Diyabet hastalarında daha sık görülür

Kirli havuz sularının yanı sıra kulağı çubukla veya kirli havluyla temizlemeye çalışmak dış kulak iltihabına neden olabilir. Dış kulak iltihabı, kendini korumada yetersiz olan çocuklarda ve diyabet hastalarında daha sık görülür

VİDEO GALERİ 29.07.2019 14:51:04 1722 0
Diyabet hastalarında daha sık görülür

Diyabet hastalarında daha sık görülür

 

Dış kulak iltihabında çocuklar ve diyabet hastaları risk altında

Kirli havuz sularının yanı sıra kulağı çubukla veya kirli havluyla temizlemeye çalışmak dış kulak iltihabına neden olabilir. Dış kulak iltihabı, kendini korumada yetersiz olan çocuklarda ve diyabet hastalarında daha sık görülür

Yaz aylarında deniz ve havuz sezonunun açılmasıyla birlikte sıkça görülen rahatsızlıklardan biri de dış kulak iltihabıdır. Genellikle orta kulak iltihabıyla karıştırılabilen ve panik yaratan bu durumun tedavisi ise oldukça basittir. Batıgöz Sağlık Grubu’ndan Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Kaan Akacun, dış kulak iltihabı ile ilgili bilgiler verdi…

KİRLİ SULAR VE PİS HAVLULARDAN UZAK DURUN!

Tıptaki adıyla ‘Otitis Eksterna’ ya da dış kulak yolu iltihabı olarak bilinen hastalık, dış kulak yolu cildinin ve kıl köklerinin iltihaplanması anlamına gelir. Bu hastalığın en yaygın sebepleri; havuz ve deniz suyu gibi kirli, kontamine olmuş sularla temas ya da enfekte materyallerle (pamuklu kulak çubukları, pis havlular gibi) kulağın kurulanması, temizlenmeye çalışılmasıdır. Dolayısıyla yaz aylarında görülme sıklığı artar. Her yaş grubunu içine alabilir ama kendini korumada yetersiz olan çocuklarda daha yaygın olarak karşılaşılır. Ayrıca diyabet hastalarında da daha sık görülür.

ORTA KULAK İLTİHABIYLA KARIŞTIRILIR

Batıgöz Sağlık Grubu’ndan Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Kaan Akacun, “Hastalığın etmenleri arasında bakteriler, mantarlar, atipik mikroorganizmalar ve nadiren virüsleri sayabiliriz.Belirtiler ise tipiktir; şiddetli kulak ağrısı, dış kulak yolunda şişlik ve kızarıklıktır. Eğer tedavi edilmezse enfeksiyon, kemik ve kıkırdak dokulara yayılarak ciddi sonuçlara yol açabilir. En çok da orta kulak iltihaplarıyla karıştırılır ancak dış kulak yolu iltihaplanmalarında orta kulak sağlam olduğu için işitme kayıpları görülmez. Fakat müdahale edilmez ve hastalık ilerlerse, dış kulak yolunda ödem oluşacağından ileri dönemlerinde işitme kayıpları görülebilir” dedi.

KULAK ÇUBUĞU ‘KULAK İÇİN DEĞİLDİR!’

“Konulan teşhisin ardından eğer diyabet gibi eşlik eden bir hastalık yoksa tedavide; kulak damlaları, antibiyotikli, kortizonlu merhemler ve ödem giderici (antienflamatuar) ilaçlar kullanılır” diyen Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Kaan Akacun, “Eğer hastalık erken safhada teşhis edilmiş ve yandaş hastalıklar da yoksa ağızdan antibiyotik kullanmadan kolayca tedavi edilir. Önemli olan konu ise hastanın şikayetleri geçse dahi tedaviye bir hafta devam edilmesi gerektiğidir. İlk 48 saat kulağa su kaçırmamak, enfekte sulardan korumak ve kulağı yabancı cisimlerle karıştırmamak korunmada çok önemlidir. Halkımız kulak çubuğu kullanımı konusunda oldukça bilinçsiz davranıyor. Kulakta kullanılmaması gereken bu çubuklarla kulağını karıştırırken zarını delen oldukça fazla hastayla karşılaşıyoruz. Hatta öyle ki kulak içi kemiklerini bile onarılamaz bir şekilde yaralıyorlar. Amerika’da birçok eyalette, hükümet tarafından bu çubukların kutusunun üzerine ‘Kulak için değildir’ ibaresi konulması zorunlu kılınmıştı. Yani göründükleri kadar masum değiller. Dış kulak iltihabından, zar ve kulak kemiği hasarına kadar pek çok duruma yol açıyorlar” diyerek uyardı.

İYİLEŞİP TATİLE DEVAM EDEBİLİRSİNİZ

Op. Dr. Kaan Akacun, “Dış kulak iltihabı, tedavisi oldukça basit ve hastanın rahatsızlığının seviyesine göre farklı prosedürler uygulanan bir rahatsızlıktır. Vakit kaybedilmeden ve durum ilerlemeden teşhisin konulması çok önemlidir. Belirtiler gözlemlendiğinde, size en yakın sağlık kuruluşunda uzman bir hekim tarafında konulacak tanı ile kısa sürede iyileşip tatilinize kaldığınız yerden devam etmeniz mümkündür” dedi.


Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Alper Taban'a sevgi seli

Alper Taban'a sevgi seli

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.