Düşman Eline Terk Edilemez

Prof. Dr. İbrahim Öztek, İstanbul Yesevi Alperenler Derneğinde “TÜRK’ E SOYKIRIM, ERMENİ İHANETLERİ, HOCALI SOYKIRIMI’ konulu bir konferans verdi.

İSTANBUL 7.03.2020 17:27:07 3681 0
Düşman Eline Terk Edilemez

Düşman Eline Terk Edilemez

Prof. Dr. İbrahim Öztek, İstanbul Yesevi Alperenler Derneğinde “TÜRK’ E SOYKIRIM, ERMENİ İHANETLERİ, HOCALI SOYKIRIMI’ konulu bir konferans verdi.

5 Mart akşamı İstanbul Eyüp’teki dernek merkezindeki konferansa çok sayıda izleyici ve dernek başkanı Kürşat Mican ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Öztek konuşmasında; “İki yüz yıldır Türk’e soykırımın örneklerini verdikten sonra Hocalı soykırımını anlattı. Bu soykırım Birleşmiş Milletlerce de kabul edilmiştir. Ermeniler işgal altında bulundurdukları Karabağ’ı eninde sonunda terk etmek zorundadır. Azerbaycan toprağı Karabağ’daki şehirler Türk tarih eserleri, camiler, medreseler kervansaraylar, müzeler, kütüphaneler ve pek çok kültür varlıkları ile doludur. Bu varlıklar düşman eline terk edilemez” dedi.

Bakü’yü Cehenneme Çevirmişlerdi

Öztek şöyle devam etti; “İki yüz yıl önce Anadolu ve İran’dan Ruslar tarafından taşınarak, özellikle Karabağ topraklarına yerleştirilen Ermeniler bu coğrafyada Rusya ile Türkler arasında tampon bir bölge oluşturmuşlar, Rus emellerine alet edilmişlerdi. Daha sonra İngiliz ve Fransız emellerine alet edilen Ermeniler, bugün de emperyal güçler tarafından aynı amaçlarla kullanılmaktadır. 1905, 1907 ve 1918 yıllarında Anadolu’da olduğu gibi Azerbaycan’da da büyük katliam ve soykırım girişiminde bulunan Ermeniler 30 Mart 1918 tarihinde bir günde 17 000 soydaşımızı katletmiş ve Bakü’yü cehenneme çevirmişlerdi. Hocalı soykırımı ise Türk’e yapılan soykırım örneklerinden sonuncusudur.”

Biz Türk’e İhanet Ettik Diyor

“Bu konuda Birleşmiş Milletler, Avrupa ve Dünya Parlamentoları hiç değilse Ermenilerin yaptıkları propaganda seviyesinde zorlanmalıdır. Ermenilerin ilk Başbakanları O. Kaçaznuni’nin 1935 Bükreş kongresindeki açıklamaları ve raporları halen gün gibi ortadadır. Bu kişi bütün suç bizdedir. Biz Türk’e ihanet ettik diyor. ABD başkanlarından Reagen’in hukuk danışmanı Bruce Fein,; Amerikan arşivlerini araştırdığımda Ermenilerin iki milyon Türk’ü öldürdüklerini gördüm diyor. Ermeni ihanet ve katliamları ile soykırım girişimlerini anlatan Rus, Fransız, Amerikan ve pek çok Türk yazarların eserleri Dünya kamuoyuna iyi anlatılmalıdır.”

Türk Devletlerinin Birleşmesi Gerekiyor

“Bugün BOP çok iyi işlemektedir. Bu projeyi yürütenler Ermenileri de kullanmaktadır. Projenin merkezinde Türkiye Azerbaycan ve İran bulunmaktadır. Ortadoğu Kıbrıs çevresi ve Hazar havzasında dünyaya daha yüz yıl yetecek ve dünya petrolünün yüzde yetmişi bulunmaktadır. Bugün bu büyük oyun bu çerçevede toplanmakta ve coğrafyamızda daha yüz yıl petrolün bedeli kanla ödenecektir. Buna göre çalışmak ve kritik enerji maddesini elinde bulunduran ve dünyaya pazarlayan Türk devletlerinin muhakkak birleşmesi ve zenginliklerini birlikte koruma altına almaları gerektiği ortadadır” dedi.

