Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarihi Müjdeyi Açıkladı

Erdoğan 'Türkiye, tarihinin en büyük doğal gaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdi. Fatih sondaj gemimiz Tuna-1 deki sondajında 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfetti. Hedefimiz 2023'te Karadeniz gazını milletimizin kullanımına sun

SİYASET 21.08.2020 18:20:15 3104 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarihi Müjdeyi Açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarihi Müjdeyi Açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Dolmabahçe Ofisi’nde ‘Millete Sesleniş’ konuşmasıyla beklenen müjdeyi açıkladı. Erdoğan "Türkiye, tarihinin en büyük doğal gaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdi. Fatih sondaj gemimiz Tuna-1 deki sondajında 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfetti. Hedefimiz 2023'te Karadeniz gazını milletimizin kullanımına sunmaktır" dedi. Erdoğan Konuşmasına İnşallah benzer müjdeli haberi Akdeniz’den de bekliyoruz, şeklinde devam etti.

Bakan Fatih Dönmez iki katmanın daha yapılan çalışmalarda tespit edildiğini belirterek gazın kaliteli olduğunu söyledi. Bakan Berat Albayrak da "Artık cari fazlayı ve döviz fazlasını konuşacağımız yeni bir dönem başladı" şeklinde konuştu.

 

Önceliğimizi Asla Değiştirmedik

 

Erdoğan, Doğu Akdeniz'de oynanan onca oyunun arkasında enerji kaynaklarının paylaşımı kavgası olduğuna dikkat çekerek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Hamdolsun biz önceliğimizi asla değiştirmedik, hep önce insan dedik. Hep önce insan, dostluk kardeşlik dedik. Hep önce mazlumlar ve mağdurlar dedik. Hep önce hak, hukuk, adalet dedik. İnsanlık bizde, petrol onlarda kalmış olabilir. İşte Rabbim bize bambaşka bir yerde hem de görülmedik zenginlikte bir kapı açtı. Yarın benzer kapılar başka yerlerde de önümüze açılacaktır. Çünkü artık bu alanda en üst lige çıkmış bir Türkiye var. Bugünlere elbette kolay gelmedik. Ülkemizde çok uzun yıllar boyunca petrol ve doğalgaz arama çalışmaları genellikle kiralama usulü ile yapıldı. Hele derin deniz sondajlarında tamamen dışa bağımlıydık. Yüzlerce milyon dolarlık arama faaliyetleri sonunda elimize 3-5 sayfalık rapor dışında hiç bir şey geçmedi. Kimsenin günahını almıyoruz, belki de gerçekten aradılar. Ama bulamadılar. Ama sonuçta biz, artık bu şekilde yürüyemeyeceğimizi gördük."

 

Yerli Ve Milli Hareket

 

Erdoğan; Yapılan Bu Tür Çalışmaların Daha Önceden Kiralama Veya Benzeri Yöntemlerle Yapıldığını Belirten Ve Bu Çalışmanın Öyle Kiralama Veya Benzeri Yöntemlerle Değil, Doğrudan Milli Kuruluşlar Aracılığıyla Yürütülmesini Kararlaştırdıklarını Belirtti.

 

"Ülkemizin Milli Enerji Ve Maden Politikasını 2017 Senesinde Yeni Baştan Belirledik. O Dönemde Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Olan Berat Albayrak İle Ardından Gelen Fatih Dönmez Kardeşimiz Ekipleriyle Birlikte Bu Politikayı Titizlikle Ve Kararlılıkla Uyguladılar. Bu Çerçevede Derin Deniz Sondajlarını Bizzat Yapmanın Arayışlarına Girdik. Ardı Ardına 3 Sondaj Gemisini, Ülkemiz Derin Deniz Arama Filosuna Kattık. Bugünkü Sevinci Bize Yaşatan Fatih'in Yanında, Yavuz Ve Kanuni Sondaj Gemilerimizle Bu Alanda Dünyanın En Önde Gelen Ülkeleri Arasına Dahil Olduk.

Ayrıca Barbaros Hayrettin Paşa Ve Oruç Reis Sismik Araştırma Gemilerimizle Bu Filoyu Güçlendirdik. Mülkiyetleri Ülkemize Ait Olan 3 Sondaj Ve 2 Sismik Araştırma Gemimiz Tamamen Kendi Ekipmanlarımız Ve Kendi Personelimiz İle Çalışmalarını Yürütüyor. Dünya Fiyatlarının Hayli Altında Maliyetle Ülkemize Kazandırdığımız Gemilerimizle Yaptığımız Sondajların Birim Maliyeti De Oldukça Düşüktür. Sondaj Ve Sismik Araştırma Çalışmalarımızda En Küçük Bir Dışa Bağımlılığımız Söz Konusu Değildir. Zaten Öyle Bir Durum Olsa Bize Nefes Bile Aldırmayacakları Ortadadır. Yerli Ve Milli İmkanlarla Hareket Ettiğimiz İçin Bu Başarıya Ulaştık."

