Avustralya New South Wales Üniversitesi araştırmacıları, Babil uygarlığının 3 bin 700 yıl önce bugün kullanılan trigonometriden daha gelişmiş olanını kullandığını buldu.
Modern trigonometrinin Antik Yunan Dönemi'nde çözüldüğü biliniyor. Araştırmaya göre ise, Babiller 3 bin 700 yıl önce daha kolay ve pratik trigonometriyi kullanıyordu.
Şaşırtıcı iddia ise Babil Uygarlığı'ndan kalma 3 bin 700 yıllık bir tablete dayandırıldı. Plimpton 322 adı verilen tablette yer alan denklem, Babillerin Yunan filozoflarından çok daha önce trigonometriyi bulduklarını gösterdi.
Plimpton 322, Irak'ta 1900'lerin başında, Indiana Jones karakterinin esin kaynağı olan arkeolog, diplomat ve antika satıcısı Edgar Banks tarafından keşfedildi. Ancak Plimpton 322'nin sol kenarın kırık olması, çalışmaları yavaşlatacağı için problem olarak görülüyor.
Hipparchus Kurucu Biliniyordu
M.Ö. 120'de yaşayan Yunan filozof Hipparchus, geleneksel olarak trigonometrinin kurucusu olarak biliniyor. Ancak Plimpton 322'deki trigonometri, Hipparchus çalışmalarından 1000 yıl öncesine dayanıyor.
Çalışmada yer alan Profesör Norman Wildberger, "Plimpton 322 sadece modern matematik araştırmaları için değil, aynı zamanda matematik eğitimi için yeni bilgilerin önünü açıyor. Plimpton 322 ile daha basit, daha doğru bir trigonometri görüyoruz."
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne Valiliği’nin yeni düzenlemesiyle Kapıkule’de tır geçişleri hızlandı, rekor kırıldı.
Beylikdüzü Dalyan Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Yönetim Kurulu Başkanı Yonca Yaman, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 87. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Esenyurt Bölge Sorumlusu İlker Gürbüz, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 87. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
MHP Beylikdüzü Belediye Meclis Üyesi ve Meclis Grup Başkan Vekili Mehmet Tuvalak, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 87. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
İstanbul ve Esenyurt’un tanınmış siyasetçi iş insanlarından Engin Doğru, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 87. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Siyasetçi, iş insanı ve mali müşavir Recep Erol, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 87. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 87. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
AK Parti MKYK Üyesi ve Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Av. Temel Başalan, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 87. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Postacı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 87. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 87. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Yıldız, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 87. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Bakan Uraloğlu Alanya’da gazetecilerle buluşacak, Gazipaşa Marina’yı açacak
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.