Cumhurbaşkanı Erdoğan 100 Bin Kişi İle…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği Büyük İstanbul İftarı’nda, 100 bin kişiyle iftar yaptı. Sürpriz iftar ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan; çocuklara oyuncak dağıttı, vatanda?

GÜNCEL 1.06.2019 09:10:09 2464 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan 100 Bin Kişi İle…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar Belediyesi’nin düzenlediği 100 bin kişilik ‘’Büyük İstanbul İftarı’’nda vatandaşlarla bir araya geldi.

Düzenlenen sürpriz ziyaret öncesi Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda ‘’Dün gece söyledim, büyük bir sürprizimiz var inşallah. Bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’nin feyzini, bereketini birlik beraberlik içinde gönül soframızda birlikte yaşayalım’’ çağrısı yaptı. Başkanın çağrısı üzerine binlerce kişi Üsküdar’dan Harem’e uzanan sahil yolunda 2 kilometre uzunluğundaki iftar alanında orucunu açmak için bir araya geldi. İftardan dakikalar önce ise Cumhurbaşkanı Erdoğan sürprizi yaşandı. İftardan önce alana gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 100 bin kişiyle Kız Kulesi’ne karşı eşsiz Boğaz manzarası eşliğinde orucunu açtı. İftarın ardından vatandaşlarla sohbet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, çocukları yanına çağırarak onlara oyuncak dağıttı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Cumhurbaşkanı Erdoğan, fotoğraf çektirme taleplerini de geri çevirmedi.

 

‘’1994’ten Bu Yana İstanbul Bizi Yalnız Bırakmadı!’’

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftar programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kadir Gecesi’ni ve Ramazan Bayramı’nı tebrik ederek ‘’Bu güzel İstanbul akşamında, bu mübarek gecede bizi bir araya getiren Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve ekibini tebrik ediyorum. Hamdolsun İstanbul 1994 yılından beri bizi hiç yalnız bırakmadı. Hem sahada hem sandıkta hep yanımızda olan İstanbul’a ne kadar şükran duysak ne kadar hizmet etsek minnet borcumuzu ödeyemeyiz. Öyle ki bu şehre aşkımızı, sevgimizi, muhabbetimizi, vefamızı anlatacak kelimeler dahi bulmakta zorlanıyoruz. Tabii İstanbul’da yıllardır ikamet ettiğimiz Üsküdar’ın kalbimizde ayrı bir yeri var’’ diye konuştu.

 

Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen, Kadir Gecesi'ni ve Ramazan Bayramı’nı tebrik ederek ‘’Her yıl Ramazan Bayramı’nın Kadir Gecesi’nde İstanbul’un dört bir yanından gelenlerle bu büyük millet sofrasında kalplerin aynı anda çarpmasından büyük mutluluk duyuyoruz’’ dedi.

 

100 Bin Kişilik İftar Menüsü

 

Üsküdar Belediyesi’nin düzenlediği yılın en büyük iftar sofrasında 50 bin kişi masalarda, 50 bin kişi ise kurulan yemek dağıtım noktalarında orucunu açtı. İftara katılanlara mercimek çorbası, etli pilav, tulumba tatlısı, ayran, su, hurma, ekmek ve çay dağıtıldı.  Dev iftar yemeği için 3 ton tereyağı, 4 ton sıvı yağı, 4 ton mercimek, 15 ton pirinç, 15 ton et, 3 ton nohut kullanılırken aynı zamanda 10 ton Osmanlı tulumbası, 100 bin şişe su, 100 bin şişe ayran ve 3 ton hurma da ikram edildi. 

Üsküdar Belediyesi bu dev organizasyon için tüm detayları düşündü. Üsküdar meydanı bitişiğindeki Şemsipaşa’da kurulan iftar çadırından Harem girişindeki balıkçılar barınağına kadar olan yaklaşık 2 kilometrelik alan, sabah saat 10.00’dan itibaren trafiğe kapatıldı ve 2 kilometre uzunluğundaki alana iftar masaları kuruldu.


Büyüktankaya’dan Alerji Farkındalığı..!

Seminerin amacı çocukların erken yaşta hastalıkları farketmesi ve konuyla ilgili nasıl erken tedavi olabilecekleri nasıl davranmaları gerektiği sağlık konusunda da bilinçli gençler yetiştirmek. Üsküdar ilçe genelinde başlayan semi

Üner’den Bir Günde İki Açılış…

Başkan Mesut Üner ile birlikte Çatalca ilçesi adeta açılış ve temel atma törenlerinin ilçesi oldu. Başkan Mesut Üner bu kez bir günde iki açılış gerçekleştirdi. Açılışın ilki yol açılışı oldu.

BALIKÇI KENAN’A BEYLİKDÜZÜ ZABITASI GECE AYRI, GÜNDÜZ AYRI OPERASYON YAPIYOR

Beylikdüzü Belediye Zabıtası Balıkçı Kenan Tesislerini ablukaya aldı. Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu Kenan Balcı, “Gece geliyorlar, gündüz geliyorlar. Arsamızı elimizden alıp işletmemizi mühürlemek istiyorlar” dedi.

Mart ayında üretici ve market fiyatlarındaki değişim

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Mart ayı üretici ile market arasındaki fiyat değişimlerini, 5 ürünün market ve pazarlardaki fiyat değişimini, aylık ve yıllık girdi fiyatlarındaki değişimlerini

Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Alper Taban'a sevgi seli

Alper Taban'a sevgi seli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.