Dünya Pazarına Kilosu 16,5 Eurodan Satılacak

Keban Baraj Gölü'nde Yakalanan Kerevitler, Elazığ'da Kurulan Kerevit Ve Balık İşleme Tesisi İle İşlenip Dünya Pazarına Satılacak. İşlenmiş Kerevitlerin Kilosunun 16,5 Eurodan Satılması Nedeniyle Bölge Ekonomisine Ciddi Katkı Sunması B

EKONOMİ 7.08.2019 17:20:23 0
Dünya Pazarına Kilosu 16,5 Eurodan Satılacak

Dünya Pazarına Kilosu 16,5 Eurodan Satılacak

Keban Baraj Gölü'nde Yakalanan Kerevitler, Elazığ'da Kurulan Kerevit Ve Balık İşleme Tesisi İle İşlenip Dünya Pazarına Satılacak. İşlenmiş Kerevitlerin Kilosunun 16,5 Eurodan Satılması Nedeniyle Bölge Ekonomisine Ciddi Katkı Sunması Bekleniyor.

Keban Baraj Gölü'nden Çıkartılan Ve Şu Anda Rusya Ve İsveç Üzerinden Dolaylı Olarak Dünya Pazarına Gönderilen Kerevitin Elazığ'da Kurulan Türkiye'nin İkinci Tesisi İle Artık İşlenip Bir Çok Ülkeye Doğrudan Gönderilmesi Planlanıyor. Kerevitin İşlenmiş Haliyle 16,5 Eurodan (100 Tl) Satılmasının Bölgenin Ekonomisine Ciddi Bir Katkı Sunması Bekleniyor.

Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun Desteğiyle Elazığ'ın Merkezine Bağlı Muratçık Köyü Sınırından Çemişgezek Feribot İskelesi Yanından Kerevit Ve Balık İşleme Tesisi Kuruldu. Türkiye'nin Bu Özellikli İkinci Tesisi Olan İşletmeyi Vali Çetin Oktay Kaldırım Ve Elazığ Tso Başkanı Asilhan Arslan Gezerek, Bilgi Aldı.

Türkiye'de Kurulan İkinci Kerevit İşleme Tesisi Olduğunu Anımsatan Vali Çetin Oktay Kaldırım, "Biz Sadece Birincil Üretim Yapan Bir İl Olma Değil, Tarım, Su Ürünleri Ve Diğer Alanlarda Da Aynı Zamanda İşleme Ve Markalamayı Yapıp Özellikle İhracat Ağırlıklı Çalışan Bir İl Olma Hedefimiz Var. Tesisi Bu Açıdan Değerlendirdiğimizde Çok Memnun Olduğumu İfade Etmek İstiyorum. Tesis Hedeflerimize Hizmet Edecek Bir Yatırım. 150 Tonluk Bir Yatırım Yapmışlar Ayrıca 2 Bin Ton Yıllıkta Su Ürünleri İşleme Fabrikası Çalışacak. Türkiye'nin En Kaliteli Ve Güvenli Balık İşleme Tesisi Oldu. Şu An İzinleri Bekliyorlar İnşallah 9'ncu Aya Kadar Da Gerekli Belgeler Ve İzinler Alındığında Tam Kapasiteli Üretime Başlayacaklar" Dedi.

"İşlediği Zaman 16,5 Eurodan Satabiliyorsunuz"

Kerevitin Özelliğine De Değinen Vali Kaldırım, "İşlendiği Zaman 16,5 Eurodan Satabiliyorsunuz. Ciddi Bir Katma Değer Oluşturuyor. Pazarı Çok Büyük. Şu An Arkadaşlar Rusya Ve İsveç Pazarına Gönderiyorlar Ama Bu İşleme Başladığı Zaman Çok Daha Geniş Bir Pazar Olacak. Elazığ'ın Keban İlçesinde Çıkan Kerevit Türkiye'nin En Kaliteli Ve Temiz Kerevitidir. Bu Fabrika Sadece Buradan Çıkan Kerevitleri İşlemeyecek Türkiye'nin Değişik Bölgelerinden Gelen Kerevitleri De İşleyecek. Hem İlimiz Ekonomisine Hem Bölgemiz Ekonomisine Hem De Türkiye Ekonomisine Çok Ciddi Ve Stratejik Katkı Vermiş Olacak" İfadelerini Kullandı.

Hedef Yüksek İstihdam Ve İhracat'

Keban Sularının Bu İş İçin En Verimli Üretim Alanı Olduğuna Dikkat Çeken Elazığ Tso Başkanı Asilhan Arslan İse, "Bir Ay Önce Keban'ın Sularında Üretilen Somon Balıklarımızı Görmüştük Şimdi De Burada Kerevitlerimizi Görmenin Haklı Gururunu Yaşıyoruz. İstediğimiz Nokta Bu Değil İstediğimiz Nokta Bu Alanlardaki Yatırımlardan Yüksek Gelir Elde Etmek Yüksek İstihdamlar Ve İhracat Gelirleri Oluşturabilmektir. Tüm Üretim Kanallarında İhracat Ve Pazarlama Kanallarında Karşılaşabilecekleri Tüm Engelleri Aşma Adına Bizler Kendilerinin Emirlerine Amadeyiz" Diye Konuştu.

