Dünya Pazarına Kilosu 16,5 Eurodan Satılacak

Keban Baraj Gölü'nde Yakalanan Kerevitler, Elazığ'da Kurulan Kerevit Ve Balık İşleme Tesisi İle İşlenip Dünya Pazarına Satılacak. İşlenmiş Kerevitlerin Kilosunun 16,5 Eurodan Satılması Nedeniyle Bölge Ekonomisine Ciddi Katkı Sunması B

EKONOMİ 7.08.2019 17:20:23 0
Dünya Pazarına Kilosu 16,5 Eurodan Satılacak

Dünya Pazarına Kilosu 16,5 Eurodan Satılacak

Keban Baraj Gölü'nde Yakalanan Kerevitler, Elazığ'da Kurulan Kerevit Ve Balık İşleme Tesisi İle İşlenip Dünya Pazarına Satılacak. İşlenmiş Kerevitlerin Kilosunun 16,5 Eurodan Satılması Nedeniyle Bölge Ekonomisine Ciddi Katkı Sunması Bekleniyor.

Keban Baraj Gölü'nden Çıkartılan Ve Şu Anda Rusya Ve İsveç Üzerinden Dolaylı Olarak Dünya Pazarına Gönderilen Kerevitin Elazığ'da Kurulan Türkiye'nin İkinci Tesisi İle Artık İşlenip Bir Çok Ülkeye Doğrudan Gönderilmesi Planlanıyor. Kerevitin İşlenmiş Haliyle 16,5 Eurodan (100 Tl) Satılmasının Bölgenin Ekonomisine Ciddi Bir Katkı Sunması Bekleniyor.

Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun Desteğiyle Elazığ'ın Merkezine Bağlı Muratçık Köyü Sınırından Çemişgezek Feribot İskelesi Yanından Kerevit Ve Balık İşleme Tesisi Kuruldu. Türkiye'nin Bu Özellikli İkinci Tesisi Olan İşletmeyi Vali Çetin Oktay Kaldırım Ve Elazığ Tso Başkanı Asilhan Arslan Gezerek, Bilgi Aldı.

Türkiye'de Kurulan İkinci Kerevit İşleme Tesisi Olduğunu Anımsatan Vali Çetin Oktay Kaldırım, "Biz Sadece Birincil Üretim Yapan Bir İl Olma Değil, Tarım, Su Ürünleri Ve Diğer Alanlarda Da Aynı Zamanda İşleme Ve Markalamayı Yapıp Özellikle İhracat Ağırlıklı Çalışan Bir İl Olma Hedefimiz Var. Tesisi Bu Açıdan Değerlendirdiğimizde Çok Memnun Olduğumu İfade Etmek İstiyorum. Tesis Hedeflerimize Hizmet Edecek Bir Yatırım. 150 Tonluk Bir Yatırım Yapmışlar Ayrıca 2 Bin Ton Yıllıkta Su Ürünleri İşleme Fabrikası Çalışacak. Türkiye'nin En Kaliteli Ve Güvenli Balık İşleme Tesisi Oldu. Şu An İzinleri Bekliyorlar İnşallah 9'ncu Aya Kadar Da Gerekli Belgeler Ve İzinler Alındığında Tam Kapasiteli Üretime Başlayacaklar" Dedi.

"İşlediği Zaman 16,5 Eurodan Satabiliyorsunuz"

Kerevitin Özelliğine De Değinen Vali Kaldırım, "İşlendiği Zaman 16,5 Eurodan Satabiliyorsunuz. Ciddi Bir Katma Değer Oluşturuyor. Pazarı Çok Büyük. Şu An Arkadaşlar Rusya Ve İsveç Pazarına Gönderiyorlar Ama Bu İşleme Başladığı Zaman Çok Daha Geniş Bir Pazar Olacak. Elazığ'ın Keban İlçesinde Çıkan Kerevit Türkiye'nin En Kaliteli Ve Temiz Kerevitidir. Bu Fabrika Sadece Buradan Çıkan Kerevitleri İşlemeyecek Türkiye'nin Değişik Bölgelerinden Gelen Kerevitleri De İşleyecek. Hem İlimiz Ekonomisine Hem Bölgemiz Ekonomisine Hem De Türkiye Ekonomisine Çok Ciddi Ve Stratejik Katkı Vermiş Olacak" İfadelerini Kullandı.

Hedef Yüksek İstihdam Ve İhracat'

Keban Sularının Bu İş İçin En Verimli Üretim Alanı Olduğuna Dikkat Çeken Elazığ Tso Başkanı Asilhan Arslan İse, "Bir Ay Önce Keban'ın Sularında Üretilen Somon Balıklarımızı Görmüştük Şimdi De Burada Kerevitlerimizi Görmenin Haklı Gururunu Yaşıyoruz. İstediğimiz Nokta Bu Değil İstediğimiz Nokta Bu Alanlardaki Yatırımlardan Yüksek Gelir Elde Etmek Yüksek İstihdamlar Ve İhracat Gelirleri Oluşturabilmektir. Tüm Üretim Kanallarında İhracat Ve Pazarlama Kanallarında Karşılaşabilecekleri Tüm Engelleri Aşma Adına Bizler Kendilerinin Emirlerine Amadeyiz" Diye Konuştu.

