“Çocuklarımıza Dönük Çalışmalar Yapıyoruz”

Beylikdüzü Bizimkent İlkokulu Müdürü Cengiz Yeşilyurt, gelecek adına ümit vadeden her projeyi benimseyip çocuklarımızla beraber uygulamaya çalışıyoruz dedi.

EĞİTİM 19.02.2019 17:02:50 3791 0
“Çocuklarımıza Dönük Çalışmalar Yapıyoruz”

Beylikdüzü Bizimkent İlkokulu Müdürü Cengiz Yeşilyurt, gelecek adına ümit vadeden her projeyi benimseyip çocuklarımızla beraber uygulamaya çalışıyoruz dedi.

Beylikdüzü’nün eğitim kalitesi içeriğiyle zengin okullarından olan Bizimkent İlkokulu’nun Müdürü Cengiz Yeşilyurt, “Çocuklarımıza anasınıfından itibaren Robotik kodlama dersi vermeye başladık. Şu an 300 öğrencimize kodlama dersi veriyoruz. Önümüzdeki yıllarda robotik yarışmalara katılmayı hedefliyoruz. Eğitimle ilgili her yeniliği okulumuza getirmeye çalışıyoruz. Gelecek adına ümit vadeden çocuklarımız var ne gerekiyorsa yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kardeş Okul Projesi

Bizimkent İlkokulu’nun Müdürü Yeşilyurt; “Kardeş Okul Projesi kapsamında Ağrı Patnos Güvercin İlköğretim Okulu’na ve Karabük Cumali İlköğretim Okulu’na 200’er adet bot, mont, kırtasiye ve kitap gönderdik. Geçen sene 30 tane proje yaptık. Bu sene Milli Eğitim Bakanlığı’nın ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün önermiş oldukları projelere ağırlık verdik” şeklinde konuştu.

“Her Şey Çocuklarımız İçin”

Yeşilyurt; “Bir Harf Bir İstanbul projesi ile ilkokuma yazma bilmeyen öğrencilere ilkokuma yazma becerisi kazandırabilmek, okuma ve okuduğunu anlama becerileri yetersiz olan öğrencilerin bu alandaki becerilerini artırabilmek; ilkokuma, yazma ve okuduğunu anlama yöntem ve tekniklerine sahip öğretmenler yetiştirmek amaçlanmaktadır. Veli Akademileri projesini hayata geçirdik. Velilerimizi okul yönetimine dahil etmek amacıyla eğitimler, seminerler düzenliyoruz. Yaptığımız 2 seminere yoğun ilgi vardı velilerimiz tarafından. Kaliteli sunumlarla akademik eğitim verildi. Umudum Öğretmenim projesi ile ebeveynlerini kaybetmiş çocuklarımıza dönük çalışmalar yapıyoruz. Maddi desteğin yanında psikolojik destek de vererek öğrencilerimizi her koşulda desteklemeye çalışıyoruz. ‘Yüzme bilmeyen kalmasın’ projesi kapsamında öğrencilerimizi İlçe Gençlik Spor Tesislerindeki yüzme havuzlarına götürüyoruz. Avrupa’nın en büyük olimpik yüzme havuzu olan tesiste yüzmeyi öğretiyoruz. Bu noktada İlçe Spor Müdürümüze desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum tekrardan.
 

“Çağa Uygun Olmalıyız”

Çağın gereğine uygun davranmamız, hareket etmemiz gerek. Çocukların gerisinde kaldığımızda rol model olamıyoruz.  Bu sebeple çocukların gerisinde kaldığımız zaman çocuklar bizi pek kale almıyorlar. Çocukların bizi dinlememesi, duymaması çocuklarımızla aynı dili yakalayamadığımız içindir. Çağın gereksinimine uygun teknolojilerle projeler üretip eğitim vermek hedefindeyiz.
 