 


Geleceğin Bilim İnsanları Ve Ressamları  Yetişiyor

Üniversitesi’nde düzenlenen deney, bilim ve resim atölyelerinde eğitimler hız kesmeden devam ediyor. Bu kurslarda öğrenciler ilgi alanları ve yeteneklerini keşfederek alanında uzman isimler tarafından geleceğe hazırlanıyor.

İzmir Karabağlar'da Köy Enstitüleri buluşması...

İzmir'de Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Eğit-Der Köy Enstitüleri kuruluş yıldönümü etkinliğine katıldı.

Tamer Kıral’ı duygulandıran ziyaret...

Tamer Kıral’a, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi iki minik konuk ziyarette bulundu.

Milletvekili Nurten Yontar, Emekliler Yılı'nda emekliler açlıkla savaşa terk edilmemeli

Milletvekili Nurten Yontar, Emekliler Yılı'nda emekliler açlıkla savaşa terk edilmemeli

Sokak hayvanları nasıl tedavi edilmeli?

Şehirlerimizin sessiz sakinleri olan sokak hayvanları, çoğu zaman çeşitli hastalıklar sebebiyle ölüyorlar. Peki sokak hayvanları için ne yapılmalı, nasıl tedavi edilmeli?

İçişleri'nden 'Mahzen-29'da 32 gözaltı

İstanbul’un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen “MAHZEN-29” operasyonlarında organize suç örgütü üyesi 32 kişi gözaltına alındı.

Tekstil ve hazır giyimin ihracat şampiyonları belli oldu

Bursa’da tekstil, hazır giyim ve konfeksiyon sektörlerinde ihracat başarısı gösteren firmalar ödül ve ihracata katkı sertifikası almaya hak kazandı.

Yonca Zeren’den Pop Arabesk Şarkı

Yonca Zeren’in ilk tekli çalışması ‘’ Benim Seni Görmem Lazım’’ Haluk Özkan Projects çatısı altında müzik severlere sunuldu.

2023 Faaliyet Raporu Kabul Edildi…

2023 Yılı Belediye Faaliyet Raporu kabul edildi. Toplantıda kentsel dönüşümden altyapıya, eğitimden gençlere kadar pek çok alanda Bağcılar’ın gelişimine yönelik çalışmalar anlatıldı.

İş İnsanı Sakin Aruk'tan Böbrek Vakfı'na Destek

.

Balcıoğlu, Belediye Personeliyle Buluştu

Alipaşa'daki Ek Hizmet Binasında belediye personeliyle bir araya geldi. Toplantıda, Başkan Balcıoğlu belediye çalışanlarına hitaben önemli açıklamalarda bulundu.

Kamberoğlu, Egolarını Yenemediler..!

Esenyurt ve Kıraç'ın saygın siyasetçi iş adamlarından Oruç Kamberoğlu ile 2024 yerel seçim sürecine dair çok özel bir röportaj yaptık.

KADINLARA KORUNMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ

Üç aylık ücretsiz programda savunma sanatı uzmanlarından temel eğitim alan kadınlar, tacize ve şiddete karşı koyabilme kabiliyeti geliştiriyor.

HOBİ BAHÇELERİ SAHİPLERİYLE BULUŞTU

Her biri 15 metrekareden oluşan 133 parselde vatandaşlar doğayla iç içe, kendi ürettikleri ürünleri sağlıklı bir ortamda yetiştirirken boş zamanlarını da en güzel şekilde değerlendirebilme fırsatı bulacak.

BALIKÇI KENAN’DA UCUZ BALIK KAMPANYASI DEVAM EDİYOR

Denizlerde av yasağı başladı. 4,5 ay sürecek olan yasağın son gününde balıkçıların yüzü güldü. Denizlerin bu sezon bol ve bereketli geçtiğini belirten Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, “Ucuz balık kampan

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.