Demir, 'Toplumun Tek Kurtuluşu...'

Samyeli Özel Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı ve Samyeli Engelsiz Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Demir, eğitim kurumu ve yürüttükleri çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

EĞİTİM 17.06.2019 18:49:22 3525 0
Demir,

Samyeli Özel Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Demir, Adom Medya Start TV’ye konuşarak, yönetim kurulu başkanlığı yaptığı Samyeli Engelsiz Yaşam Derneği, Samyeli Özel Eğitim Kurumu ve yürüttükleri faaliyetler hakkında bilgiler verdi.

“Eğitimde En Yüksek Kaliteyi Hedefliyoruz”

Demir, “2010 yılında açılışını yaptığımız Samyeli Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinin açılışını gerçekleştirdikten sonra, fizik tedavilerini, otizmlilere, down sendromlulara ve engellilere yönelik eğitim programlarımızı yürütmeye başladık. Ailelerden ödenek almayıp devletin sağladığı imkanlar ile özel çocuklarımızı eğitiyoruz ki bu anayasal bir haktır. Uzun yıllardır Esenyurt çevresinde çalışmalarımızı sürdürdüğümüzden binlerce öğrenciye eğitim verdik. Şu anda bünyemizde bulunan ve çok geniş bir yaş aralığı içerisinde olan yaklaşık 400 öğrenciye haftanın 6 günü eğitim vermekteyiz. Öğretmen ve yardımcı personellerden oluşan 42 personel kadromuz, bu özel çocuklarımızı en yüksek kaliteyle eğitmek için ellerinden gelen tüm çabayı gösteriyorlar.

“Özel Çocukların Eğitime İhtiyacı Var”

Bazı özel günlere yönelik sosyal faaliyetler yapıyoruz, çocuklarımıza geziler ve konserler düzenledik. Bunun dışında geçen Ramazan Bayramında 20 bin bayramlık dağıttık. Sadece Esenyurt ile sınırlı kalmadık İstanbul’un ve Türkiye’nin dört bir tarafına ulaşarak özel çocuklarımızın gönüllerine dokunduk. 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık günü, 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü gibi günlerde çocuklarımızı sevindirecek faaliyetler yürüterek onları mutlu etmeyi hedefliyoruz. Sadece özel günlerde değil yılın bazı günlerinde de çocuklarımıza kıyafet hediye edip onları sevindiriyoruz fakat bunların hepsinden öncelikli olarak bizim hedeflediğimiz ana husus, asıl derdimiz eğitimdir çünkü özel çocuklarımızın eğitime çok ihtiyacı var. Ülke olarak sıkıntılı günler geçiriyor olabiliriz ve böyle durumlardan kurtulmak için, toplumun tek kurtuluşu eğitimdir. Eğitimle koca bir toplumu cehaletten kurtarabiliriz. Biz de topluma yararlı olmak için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz, bu yüzden özel kardeşlerimizin temel ihtiyaçlarını karşılamayı sağlayan eğitim bursumuzu da iki katına çıkarmayı düşünüyoruz” dedi.


Atel İnşaattan 23 Nisan Kutlaması

.

Bayramı gönüllerince kutladılar

104 yıl önce Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ve Türk halkının tüm dünyaya egemenliği ilan ettiği gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı her yılda kutlandı.

Güzel, Makamı Çocuklara Teslim Etti

Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda başkanlık makamını çocuklara teslim etti.

Çölyak Hastalarını Yalnız Bırakmıyor..!

Esenyurt Belediyesi, glüten içeren besinlere alerjisi olan çölyak hastalarına, beslenme şekline uygun ürünlerin yer aldığı gıda paketi yardımında bulunarak onların sağlıklı yaşamasına katkı sunmaya devam ediyor.

Beylikdüzü Belediyesi 23 Nisan’da Hatay’da

Renkli görüntülere sahne olan etkinliklerdeki gösteriler büyük beğeni kazanırken, çocukların neşesine velilerde eşlik etti.

ÇOCUKLAR UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞADI

23 NİSAN’DA 10 BİN BALIK EKMEK ÜCRETSİZ DAĞITILDI

Eğitimcilerden Başkan Erdoğan'a açık mektup:

Bilim ve Eğitim Camiasından Başkan Erdoğan'a Müfredat Açık Mektubu

Çocuklar Belediye Başkanlığı Koltuğunu Devraldı

Balcıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında başkanlık koltuğunu bir günlüğüne Silivri'nin farklı okullarından gelen çocuklara devretti.

Özer, ‘Evde Sağlık Hizmeti” ile komşularının yanında

Esenyurt Belediyesi, sağlık durumu hastaneye gitmeye elverişli olmayan hastalar için sürdürdüğü “Evde Sağlık Hizmeti” desteğine ara vermeden devam ediyor.

Çalık: Evlatlarımıza Aydınlık Bir Gelecek Bırakmak İstiyoruz

Onun için bütün hizmetlerimizin temeline mutlaka çocuklar var. Çocuklar geleceğimizin güvencesi, çocuklar bizim yaşama sevincimiz.

Tuğba Özay Ben Amerika'da Doğsaydım!

7 yaşında Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Deneme Sahnesi’nde tiyatroya başladım. İlkokul üçüncü sınıfta senaryolar, tiyatro oyunları yazmaya başladım.

Balcıoğlu, Afet Hazırlıklarını Masaya Yatırdı

Balcıoğlu, Tekirdağ Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan ve Tekirdağ AFAD İl Müdürü Tezcan Buçan ile Silivri Afet Koordinasyon Merkezinde bir araya geldi.

Balcıoğlu "Ahşabın Hikayesi" Sergisinin Açılışını Gerçekleştirdi

"Ahşabın Hikayesi" isimli ahşap sergisinin açılışını yaptı. Serginin açılışında konuşan Başkan Balcıoğlu, sanatseverlerle birlikte sergiyi gezdi ve eserler hakkında bilgi aldı.

Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon

023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Dörtlü Final maçları Ankara THF Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu'nda oynandı.

Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesi kullanılarak yayınlanan yatırım ilanlarına ilişkin açıklama İletişim Başkanlığı'ndan geldi.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.