Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Çağrı

Balıkçı Kenan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Çağrı:

GÜNCEL 1.06.2021 14:38:20 2329 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Çağrı

Balıkçı Kenan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Çağrı:

Müzeye Sahip Çıkalım

 

Müze İmamoğlu’nun Hışmına Uğradı

 

Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Balıkçı Kenan dünyada ve Türkiye’de tek olan mumya balıklarının koyacak yer olmadığı için yerlerde olduğunu söyledi. Devlet yetkililerine seslenen Balıkçı Kenan: ‘Burada 200 ton mumya balık var. Müzemizi İmamoğlu yıktığı için balıkları koyacak yerimiz yok. Sayın Cumhurbaşkanımızdan destek istiyorum’ dedi.

 

Her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği küçük, büyük herkesin meraklı bakışları içerisinde gezme fırsatı bulduğu Türkiye Deniz Canlıları Müzesi, Beylikdüzü Belediyesi tarafından geçtiğimiz ay yıkıldı. Yer olmadığı için servet değeri taşıyan balıklar yerlerde kaldı. Yaklaşık 200 ila 300 ton arası mumya balık bulunduğunu belirten Balıkçı Kenan: ‘Buraya öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, üniversiteden hocalarımız akın ediyordu. Her gün binlerce kişi ziyaret edip onara denizlerimizdeki balıkları gösteriyorduk. İmamoğlu’nun talimatıyla Beylikdüzü Belediyesi müzeyi yıktıktan sonra binlerce balık şuanda yerlerde’ şeklinde konuştu.

 

İmamoğlu Bizden İntikam Alıyor

 

Ege, Akdeniz, Marmara ve Karadeniz’de bulunan balıkların neredeyse tamamının mumya hali müzede olduğunu belirten Balıkçı Kenan: ‘Burada 50 yılın emeği, birikimi var. 50 yıldır hiç bir ücret talep etmeden ücretsiz bir şekilde hizmet verdik. Bugün İmamoğlu’nun müze hışmına uğradı. Bize mühlet bile vermeden müzeyi yıktılar. Bir inat uğruna bu balıklar yerlerde. Bu müze Kenan’ın değildir. Öğrencilerindir. Halkındır. Kimseden bir talebimiz olmamıştır. Biz bu müzeyi vatandaşlara armağan ettik. İmamoğlu müzemizi yıktırdı. Kendi ellerimle diktiğim ağaçları söktürdü. Yaklaşık 15 yıl önce bu alanda hiç bir şey yokken biz burayı ağaçlandırdık. İnat uğruna o ağaçları da söktüler. Anadolu Caddesi ve tretuvar bizim tapulu mülkümüz. Biz yolu kapatma bahsi olunca Ekrem İmamoğlu bize, bizim belediyeden kiralamış olduğumuz alanla tapulu malımız olan Anadolu Caddesi’ni takas ederiz dedi. Biz sizden kira almayız. Sende yolu kapatma. Sen bizim yeri kullan bizde senin yerini kullanalım dedi. 7 senedir bizim arazimizi kullandılar. Ben bu alanı belediyenin ısrarı üzerine 12 sene önce kiraladım. Meclisten geçti. Encümen kararıyla verildi. Bizde Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’nin bulunduğu yeri kullandık. Belediyede bizden kira almadı. Bizde belediyeden kira almadık. Bizim kiraladığımız yer zaten Türkiye Deniz Canlıları Müzesi. Orada hiç bir ticari faaliyetimiz yok. 50 senedir öğrenciler denizi, balığı sevsinler diye onlara tahsis ettik. Üniversite öğrencileri gelip Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’nde derslerini çalışıp, hatıra fotoğrafları çektirdi. 7 senedir bizim yerimizi kullanan Beylikdüzü Belediyesi sözünde durmadı. 50 senedir ücretsiz olarak sunduğumuz balıklar şu anda yerlerde. Çok üzgünüm. Halkımız için üzgünüm. Öğrencilerimiz için üzgünüm. Bu değerli balıklar yerlerdi’ dedi.

 

Ağaçları Bile Söktüler

 

Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu Balıkçı Kenan: ‘Bizler yeşil alanı imara açıyorlar diye eylem yaptık. Devlet yetkililerine mektup yazdık. Yeşil alanın imara açılmasını engelledik. Şimdi de bizden bu şekilden intikam alıyorlar. Burada da kendi ellerimle diktiğim yaklaşık 160 ağaç vardı. Onları da söktüler. Yazık günah değil mi o ağaçlara. Burası adeta küçük bir orman gibiydi. Bu neyin düşmanlığı. Yeşile, ağaç bile saygıları yok. Olumsuzlukta İmamoğlu sınır tanımıyor. Nasıl böyle bir vahşet yapıyorlar. Akıl alır gibi değil’ ifadesini kullandı.

 

Müzenin Şu Anki Değeri 15-20 Milyon Lira

 

Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ndeki balıkların bugünkü değeri 15 ila 20 milyon arası diyen Balıkçı Kenan: ‘Bu balıklar mumyalanmış. Gelecek beş bin yıl sonrada bu balıklar olacak. Torunlarımızın torunları görecek. Bu müzeyi yaparken 50 yıldır devletimizden, halkımızdan kimseden bir lira talep etmedik. Sadece mumyalama işlemleri bile 2-3 milyon lira tutuyor. Müzenin bütün işlemleri Balıkçı Kenan tarafından yapılmıştır. Bu zamana kadar da ücretsiz olarak halkımıza sunulmuştur’ şeklinde konuştu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Çağrı

 

Bu manevi değeri yüksek olan ürünlere sahip çıkılması gerektiğinin altını çizen müze kurucusu Balıkçı Kenan: ‘Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız, bakanlıklarımız bu müzeye sahip çıkalım. Bu balıklar yerlerde kalmasın. Cumhurbaşkanımız bu müzeye sahip çıksın. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mız bu müzeye yer yapsın. Bunu gönülden arzu ediyorum. Burası halka, öğrencilere mal olmuş bir yerdir’ diye konuştu.

 


Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Alper Taban'a sevgi seli

Alper Taban'a sevgi seli

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.