“Çevre Bilinci Önemli”

Yeni olan bir proje ile Tasarım Beceri Atölyesi kuruldu. İstanbul’un 11 okulunda uygulanmaya başlanacak. Bu yeni projenin teknik şartlarına baktığımız zaman spor atölyesi, resim-görsel sanatlar atölyesi, fen matematik atölyesi ile biz 3 yıl önceden bu projeyi hayata geçirdiğimizi belirtmek isterim. 3 yeni atölyemiz de var yaz döneminde bu atölyelerimizi de kendi imkânlarımızla hayata geçireceğiz.  Şu an müzik atölyemiz var dışardan herhangi bir destek almadan devlet ses sanatçısı olan bir arkadaşımızla çocuklarımıza ders vermek için anlaşık sene sonunda da Türk Halk Müziği konseri vermeyi amaçlıyoruz. Çocuklarımıza çevre bilincini aşılamak için çeşitli projeler, etkinlikler düzenliyoruz. Geçen sene doğaya ciddi manada zarar veren poşet kullanımının azalmasına dikkat çekmek için çocuklarımızla bez çantalar hazırlayıp marketlerde müşterilere dağıttık”.

Beylikdüzü Haber Merkezi(BHM)

 


Eğitimcilerden Başkan Erdoğan'a açık mektup:

Bilim ve Eğitim Camiasından Başkan Erdoğan'a Müfredat Açık Mektubu

Çocuklar Belediye Başkanlığı Koltuğunu Devraldı

Balcıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında başkanlık koltuğunu bir günlüğüne Silivri'nin farklı okullarından gelen çocuklara devretti.

Özer, ‘Evde Sağlık Hizmeti” ile komşularının yanında

Esenyurt Belediyesi, sağlık durumu hastaneye gitmeye elverişli olmayan hastalar için sürdürdüğü “Evde Sağlık Hizmeti” desteğine ara vermeden devam ediyor.

Çalık: Evlatlarımıza Aydınlık Bir Gelecek Bırakmak İstiyoruz

Onun için bütün hizmetlerimizin temeline mutlaka çocuklar var. Çocuklar geleceğimizin güvencesi, çocuklar bizim yaşama sevincimiz.

Tuğba Özay Ben Amerika'da Doğsaydım!

7 yaşında Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Deneme Sahnesi’nde tiyatroya başladım. İlkokul üçüncü sınıfta senaryolar, tiyatro oyunları yazmaya başladım.

Balcıoğlu, Afet Hazırlıklarını Masaya Yatırdı

Balcıoğlu, Tekirdağ Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan ve Tekirdağ AFAD İl Müdürü Tezcan Buçan ile Silivri Afet Koordinasyon Merkezinde bir araya geldi.

Balcıoğlu "Ahşabın Hikayesi" Sergisinin Açılışını Gerçekleştirdi

"Ahşabın Hikayesi" isimli ahşap sergisinin açılışını yaptı. Serginin açılışında konuşan Başkan Balcıoğlu, sanatseverlerle birlikte sergiyi gezdi ve eserler hakkında bilgi aldı.

Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon

023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Dörtlü Final maçları Ankara THF Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu'nda oynandı.

Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesi kullanılarak yayınlanan yatırım ilanlarına ilişkin açıklama İletişim Başkanlığı'ndan geldi.

Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı

Millî Eğitim Bakanlığınca şube müdürlüğü, şeflik, memurluk ve saymanlık için görevde yükselme suretiyle atama sonuçları açıklandı.

İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!

'Türk bayrağının kaldırıldığına' yönelik iddialarla ilgili Mülkiye Müfettişleri görevlendirdi.

KalDer Kayseri'den gelecek paneli

KalDer (Kalite Derneği), Kayseri Şubesi tarafından Kayseri Ticaret Odası Eğitim Salonunda düzenlenen "İşimiz İnsan’’ ana teması çerçevesinde ‘’Geçmişten Geleceğe İnsan Kaynakları" konulu panel büyük ilgi gördü.

Kayseri Valisi'nden Büyükkılıç'a ziyaret

2024 Yerel Seçimlerinde yeniden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinden dolayı Başkan Büyükkılıç’ı tebrik eden Vali Çiçek, hayırlı olsun temennilerini iletti.

Kayseri tarımsal üretimin merkezi olacak

Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, kırsal mahallelerden biri olan Hasancı’da çiftçiye dağıtılan nohut tohumlarının ekimini yaptı. Tohumları toprakla buluşturdu.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.