GÜRPINAR’DA DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR
KENTSEL DÖNÜŞÜM SÜRECİNDEN MÜJDELİ HABER KENTSEL DÖNÜŞÜM SÜRECİNDE BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ LEHİNE
KARAR
Gürpınar kentsel dönüşüm çalışmalarının önündeki hukuki engeller mahkeme kararıyla kaldırıldı. Beylikdüzü Belediyesi’nin lehine sonuçlanan davada olası bir afet anında can ve mal kaybının yaşanmaması adına kentsel dönüşüm çalışmaları en yakın
zamanda başlayacak. Sürecin yakından takipçisi olan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ise, “Beylikdüzü’nde ihmal edilmiş tek bir sokak, tek bir bina kalmayana dek yılmadan, yorulmadan, azimle çalışmayı sürdüreceğiz” ifadeleriyle
Beylikdüzü halkına müjdeli haberi duyurdu. Değer kaybına uğramış, köhneleşme eğilimine girmiş ve ekonomik ömrünü tamamlamış yapıların bulunduğu Gürpınar Mahallesi için saha araştırmaları, tespit çalışmaları, vatandaş anketleri ve analizleri sonucu kentsel dönüşüm planlarını hazırlayan ve ilçe meclisinden onay alan Beylikdüzü Belediyesi, “iptal kararı” engelinin kalkmasıyla dönüşüme en yakın zamanda start verecek. Beylikdüzü Belediyesi yetkilileri tarafından Gürpınar bölgesinde yapılan incelemelerde, yapılarda gözlemlenen ciddi tehlikelere yol açabilecek yıpranma, aşınma ve kısmi yıkımlar Kentsel Dönüşüm Projesi ile ortadan kaldırılacak.
“Beylikdüzü’nü yaşamın en iyi şekilde yaşandığı adreslerden biri yapmaya kararlıyız”
Uzun süredir Gürpınar siteler bölgesindeki kentsel dönüşümü gerçekleştirmek için büyük bir çaba içerisinde olduklarını vurgulayan Başkan Çalık, “Geçtiğimiz dönemin başında, bölgedeki kentsel dönüşüm planımızın tamamını hazırlamıştık. Gürpınar’da yaşayan vatandaşlarımız için daha sağlıklı bir yaşam alanı oluşturmamız gerekliydi. Kentsel dönüşüm kararı belediye meclisimizden geçse de, önümüze birçok bürokratik engel çıktı ve vatandaşlarımızın ihtiyaçları yok sayıldı. Hâl böyle olunca biz de hukuki mücadelemize başladık. En sonunda dava lehimize sonuçlandı ve hak yerini buldu. Nihayet Gürpınar’da siteler bölgesinde kentsel dönüşümü başlatıyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun. Beylikdüzü’nde ihmal edilmiş tek bir sokak, tek bir bina kalmayana dek yılmadan, yorulmadan, azimle çalışmayı sürdüreceğiz. Beylikdüzü’nü yaşamın en iyi şekilde yaşandığı adreslerden biri yapmaya kararlıyız. Bu yoldan asla dönmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.
Dönüşüm riskli binalardan başlayacak
Dönüşüm için zaman kaybetmeden çalışmalara başlayacaklarını vurgulayan Çalık, öncelikli olarak riskli
binalardan dönüşüme başlayacaklarını ifade ederken, “Oradaki binaların durumu çok kötü. Önümüzde 4 – 5
aylık bir yasal süre var ve bu sürede biz tespitlerimizi yapacağız. Hukuki olarak önümüzde bir engel kalmadı
ancak bazı yasal prosedürlerin tamamlanmasının ardından en acil adadan çalışmalara başlayacağız” şeklinde
konuştu.
HABER: NEZİR KARAYÜN/ BEYLİKDÜZÜ- Beylikdüzü’nde yeni yıl öncesi yürekleri ısıtan anlamlı bir buluşma yaşandı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS -Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi’nde saat 14.00’te çalan alarm sonrası kırmızı kod tatbikatı yapıldı. Habersiz gerçekleştirilen tatbikatta, personelin acil duruma müdahale süresi ölçüldü.
Beylikdüzü Kurucu Belediye Başkanı, siyasetçi ve iş insanı Orhan Tıraşoğlu, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Tıraşoğlu, 2026 yılının Beylikdüzü’ne, İstanbul’a ve ülkemize hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.
İstanbul ve Esenyurt’un tanınmış siyasetçi ve iş insanı Engin Doğru, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Doğru, 2026 yılının demokrasi, adalet ve sosyal dayanışmanın güçlendiği bir yıl olması temennisinde bulundu.
Esenyurt Kent Konseyi Başkanı Tuncer Dağ, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Dağ, 2026 yılının Esenyurt’a, ülkemize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.
BİAD Büyükçekmece İşadamları Derneği ve İKAP İktisadi ve Kültürel Kalkınma Platformu Genel Başkanı Muhammed Mustafa Karayün, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Türkiye Yerel Basın Birliği Başkanı Nezir Karayün, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Karayün, 2026 yılının milletimiz, basın camiamız ve tüm insanlık için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.
HABER: NEZİR KARAYÜN/ BEYLİKDÜZÜ- Beylikdüzü’nde yer alan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi, yüreklere dokunan özel bir buluşmaya sahne oldu.
HABER: NEZİR KARAYÜN/ ADOM AJANS - Meteoroloji ve AKOM’un İstanbul için yaptığı kar yağışı uyarılarının ardından Küçükçekmece Belediyesi sahaya indi.
HABER: NEZİR KARAYÜN/ADOMA AJANS- İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Yalova’da DEAŞ terör örgütüne yönelik yapılan operasyonun ardından sosyal medyada gerçeği yansıtmayan ve toplumu kışkırtmaya yönelik paylaşımlara duruşumuz net dedi.
HABER: NEZİR KARAYÜN/ ADOM AJANS- Düzce İl Jandarma Komutanlığı ekipleri olarak halkımızın sağlığını ve huzurunu korumak için sahadayız,
HABER: NEZİR KARAYÜN/ ADOM AJANS- Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak vatandaşlarımıza sesleniyoruz. Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor.
HABER: NEZİR KARAYÜN/ BEYLİKDÜZÜ- Beylikdüzü’nde mahalle parklarına yönelik saldırılar son dönemde art arda yaşanıyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.