'Kerevit Para Edecek'

İşletme Sahibi Sait Taşkın Da, "Bölgemizde Bundan Sonra Balıkçımızın Mağduriyetinin Tamamen Giderildiği Ve Giderileceğinin İşaretidir. Bölgemizdeki Balıkçının Mağduriyeti Ortadan Kalktı. Balıkçılarımız Buradan Batıya Bin 200 Kilometre Kerevit Ürününü Götürmeye Gerek Duymayacak. Balıkçı Arkadaşlarımıza Bundan Sonra Ürünlerinin Daha Güzel Para Edeceğini Ve Daha Kaliteli Hizmet Edeceklerinin Müjdesini Veriyoruz" Şeklinde Konuştu.

Kaynak: İha

Çetin, Üzgünüz Ama Mutluyuz…

Beylikdüzü’nün en çok tercih edilen okullarından biri olan Beylikdüzü Bizimkent İlkokulu, 2025-2026 eğitim öğretim yılına hızlı bir başlangıç yaptı.

Eğitimde Göz Dolduran Başarılar…

HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Türkiye’nin en kalabalık ilçesi Esenyurt, eğitim alanında yakaladığı başarılarla adından söz ettiriyor.

Hayatını Kader Mahkûmlarına Adayan Adam

Kader Mahkumları Derneği Genel Başkanı Necdet Yüksel, Adom Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Nezir Karayün ile bir araya geldi.

Tarihi Eserler Yurtdışına Kaçırıldı

HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Türkiye'den Almanya'ya giden tırda 1.871 parça tarihi eser, Bulgaristan gümrüğünde yakalandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar yolcusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar yolcusu

Başpehlivan Pala, Oldu…

Edirne’nin İpsala ilçesinde bu yıl 24’üncüsü düzenlenen İpsala Çeltik Festivali ve Tarım Fuarı kapsamında yapılan Kel Aliço Anma Yağlı Güreşleri, hem büyük heyecana sahne oldu hem de güreşseverleri tribünlere çekti.

Coşkulu Çocuk Şöleni ve Maratonu

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Bağcılar, bu hafta sonu tam anlamıyla çocukların şenlik alanına döndü! Bağcılar Belediyesi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteğiyle düzenlendi.

Hayvan Dostlarından Belediyeye Sert Tepki

HABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Toplumsal Yaşam ve Eşitlik Derneği Genel Başkanı Vildan Yazar Ülgenoğlu ve beraberindeki hayvanseverler, Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik'i eleştirdi.

Dünyanın En Büyük Enerji Buluşmalarına Türk Damgası

HABER / M. MUSTAFA KARAYÜN – ADOM AJANS - Dünyanın en büyük enerji buluşmalarından biri olan Gastech 2025, bu yıl İtalya’nın Milano kentinde düzenlendi. Fuara Türkiye’den de yoğun bir katılım gerçekleşti.

Tuna, Zuchex Fuarında

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Büyükçekmece Kaymakamı Ali İkram Tuna, Türkiye’nin en önemli ev ve mutfak eşyaları fuarlarından biri olan Zuchex Fuarı’nda sektörün dikkat çeken markalarından CVS’nin standını ziyaret etti.

Büyükçekmece’de İlköğretim Haftası Heyecanı

HABER / NEZİR KARAYÜN / BÜYÜKÇEKMECE - Büyükçekmece’de İlköğretim Haftası açılışı Yalçın Çiftçioğlu İlkokulu’nda gerçekleşti.

Vali Gül, Ruhi Sarıalp Spor Lisesi’ni Ziyaret Etti

HABER / NEZİR KARAYÜN / BÜYÜKÇEKMECE - İstanbul Valisi Davut Gül, Ruhi Sarıalp Spor Lisesi’ni ziyaret ederek öğrenciler ve öğretmenlerle bir araya geldi.

İstanbul’dan Diyarbakır’a Uzanan Yardım Eli

İstanbul Çermikliler Dernek Başkanı Sabri Akay ve İstanbul’da yaşayan bir grup hayırsever tarafından Diyarbakı Çermik'teki 500 öğrenciye okul çantası ve kırtasiye yardımı yapıldı.

Eğitim-Bir-Sen Buluşmasına Yoğun Katılım

HABER / NEZİR KARAYÜN / BÜYÜKÇEKMECE - Eğitim-Bir-Sen Büyükçekmece İlçe Teşkilatı, Hayriye Duruk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen geniş katılımlı toplantıda bir araya geldi.

Antalya Belediyesi’ne Sahte Fatura Operasyonu

HABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Antalya’da yürütülen rüşvet ve yolsuzluk soruşturması giderek derinleşiyor.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.