 Müjdeyi Verdi

Erdoğan; Türkiye tarihinin en büyük doğal gaz keşfini Karadeniz’de gerçekleştirdi. Fatih Sondaj gemimiz 20 Temmuz 2020’de Tuna-1’de başladığı çalışmasında 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfetmiş durumda. Aynı bölgede yeni doğal gaz keşiflerinin muhtemel olduğu görülüyor. Çok daha zengin kaynağın bir parçasıdır. Yıllarca enerjide maddi ve manevi sıkıntılar çekmiş bir ülke olarak geleceğe daha güvenle bakacağımıza inanıyorum. Şimdi tespit kuyuları açacağız. İnşaat ve yapı işlerine geçeceğiz.

Şimdi hedefi veriyorum, 2023’te milletimizin kullanımına Karadeniz gazını sunmaktır. Fatih ve Yavuz gemilerimiz vasıtası ile Akdeniz ve Karadeniz’de 9 sondaj kuyusu çalışması yaptık. Benzer müjdeyi Akdeniz’den de bekliyoruz.


Sokak hayvanları nasıl tedavi edilmeli?

Şehirlerimizin sessiz sakinleri olan sokak hayvanları, çoğu zaman çeşitli hastalıklar sebebiyle ölüyorlar. Peki sokak hayvanları için ne yapılmalı, nasıl tedavi edilmeli?

İçişleri'nden 'Mahzen-29'da 32 gözaltı

İstanbul’un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen “MAHZEN-29” operasyonlarında organize suç örgütü üyesi 32 kişi gözaltına alındı.

Tekstil ve hazır giyimin ihracat şampiyonları belli oldu

Bursa’da tekstil, hazır giyim ve konfeksiyon sektörlerinde ihracat başarısı gösteren firmalar ödül ve ihracata katkı sertifikası almaya hak kazandı.

Yonca Zeren’den Pop Arabesk Şarkı

Yonca Zeren’in ilk tekli çalışması ‘’ Benim Seni Görmem Lazım’’ Haluk Özkan Projects çatısı altında müzik severlere sunuldu.

2023 Faaliyet Raporu Kabul Edildi…

2023 Yılı Belediye Faaliyet Raporu kabul edildi. Toplantıda kentsel dönüşümden altyapıya, eğitimden gençlere kadar pek çok alanda Bağcılar’ın gelişimine yönelik çalışmalar anlatıldı.

İş İnsanı Sakin Aruk'tan Böbrek Vakfı'na Destek

.

Balcıoğlu, Belediye Personeliyle Buluştu

Alipaşa'daki Ek Hizmet Binasında belediye personeliyle bir araya geldi. Toplantıda, Başkan Balcıoğlu belediye çalışanlarına hitaben önemli açıklamalarda bulundu.

Kamberoğlu, Egolarını Yenemediler..!

Esenyurt ve Kıraç'ın saygın siyasetçi iş adamlarından Oruç Kamberoğlu ile 2024 yerel seçim sürecine dair çok özel bir röportaj yaptık.

KADINLARA KORUNMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ

Üç aylık ücretsiz programda savunma sanatı uzmanlarından temel eğitim alan kadınlar, tacize ve şiddete karşı koyabilme kabiliyeti geliştiriyor.

HOBİ BAHÇELERİ SAHİPLERİYLE BULUŞTU

Her biri 15 metrekareden oluşan 133 parselde vatandaşlar doğayla iç içe, kendi ürettikleri ürünleri sağlıklı bir ortamda yetiştirirken boş zamanlarını da en güzel şekilde değerlendirebilme fırsatı bulacak.

BALIKÇI KENAN’DA UCUZ BALIK KAMPANYASI DEVAM EDİYOR

Denizlerde av yasağı başladı. 4,5 ay sürecek olan yasağın son gününde balıkçıların yüzü güldü. Denizlerin bu sezon bol ve bereketli geçtiğini belirten Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, “Ucuz balık kampan

Balcıoğlu’ndan İlçe Emniyet Müdürlüğüne Ziyaret

Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu ve beraberindeki Belediye Meclis Üyeleri, Silivri İlçe Emniyet Müdürü Cemil Erim’i makamında ziyaret etti.

Savunma Sanayi iftiraları rakamlarla çürüttü!

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB), BAYKAR teknolojiye atılan iftiralara yönelik yaptığı yazılı açıklamada söz konusu iddiaları rakamlarla çürüttü.

Kalp kapağı hastalıklarına dikkat!

Prof. Dr. Aleks Değirmencioğlu, kalp kapağına bağlı oluşan hastalıkların hayatı tehdit edebilen ciddi sorunlara yol açabileceğine dikkat çekti.

Gümrük'ten 8 milyar TL'lik rekor yakalama!

Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Gümrük Muhafaza birimleri 2024 yılı ilk çeyreğinde yürütülen başarılı operasyonlar neticesinde, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık yüzde 300 arttı.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.