Damat’tan Büyük Başarı!

“2023 İçin Eğitimde İnovasyonun Önemi” adlı köşe yazısı ile Türkiye Yerel Basın Birliği Başarı Ödülleri konulu yarışmada En İyi Köşe Yazısı Dalında 2013 senesinde ödüle layık görüldü.

GÜNCEL 14.11.2019 09:39:41 2993 0
Damat’tan Büyük Başarı!

Damat’tan Büyük Başarı!

“2023 İçin Eğitimde İnovasyonun Önemi” adlı köşe yazısı ile Türkiye Yerel Basın Birliği Başarı Ödülleri konulu yarışmada En İyi Köşe Yazısı Dalında 2013 senesinde ödüle layık görüldü.

Adom Medya Grup yazarlarından İbrahim Hakkı Damat’ın 2013 yılında yazmış olduğu köşe yazısı Türkiye Yerel Basın Birliği “Yerel Basın Başarı Ödülleri” konulu yarışmasında ödüle layık görülmüştü. MEB Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, yaptığı bir sosyal medya paylaşımında “ Birçok buluş ve yenilik için Patenti Türkiye’dedir cümlesini duyacaksak; bu, okul sıralarında patent, faydalı model ve tasarım çalışan çocuklarımızla olacak. Ofisimiz kuruldu, yetkili eğitimleri tamam, sıra öğretmen eğitiminde…” diyerek yazarımızın 2013 yılında ortaya koyduğu fikirlerin haklılığını tescil etmiş oldu.

2023 İçin Eğitimde İnovasyon

Damat, “Öğretmen camiasını stajyeri ile, emeklisi gelmiş olanı birlikte sanayide, hizmet sektöründe değerlendirilebilecek yenilikçi fikirler üretme konusunda teşvik etmeliyiz. Ülkemizin vizyonuna destek olabilecek eğitim-öğretim müfredatı oluşturmalıyız. Birinci sınıftan üniversite son sınıfa kadar müfredatı gözden geçirmeli ve gereksiz içeriklerle vakit kaybetmemeliyiz. Seçmeli dersler arasına inovasyon, girişimcilik, niş pazar girişimciliği gibi dersler koyarak 700 bin öğretmen ve 15 milyon gencin bu konularla hemhal olmasını sağlamalıyız.”

 

Hizmet İçi Eğitimler

“Ülke çapında marka-patent-endüstriyel tasarım gibi konularda bilinçlendirme çalışmaları yapmalıyız. Hizmet içi eğitimler yoluyla, idareciler ve rehber öğretmenler vs. vasıtasıyla bu konuların her okula girmesini sağlamalıyız. Fikrini tescille. Bir ilçe bir marka." gibi sloganlarla motivasyonu sağlamalıyız. Marka-Patent başvurularında alınacak ücretleri okullardan ve öğrencilerden temsili nitelikte almalıyız ki, başvuru ücreti nedeniyle geri duracakların önü de açılsın.”

 

 

Devlete, 700 Bin Ar‑Ge Birimi

 

“Öğrenciler tarafından bulunan ve sanayide, hizmet sektöründe karşılığı olan ham fikirler, o fikirlerle ilgilenen kuruluşlara, dünyadaki herhangi bir firmaya ederi kadar bir fiyatla satılmalı, elde edilen tutarın 70'i öğrenciye, 10'u fikre katkı sağlayan öğretmenine, 10'u okuluna, 10'u da devlete verilmelidir ki, oranlar farklı şekilde de ayarlanabilir. Böyle bir model uygulandığında devlet, 700 bin öğretmen ve 15 milyon gencin çalıştığı bir Ar‑Ge Birimi'ne sahip olarak 2023 vizyonuna doğru emin adımlarla yürümüş olacaktır” dedi.

Haber Nezir KARAYÜN


BÜYÜKÇEKMECE'NİN KAYBEDECEK ZAMANI YOK! ( Görüntülü Haber)

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol bölgedeki gazetecilerle iftar programında bir araya geldi. Erol projelerini gazetecilere anlattı.

Çalık, Yeni Dönem Projelerini Tanıttı… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Beylikdüzü Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık, “İstanbul’da Kazanacağımız Zaferin İşaret Fişeğini Beylikdüzü’nden Atacağız”

Akşener; Meydan Okudu… Yıldız, Gümbür Gümbür Sahaya İndik, Birilerini Korku Sardı… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Esenyurt İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız’ın düzenlediği iftar programına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener katıldı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a meydan okudu.

Sahuru Atlamayın!

Özellikle besin ve enerji ihtiyacının dengeli bir şekilde karşılanmasının Ramazan ayının sağlıklı bir şekilde geçirilmesine katkı sağlayacağını belirtiyor.

Minikler Başkanını Çok Seviyor!

Bağcılar Belediyesi'nin Kadir Topbaş Halk Sarayı’nda düzenlediği etkinlikler her gün farklı konuklara ve binlerce Bağcılar sakinine ev sahipliği yapıyor.

Üner’den Türkiye Çapında Çözüm..!

Çözülen sorun sadece Çatalca’da tüm Türkiye’de şoför esnafında büyük sevinç yaşattı.

“Her Türlü Tehditi Aldım” Ama Hiç Birine Eyvallahım Olmadı!.. (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Başkan İlhan Ocaklı: 5 Yılda 220 Adet Ruhsatı İptal Ettirdik “Her Türlü Tehditi Aldım” Ama Hiç Birine Eyvallahım Olmadı!..

UNESCO’dan Büyükçekmece’ye “Tsunami Hazır Kent” Sertifikası

Türkiye’de bir ilke imza atan Büyükçekmece Belediyesi, IOC/UNESCO “Tsunami Hazır Kent” sertifikasını almaya hak kazanan ilk kent oldu.

Liyakatsizliğin, Denetimsizliğin Adı KADER Olmuştur!

Türkiye genelinde yayımlanan basın bildirisini Tüketiciyi Koruma Derneği Beylikdüzü şube başkanı Tülin Özgür okudu.

MEB Yardımcısı Ökten'den Eskişehir teması

MEB Yardımcısı Ökten'den Eskişehir teması

ÖBA'dan 606 bin öğretmen faydalandı

ÖBA'dan 606 bin öğretmen faydalandı

Keşan Online’nin belediye başkan adayı anketi sonuçlandı

Keşan Online’nin belediye başkan adayı anketi sonuçlandı

Dijital Avrupa Programı'ndan 22 yeni hibe çağrısı

Dijital Avrupa Programı'ndan 22 yeni hibe çağrısı

Basketbol Yaz Kampı kayıtları başladı

Anadolu Efes Spor Kulübü Basketbol Yaz Kampı kayıtları başladı

Çiftçilere yüzde 50 hibeli gübre desteği

Kocaeli'den çiftçilere yüzde 50 hibeli gübre desteği

Salı 14.2 ° / 8.6 °
Çarşamba 8.5 ° / 7.6 °
Perşembe 12.2 ° / 6.1 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.