Direksiyon Derslerine Yeni Düzenleme

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ehliyeti bulunan ancak sürüş yeteneklerini geliştirmek isteyen vatandaşların başvurduğu özel direksiyon derslerini yasal dayanağa kavuşturacak düzenlemeyi hayata geçirecek.

EĞİTİM 5.04.2019 10:59:53 0
Direksiyon Derslerine Yeni Düzenleme

 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ehliyeti bulunan ancak sürüş yeteneklerini geliştirmek isteyen vatandaşların başvurduğu özel direksiyon derslerini yasal dayanağa kavuşturacak düzenlemeyi hayata geçirecek.

Özel direksiyon derslerini yasal dayanağa kavuşturacak düzenleme hayata geçiriliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) yapılacak yönetmelik değişikliğiyle, ehliyet sahiplerinin özel motorlu taşıt sürücüleri kurslarına kaydolarak 4 saatlik trafik adabı dersiyle birlikte istediği kadar direksiyon uygulama eğitimi de alması sağlanacak.

Düzenlemeyle söz konusu eğitimlerin yetkin olmayan kişilerce "merdiven altı" olarak verilmesinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Sürücü kurslarının hizmet kalitelerinin artırılması amacıyla ilçe nüfusları dikkate alınarak belirlenecek kotaya göre kurs açılabilecek.

 

Milli eğitim bakanlığı, sürücü kursları, eğitim, eğitim haberleri, meb, ehliyet,

Nehir Yatağında Bir Kişi Ölü Bulundu

HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’nin Keşan ilçesinde bir kişi nehir yatağında ölü bulundu. Kimlik tespiti ve olayın meydana gelişine ilişkin soruşturma sürüyor.

Erten, Amacımız Sendikal Çalışmaların Gücünü Artırmak

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Türk Eğitim-Sen İstanbul 11 Nolu Şube Başkanlığı, sendikal çalışmaların gücünü artırmak ve bölgesel iş birliğini pekiştirmek amacıyla Silivri İlçe Teşkilatı ile bir araya geldi.

27 İlde FETÖ'ye 71 gözaltı!

27 ilde FETÖ'ye 71 gözaltı!

SOBE Vakfı’ndan Türkiye’de ilk...

SOBE Vakfı’ndan Türkiye’de ilk... Otizm eğitimine dijital platform SOBEP

Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde kaç arttı..

Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 1,1 arttı... İnşaat sektörü güçlü artış gösterdi

Veledromu’nda Torku rüzgarı! Madalyalar peş peşe

Konya Veledromu’nda Torku rüzgar! Madalyalar peş peşe

Trabzon’da Balkan Harbi şehitleri anılacak

Trabzon’da Balkan Harbi şehitleri anılacak

Bilgi ve iletişim sektörü revaçta

Hizmet üretiminde bilgi ve iletişim sektörü revaçta

Dijital çağın kalbi Kocaeli’de atacak

Dijital çağın kalbi Kocaeli’de atacak

Kandilli’den Marmara için kritik adım!

Kandilli’den Marmara için kritik adım! Deprem Erken Uyarı Sistemi ilk sınavı başarıyla verdi

MÜSİAD Tekstil, Deri ve Hazır Giyim Sektör Kurulu buluştu

MÜSİAD Tekstil, Deri ve Hazır Giyim Sektör Kurulu Bursa’da buluştu

Meram’da çocuklar doğa için yarışacak

Konya Meram’da çocuklar doğa için yarışacak

Raket şampiyonluk kürsüsüne oturdu

Bursa Osmangazili raket şampiyonluk kürsüsüne oturdu

Tarım-ÜFE yıllık yüzde 45,40 arttı!

Tarım-ÜFE yıllık yüzde 45,40 arttı! Tek yıllık bitkisel ürünlerde sert fiyat artışı

Gecikme Zammı Oranı, Yeni Düzenleme Yürürlüğe Girdi

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - 13 Kasım 2025 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile gecikme zammı oranında önemli bir değişiklik yapıldı.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.