CUMARTESİ GÜNÜ BAŞLAYACAK
İBB, İstanbullulardan gelen talep doğrultusunda Cumartesi günleri M2 Yenikapı–Hacıosman hattında 8’li trenlerle hizmet verecek. Hatta yolcu taşıma kapasitesi yüzde 33 artacak.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) iştirak şirketlerinden Metro İstanbul, yolculardan gelen talepler doğrultusunda hafta sonları yolcu yoğunluğu analizi yaptı. Bu analizler sonucunda M2 Yenikapı–Hacıosman hattında Cumartesi günleri yoğunluğun arttığını ve kapasitenin arttırılması gerektiği tespit edildi.
Her gün 2 milyondan fazla yolcu taşıyan Metro İstanbul, M2 hattında hafta içi 5 gün boyunca 8 araçlı, hafta sonu 4 araçlı trenlerle hizmet veriyor.
Yolcu taşıma kapasitesi yüzde 33 artacak…
Vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda Cumartesi günleri de 8 araçlı trenler kullanılarak yolcu yoğunluğunu azaltılacak, daha konforlu bir hizmet sunulacak. Hafta sonu 8 araçlı sefer uygulamasını 4 Ocak 2020 Cumartesi günü başlayacak.
Bu uygulamayla birlikte Cumartesi günleri trenlerde 84 olan araç sayısı 112’ye, saatlik yolcu taşıma kapasitesi de çift yönde yüzde 33 artarak 34 bin 200’den 45 bin 600’e çıkacak. Gün boyunca 14 trenin tek yönde 190 sefer yapacak, seferlerde 40 tren sürücüsü görev yapacak.
HABER / ERCAN KUTLU / İSTANBUL - Kurucu Başkanlığını Muhammed Mustafa Karayün’ün yaptığı Büyükçekmece İş Adamları Derneği (BİAD), ilk toplantısını gerçekleştirerek bölge iş dünyasına güçlü bir giriş yaptı.
HABER / M. MUSTAFA KARAYÜN / ADOM AJANS - AK Parti MKYK Üyesi ve Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Av. Temel Başalan, Yerel Yönetimler Bölge Toplantısı’na katıldı.
Deva Partisi Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Devran Kenç, Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün’ü ziyaret etti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile bazı bakanlıklarda yeni atamalar yapıldı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Türkiye Oryantiring Şampiyonası, 26 ilden 79 kulüp ve 1044 sporcunun katılımıyla Edirne’de başladı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), dijital tasarım platformu Canva ile önemli bir iş birliği protokolü imzaladı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / İSTANBUL - Türkiye’nin dijital dönüşümüne öncülük eden Vodafone, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından düzenlenen 5G yetkilendirme ihalesinde büyük bir adım attı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen “Öğretmen, Yazar; Çocuk Çiçek Açar” temalı hikâye yazma yarışmasının kazananları belli oldu.
Merkez haftalık istatistiklerini yayımladı.... Mevduatlarda sınırlı artış
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.