokak hayvanları nasıl tedavi edilmeli?

Şehirlerimizin sessiz sakinleri olan sokak hayvanları, çoğu zaman çeşitli hastalıklar sebebiyle ölüyorlar. Peki sokak hayvanları için ne yapılmalı, nasıl tedavi edilmeli?

İçişleri'nden 'Mahzen-29'da 32 gözaltı

İstanbul’un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen “MAHZEN-29” operasyonlarında organize suç örgütü üyesi 32 kişi gözaltına alındı.

Tekstil ve hazır giyimin ihracat şampiyonları belli oldu

Bursa’da tekstil, hazır giyim ve konfeksiyon sektörlerinde ihracat başarısı gösteren firmalar ödül ve ihracata katkı sertifikası almaya hak kazandı.

Yonca Zeren’den Pop Arabesk Şarkı

Yonca Zeren’in ilk tekli çalışması ‘’ Benim Seni Görmem Lazım’’ Haluk Özkan Projects çatısı altında müzik severlere sunuldu.

2023 Faaliyet Raporu Kabul Edildi…

2023 Yılı Belediye Faaliyet Raporu kabul edildi. Toplantıda kentsel dönüşümden altyapıya, eğitimden gençlere kadar pek çok alanda Bağcılar’ın gelişimine yönelik çalışmalar anlatıldı.

İş İnsanı Sakin Aruk'tan Böbrek Vakfı'na Destek

.

Balcıoğlu, Belediye Personeliyle Buluştu

Alipaşa'daki Ek Hizmet Binasında belediye personeliyle bir araya geldi. Toplantıda, Başkan Balcıoğlu belediye çalışanlarına hitaben önemli açıklamalarda bulundu.

Kamberoğlu, Egolarını Yenemediler..!

Esenyurt ve Kıraç'ın saygın siyasetçi iş adamlarından Oruç Kamberoğlu ile 2024 yerel seçim sürecine dair çok özel bir röportaj yaptık.

KADINLARA KORUNMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ

Üç aylık ücretsiz programda savunma sanatı uzmanlarından temel eğitim alan kadınlar, tacize ve şiddete karşı koyabilme kabiliyeti geliştiriyor.

HOBİ BAHÇELERİ SAHİPLERİYLE BULUŞTU

Her biri 15 metrekareden oluşan 133 parselde vatandaşlar doğayla iç içe, kendi ürettikleri ürünleri sağlıklı bir ortamda yetiştirirken boş zamanlarını da en güzel şekilde değerlendirebilme fırsatı bulacak.

BALIKÇI KENAN’DA UCUZ BALIK KAMPANYASI DEVAM EDİYOR

Denizlerde av yasağı başladı. 4,5 ay sürecek olan yasağın son gününde balıkçıların yüzü güldü. Denizlerin bu sezon bol ve bereketli geçtiğini belirten Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, “Ucuz balık kampan

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.