Deprem Sonrası Yoğun Mesai

Toplamda gelen 645 şikayet ve talebin tümü, belediye yapı ekiplerince incelenerek hasar durumları bina yönetimleri ile daire sakinlerine bildirildi.

İSTANBUL 14.10.2019 16:53:44 3399 0
Deprem Sonrası Yoğun Mesai

 

Beylikdüzü Belediyesi’nde Deprem Sonrası Yoğun Mesai

 

Beylikdüzü Belediyesi, 26 Eylül’de Marmara Denizi’nde Silivri açıklarında gerçekleşen 5.8 büyüklüğündeki deprem sonrasında, vatandaşların talep ve şikayetleri doğrultusunda binalarda gerekli tüm incelemeleri büyük titizlikle gerçekleştirdi. Toplamda gelen 645 şikayet ve talebin tümü, belediye yapı ekiplerince incelenerek hasar durumları bina yönetimleri ile daire sakinlerine bildirildi.

 

Marmara Denizi’nde gerçekleşen ve İstanbul’da paniğe yol açan 5.8 büyüklüğündeki deprem, Beylikdüzü’nde yaşayan vatandaşlarda da büyük endişe yarattı. Deprem sonrasında ilçe genelinde yaşadıkları binaların hasar ve dayanıklılık durumunu öğrenmek üzere Beylikdüzü Belediyesi ile çağrı merkezi ve sosyal medya üzerinden iletişime geçen vatandaşların taleplerine belediye ekiplerince hızlıca cevap verilirken, bildirilen tüm yapı ve binalarda özenli incelemeler yapıldı. Sıva çatlağı, korozyon kaynaklı açılmalar, kolon çatlağı gibi toplam 645 şikayet üzerine binalarda hasar tespiti yapan ekipler, tüm bina ve dairelerdeki daire sahiplerini ve bina yöneticilerini bilgilendirdi.

 

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık da deprem sonrasında yoğun bir mesai yaptı. Depremin hemen sonrasında Yaşam Vadisi’nde toplanan vatandaşları ziyaret ederek onların talep ve ihtiyaçlarına kulak veren Çalık, uzmanlarla beraber teknik veriler üzerinden değerlendirmelerin yapıldığı Afet Koordinasyon Masası’nı yönetti. Daha sonra Beylikdüzü Belediyesi Çağrı Merkezi’ne geçen Çalık, burada vatandaşlardan gelen telefonları bizzat cevaplayarak, talep ve ihbarlarla yakından ilgilendi.

 

Bina Hasar Durumlarını Öğrenmek İçin Yöneticilerle İletişime Geçin

 

Deprem günü ve sonrasında sahada olarak, vatandaşlardan gelen tüm şikayet ve taleplerle özenle ilgilenen Beylikdüzü Belediyesi ekipleri, risk durum ön değerlendirilmesi ve genel durum konusunda ilçe sakinlerini bilgilendirdi. Belediyeye iletilen taleplerin çoğu kolon, duvar, kiriş ve sıva çatlakları yönündeyken, risk analizi gerektiren veya riskli görünen daire ve binalarda da ilgili tüm detaylar daire sakinlerine anlatıldı. Kimi şikayetlerde dairenin bulunduğu binanın zemin ve bodrum katlarındaki ana taşıyıcı sistemler kontrol edilirken, tespitler bina yöneticilerine bildirildi. Bu bağlamda Beylikdüzü Belediyesi’ne talep oluşturan vatandaşların öncelikle bina yöneticileriyle iletişime geçmesi gerektiğini hatırlatan belediye yetkilileri, riskin yüksek olduğu durumlarda, belediye ve kaymakamlıkla gerekli irtibat sağlandıktan sonraki süreç hakkında da bilgi veriyor.

 

Risk Yapı Analizi Başvurusunu Daire Sahiplerinin Yapması Gerekiyor

 

Taşıyıcı sistemi bozulmuş olan ve risk taşıyan binalardan taşınmak, bu binaları riskli yapı analizine sokmak için başvuruları daire sahiplerinin yapması gerekiyor. Yıkım tehlikesi olan binaların tahliye edilmesi yönündeki işlemler ise Belediye tarafından Kaymakamlık koordinasyonuyla yürütülüyor. Binaların laboratuvar testi yapılmadan tam risk durumu bilgisi verilememekle birlikte bina risk analizi Bakanlık tarafından yetkilendirilmiş firmalar ilgilisince yapılıyor.


BÜYÜKÇEKMECE'NİN KAYBEDECEK ZAMANI YOK! ( Görüntülü Haber)

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol bölgedeki gazetecilerle iftar programında bir araya geldi. Erol projelerini gazetecilere anlattı.

Çalık, Yeni Dönem Projelerini Tanıttı… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Beylikdüzü Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık, “İstanbul’da Kazanacağımız Zaferin İşaret Fişeğini Beylikdüzü’nden Atacağız”

Akşener; Meydan Okudu… Yıldız, Gümbür Gümbür Sahaya İndik, Birilerini Korku Sardı… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Esenyurt İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız’ın düzenlediği iftar programına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener katıldı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a meydan okudu.

Sahuru Atlamayın!

Özellikle besin ve enerji ihtiyacının dengeli bir şekilde karşılanmasının Ramazan ayının sağlıklı bir şekilde geçirilmesine katkı sağlayacağını belirtiyor.

Minikler Başkanını Çok Seviyor!

Bağcılar Belediyesi'nin Kadir Topbaş Halk Sarayı’nda düzenlediği etkinlikler her gün farklı konuklara ve binlerce Bağcılar sakinine ev sahipliği yapıyor.

Üner’den Türkiye Çapında Çözüm..!

Çözülen sorun sadece Çatalca’da tüm Türkiye’de şoför esnafında büyük sevinç yaşattı.

“Her Türlü Tehditi Aldım” Ama Hiç Birine Eyvallahım Olmadı!.. (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Başkan İlhan Ocaklı: 5 Yılda 220 Adet Ruhsatı İptal Ettirdik “Her Türlü Tehditi Aldım” Ama Hiç Birine Eyvallahım Olmadı!..

UNESCO’dan Büyükçekmece’ye “Tsunami Hazır Kent” Sertifikası

Türkiye’de bir ilke imza atan Büyükçekmece Belediyesi, IOC/UNESCO “Tsunami Hazır Kent” sertifikasını almaya hak kazanan ilk kent oldu.

Liyakatsizliğin, Denetimsizliğin Adı KADER Olmuştur!

Türkiye genelinde yayımlanan basın bildirisini Tüketiciyi Koruma Derneği Beylikdüzü şube başkanı Tülin Özgür okudu.

MEB Yardımcısı Ökten'den Eskişehir teması

MEB Yardımcısı Ökten'den Eskişehir teması

ÖBA'dan 606 bin öğretmen faydalandı

ÖBA'dan 606 bin öğretmen faydalandı

Keşan Online’nin belediye başkan adayı anketi sonuçlandı

Keşan Online’nin belediye başkan adayı anketi sonuçlandı

Dijital Avrupa Programı'ndan 22 yeni hibe çağrısı

Dijital Avrupa Programı'ndan 22 yeni hibe çağrısı

Basketbol Yaz Kampı kayıtları başladı

Anadolu Efes Spor Kulübü Basketbol Yaz Kampı kayıtları başladı

Çiftçilere yüzde 50 hibeli gübre desteği

Kocaeli'den çiftçilere yüzde 50 hibeli gübre desteği

Salı 14.2 ° / 8.6 °
Çarşamba 8.5 ° / 7.6 °
Perşembe 12.2 ° / 6.1 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.