DİRİLİŞ EĞİTİM SEN- Eğitim ve Öğretim Birliği Sendikası’nın Genel Başkanı Eğitimci Yazar Mehmet Nuri Kaynar oldu.
DİRİLİŞ EĞİTİM SEN Genel Başkanı Mehmet Nuri Kaynar: “ İlke sendikacılığı yapacak, adalet ve liyakati ön planda tutacağız. Biz eğitim camiası olarak büyük bir aileyiz. Gönül sendikacılığı yapacak, teşkilatımızın her kademesindeki emektarımıza ulaşarak önce gönülleri fethedeceğiz. Büyük idealler uğrunda yetişecek nesillerimizi sevgi ile ilim ve irfanlarının artması için emek vereceğiz. Bu emeğimizin karşılığı olarak da özlük haklarımızın iyileşmesi için sendikal mücadelemiz ile haklarımızı insani yaşam koşullarında elde edeceğiz.”
Memur ve Emekliler Sendikası Konfederasyonu’na(MESK) bağlı DİRİLİŞ EĞİTİM SEN- Eğitim ve Öğretim Birliği Sendikasının 1.Olağan genel kurulu 23 Şubat 2019 tarihinde Ankara da gerçekleşti. Genel kurulda tek liste ile seçime gidildi. Eğitim camiasının sevilen, tanınan simalarından BESAM-Bilgi, Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Merkezi Başkanı, Yazar Mehmet Nuri Kaynar genel başkan seçildi.
Mehmet Nuri Kaynar yaptığı konuşmasına Necip Fazıl Kısakürek’in Zindandan Mehmet’e Mektup şiiriyle başladı.
“… Sen bir devsin, yükü ağırdır devin!
Kalk ayağa, dimdik doğrul ve sevin!
Mehmet’im, sevinin, başlar yüksekte!
Ölsek de sevinin, eve dönsek de!
Sanma bu tekerlek kalır tümsekte!
Yarın elbet bizim, elbet bizimdir!
Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir”
İşimiz elbette kolay değil ancak şunu hiçbir zaman unutmayalım. Bizler inançlı insanlarız, unutmayalım ki iman varsa, inanç varsa imkânda vardır. Sabırla gayret gösterecek, mücadele edeceğiz. İlkelerimizle hareket edecek, istişare mekanizmalarımızı sürekli diri tutarak adalet ve liyakati önceleyerek karar alacak, hareket edeceğiz. Yakın gelecekte haklı mücadelemiz karşılık bulacak ve meslektaşlarımızın akın akın aramıza katıldığını göreceksiniz. Türkiye’nin dört bir yanından gelen, kutlu davamıza inanan siz değerli dostlarımızın
arasında bulunmaktan ve sizlerle bu yolun yolcusu olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.
Bizler kadim bir geleneğin temsilcileriyiz. Yükümüz ağır. Şairin dediği gibi “… Sen bir devsin, yükü ağırdır devin!” Layıkıyla bu davayı temsil etmeli, bu bilinçle adımlarımızı düşünerek atmalıyız. İlkelerimize bağlılıkla ilke sendikacılığı yapacak, aziz milletimize hizmet yolunda milletimizin refahının artması, devletimizin kalkınması ve güçlenmesi için gayret göstereceğiz. Bu idealler uğrunda yetişecek nesillerimizi sevgi ile ilim ve irfanlarının artması için emek vereceğiz. Bu emeğimizin karşılığı olarak da özlük haklarımızın iyileşmesi için sendikal mücadelemiz ile haklarımızı insani yaşam koşullarında elde edeceğiz. Biz bir aileyiz. Gönül Sendikacılığı yapacak. Teşkilatımızın her kademesindeki emektarımıza ulaşarak önce gönülleri fethedeceğiz. Söylemlerimiz de birilerinin başarısızlığını eleştirerek değil, kendi çalışmalarımızla, ilkeli mücadelemizle ön plana çıkacağız. Bugün ki genel kurulumuzda oylarınızla kardeşinizi bu göreve layık gördüğünüz için teşekkür ediyorum. Kongremizin camiamız, milletimiz ve devletimiz için hayırlara vesile olmasını dilerim.” Diyerek sözlerini tamamladı.
YÖNETİM KURULU
Mehmet Nuri KAYNAR
Erhan SARICA
Cavit ÖZCAN
Cahit TİMUR
Sibel KİRAZ
Murat ALVER
Kifayet ÖZKUL.
Murtaza KÖKLÜ
Veli KALA
Necati COŞKUN
Mehmet DOĞANAY
DENETİM KURULU
İlknur KAYNAR
Aydın ÇAYLAK
Nuri MÜJDECİ
DİSİPLİN KURULU
Ekrem SARICA
Ensar ÇETİN
Hasan Hüseyin YILDIZ
Oylamaya katılan üyelerin tamamının oyuyla seçim tamamlandı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’de Hamzabeyli Gümrük Sahası’nda bir tırda 220,7 kilo kokain ve 69 kilo skunk ele geçirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Edirne Valisi ile Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne teşekkür etti.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Adana’nın Çukurova ilçesinde iş yeri sahibinin hayatını kaybettiği silahlı saldırının şüphelileri, yurt dışına kaçma hazırlığındayken Edirne’de polis ekiplerince yakalandı.
Türkgenç, Miraç Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda bu mübarek gecenin milletçe birlik, kardeşlik ve manevi diriliş için önemli bir fırsat olduğunu ifade etti.
Karayün, Miraç Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda, bu mübarek gecenin yalnızca bir ibadet hatırlatması değil; toplumun ahlaki dirilişi, adalet duygusu ve ortak vicdanı açısından derin anlamlar taşıdığını vurguladı.
Demirtaş, Miraç Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda bu mübarek gecenin iman, ahlak ve toplumsal sorumluluk bilincini yeniden dirilten ilahi bir çağrı olduğunu vurguladı.
Kap, Miraç Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda, bu mübarek gecenin hem iş dünyası hem de toplumsal hayat için ahlak, adalet ve sorumluluk bilincini yeniden hatırlatan güçlü bir manevi durak olduğunu vurguladı.
Gürbüz, Miraç Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda, bu mübarek gecenin milletimizin inançla yoğrulmuş yürüyüşünde adalet, sorumluluk ve kardeşlik şuurunu güçlendiren ilahi bir çağrı olduğunu ifade etti.
Güzel, Miraç Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda, bu mübarek gecenin milletin inançla yoğrulmuş tarihini, adalet ve sorumluluk anlayışını yeniden hatırlatan kutlu bir zaman dilimi olduğunu ifade etti.
Yıldız, Miraç Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda, bu mübarek gecenin milletin birlik ruhunu güçlendiren, adalet ve sorumluluk bilincini pekiştiren ilahi bir ikaz olduğunu vurguladı.
Siyasetçi ve iş insanı Mahmut Yusuf, Miraç Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda, bu mübarek gecenin millet olarak yeniden diriliş, adalet ve sorumluluk bilincini hatırlatan ilahi bir çağrı olduğunu ifade etti.
Orakçı, Miraç Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda, bu mübarek gecenin milletlerin istikametini belirleyen güçlü bir manevi uyanış çağrısı olduğunu ifade etti.
Koçinkağ, Miraç Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda, bu mübarek gecenin insanlığa ahlâk, sorumluluk ve kardeşlik bilinci kazandıran ilahi bir çağrı olduğunu vurguladı.
Başalan, Miraç Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda, bu mübarek gecenin siyaset kurumuna adalet, sorumluluk ve hizmet ahlâkını yeniden hatırlattığını ifade etti.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.