GÜRPINAR’DA DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR
KENTSEL DÖNÜŞÜM SÜRECİNDEN MÜJDELİ HABER KENTSEL DÖNÜŞÜM SÜRECİNDE BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ LEHİNE
KARAR
Gürpınar kentsel dönüşüm çalışmalarının önündeki hukuki engeller mahkeme kararıyla kaldırıldı. Beylikdüzü Belediyesi’nin lehine sonuçlanan davada olası bir afet anında can ve mal kaybının yaşanmaması adına kentsel dönüşüm çalışmaları en yakın
zamanda başlayacak. Sürecin yakından takipçisi olan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ise, “Beylikdüzü’nde ihmal edilmiş tek bir sokak, tek bir bina kalmayana dek yılmadan, yorulmadan, azimle çalışmayı sürdüreceğiz” ifadeleriyle
Beylikdüzü halkına müjdeli haberi duyurdu. Değer kaybına uğramış, köhneleşme eğilimine girmiş ve ekonomik ömrünü tamamlamış yapıların bulunduğu Gürpınar Mahallesi için saha araştırmaları, tespit çalışmaları, vatandaş anketleri ve analizleri sonucu kentsel dönüşüm planlarını hazırlayan ve ilçe meclisinden onay alan Beylikdüzü Belediyesi, “iptal kararı” engelinin kalkmasıyla dönüşüme en yakın zamanda start verecek. Beylikdüzü Belediyesi yetkilileri tarafından Gürpınar bölgesinde yapılan incelemelerde, yapılarda gözlemlenen ciddi tehlikelere yol açabilecek yıpranma, aşınma ve kısmi yıkımlar Kentsel Dönüşüm Projesi ile ortadan kaldırılacak.
“Beylikdüzü’nü yaşamın en iyi şekilde yaşandığı adreslerden biri yapmaya kararlıyız”
Uzun süredir Gürpınar siteler bölgesindeki kentsel dönüşümü gerçekleştirmek için büyük bir çaba içerisinde olduklarını vurgulayan Başkan Çalık, “Geçtiğimiz dönemin başında, bölgedeki kentsel dönüşüm planımızın tamamını hazırlamıştık. Gürpınar’da yaşayan vatandaşlarımız için daha sağlıklı bir yaşam alanı oluşturmamız gerekliydi. Kentsel dönüşüm kararı belediye meclisimizden geçse de, önümüze birçok bürokratik engel çıktı ve vatandaşlarımızın ihtiyaçları yok sayıldı. Hâl böyle olunca biz de hukuki mücadelemize başladık. En sonunda dava lehimize sonuçlandı ve hak yerini buldu. Nihayet Gürpınar’da siteler bölgesinde kentsel dönüşümü başlatıyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun. Beylikdüzü’nde ihmal edilmiş tek bir sokak, tek bir bina kalmayana dek yılmadan, yorulmadan, azimle çalışmayı sürdüreceğiz. Beylikdüzü’nü yaşamın en iyi şekilde yaşandığı adreslerden biri yapmaya kararlıyız. Bu yoldan asla dönmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.
Dönüşüm riskli binalardan başlayacak
Dönüşüm için zaman kaybetmeden çalışmalara başlayacaklarını vurgulayan Çalık, öncelikli olarak riskli
binalardan dönüşüme başlayacaklarını ifade ederken, “Oradaki binaların durumu çok kötü. Önümüzde 4 – 5
aylık bir yasal süre var ve bu sürede biz tespitlerimizi yapacağız. Hukuki olarak önümüzde bir engel kalmadı
ancak bazı yasal prosedürlerin tamamlanmasının ardından en acil adadan çalışmalara başlayacağız” şeklinde
konuştu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Büyükçekmece Önder İmam Hatipliler Derneği öncülüğünde yürütülen “Türkiye Yeşeriyor Gazze Güçleniyor” projesi kapsamında Aşiret Dalcı İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde gerçekleşti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Türk Eğitim Sen İstanbul 11 Nolu Şube, 1. Olağan Genel Kurulunu 30 Kasım 2025 tarihinde yoğun bir katılımla gerçekleştirdi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENLER - Genç iletişimciler ile medya sektörünün deneyimli isimlerini buluşturan 6. Medya Akademisi, bu hafta gazeteci Ersin Çelik’i konuk etti.
HABER / M. MUSTAFA KARAYÜN / BAĞCILAR - Bağcılar Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Süper Lig’in ilk haftasında taraftarlarına büyük bir mutluluk yaşattı.
HABER: NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Esenyurt Belediyesi, ilçe sakinlerinden gelen talepleri dikkate alarak belediyeye bağlı spor salonlarında kapsamlı bir yenileme çalışması yaptı.
HABER: NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü’nde 24 Kasım Öğretmenler Günü bu yıl çok daha anlamlı bir etkinlikle kutlandı. Beylikdüzü Belediyesi, ilçede görev yapan tüm öğretmenler adına 4 bini aşkın fidan bağışında bulundu
HABER / M. MUSTAFA KARAYÜN / ADOM AJANS - 27 Kasım 2025’te Resmî Gazete’de yayımlanan 584 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, 2026 yılı itibarıyla basit usulden gerçek usule geçecek mükellefler için önemli değişiklikler.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bu yıl 15’incisi düzenlenen Türkiye Enerji Zirvesi’nde özel bir oturumda sektör temsilcileriyle bir araya gelecek.
HABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Alanya’da son haftalarda en çok konuşulan konulardan biri, Alanya Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Belediye Meclis Üyesi Hasan Can Kamburoğlu hakkında ortaya atılan iddialar oldu.
HABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Milliyetçi Hareket Partisi Antalya teşkilatı, geçtiğimiz gün Ankara’ya kalabalık bir heyetle ziyaret gerçekleştirdi. Ancak Alanya kamuoyunda dikkat çeken bir detay vardı.
Gaziantep’te buluşan bilim insanları, kâinatın işleyişine dair disiplinler arası çalışmaların Kur’an’ın gösterdiği hakikatle dikkat çekici bir uyum taşıdığını vurguladı.
HABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) için heyecanla beklenen seçimler, Alanya Kültür Merkezi'nde turizmcilerin yoğun katılımıyla tamamlandı
HABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Alanya'da bir iş insanının lüks otomobilinin, kendisine "daha üst segment bir araç sağlanacağı" vaadiyle alınmasına rağmen ne vaat edilen aracın teslim edildiği,
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.