'Kerevit Para Edecek'

İşletme Sahibi Sait Taşkın Da, "Bölgemizde Bundan Sonra Balıkçımızın Mağduriyetinin Tamamen Giderildiği Ve Giderileceğinin İşaretidir. Bölgemizdeki Balıkçının Mağduriyeti Ortadan Kalktı. Balıkçılarımız Buradan Batıya Bin 200 Kilometre Kerevit Ürününü Götürmeye Gerek Duymayacak. Balıkçı Arkadaşlarımıza Bundan Sonra Ürünlerinin Daha Güzel Para Edeceğini Ve Daha Kaliteli Hizmet Edeceklerinin Müjdesini Veriyoruz" Şeklinde Konuştu.

Kaynak: İha

Başoğlu, Yeniden Göreve Başladı

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS- Sağlık Bakanlığı tarafından alınan kararla Aydın Başoğlu, Büyükçekmece Mimar Sinan Devlet Hastanesi’nde İdari ve Mali İşler Müdürü olarak görevlendirildi.

Erken, Uyardı, İstanbul Kırsalı Alarm Veriyor!

Yüksek Mimar ve Şehir Plancısı, siyasetçi ve iş insanı Mustafa Erken, gazetemize yaptığı kapsamlı açıklamada İstanbul’un çeper mahallelerinde büyüyen krizin artık görmezden gelinemeyecek bir noktaya geldiğini söyledi.

Beylikdüzünde Çocuklar Bilim Ve Sanatla Geleceğe Kanat Açıyor!

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, ilçedeki tüm çocukları ve aileleri kucaklayan büyük bir sevgiyle seslenerek yarıyıl tatilini adeta bir bayram havasına çevirdiklerini dile getirdi.

Çocuklar İçin Eğlence Dolu Bir Dünya kuruldu!

Sömestir tatiline giren çocuklarımız için adeta bir bayram havası estiriyor.

Günay; Güven Tazeledi. Duygu, Birlik Ve Umut Bir Aradaydı

HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Sivaslılar Derneği’nin olağan genel kurulu yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Çocuklar Tatili Sporla Şenlendirdi...

Yarıyıl Çocuk Spor Şenliği, tatildeki çocuklara hem eğlenceyi hem de sporu bir arada sundu.

Sporun Yıldızları Damga Vurdu

HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Esenyurt Belediyesi, sağlıklı yaşamı ve sporu teşvik etmek amacıyla Vadi Esenyurt Parkı'nda düzenlediği oryantiring turnuvası ile büyük bir heyecan yaşattı.

Kamp Akademisinde En iyiler seçildi…

Zorlu kış şartlarında gerçekleşen Kamp Akademisi “En İyiler” etkinliği, doğayla iç içe bir mücadeleye sahne oldu.

Erken’den İmar Savaşı İle İlgili Zehir Zemberek Açıklamalar

Yerel siyasetin ve şehircilik dünyasının isimlerinden Yüksek Mimar ve Şehir Plancısı Mustafa Erken sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla adeta kazan kaldırdı.

Ulaştırmada Yeni Dönem Hidrojenleri

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin raylı sistemlerde geleceğini şekillendirecek önemli bir projeyi kamuoyuyla paylaştı

Rengin Hafızası Sanatseverlerle Buluştu...

Esenler Belediyesi Sanat Evi bünyesinde eğitim alan kursiyerler ile eğitmenlerin hazırladığı Rengin Hafızası yağlı boya resim sergisi kapılarını sanatseverlere açtı.

Aksu; Hayırlı Günler Komşum, Derdin Derdimizdir…

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Milliyetçi Hareket Partisi Beylikdüzü İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen “Hayırlı Günler Komşum, Derdin Derdimizdir” programı kapsamında gerçekleştirilen,

Konaklama Olsa Şehir Kazanır!

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Anahtar Parti Erzincan İl Başkanı Ahmet Korkmaz, Ankara’dan Kars’a uzanan Doğu Ekspresi hattında Erzincan’a verilen molanın yetersiz olduğunu söyledi.

Cami Arazisi Tepki..!

Denizli’nin Çardak ilçesine bağlı Gölcük Mahallesi’nde cami yapılması amacıyla bağışlandığı belirtilen bir arazinin icra yoluyla satışa çıkarılması, mahallede ve ilçede büyük bir rahatsızlığa yol açtı.

Gençlere Ücretsiz Spor Akademisi Hazırlık Kursu

HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi, spora gönül vermiş ve geleceğini bu alanda şekillendirmek isteyen pırıl pırıl gençlerimiz için harika bir hizmete daha imza atıyor.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.