Eğitimciler “Yeni Neslin Dilini” Anlamak İçin Buluştu...

Hızla değişen ve dönüşen dünyada gençlerin ihtiyaçlarına doğru cevaplar sunabilmek için ÖZKURBİR tarafından düzenlenen Dini ve Ahlaki Eğitimde Yeni Neslin Dili Panel ve Çalıştayı 4 Kasım Cumartesi günü Çınar Koleji Başakşehir K

EĞİTİM 7.11.2017 16:30:39 4613 0
Eğitimciler “Yeni Neslin Dilini” Anlamak İçin Buluştu...

Eğitimciler “Yeni Neslin Dilini” Anlamak İçin Buluştu

 

Hızla değişen ve dönüşen dünyada gençlerin ihtiyaçlarına doğru cevaplar sunabilmek için ÖZKURBİR tarafından düzenlenen Dini ve Ahlaki Eğitimde Yeni Neslin Dili Panel ve Çalıştayı4 Kasım Cumartesi günü Çınar Koleji Başakşehir Kampüsünde, Çınar Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.

 

  Akademisyenler, eğitim yöneticileri, öğretmenler, değerler eğitimi uzmanları ve eğitim gönüllülerinin geniş katılım gösterdiği programda panel, örnek uygulama sunumları, çalıştaylar ve atölye çalışmaları yapıldı.

 

Programa “Son ders zili çaldığında huzur-u ilahide karnemizi alacağız, sevinecek olanlar tıpkı dünyada olduğu gibi karnesinde iyi notları olanlar olacaktır.” diyen öğretim görevlisi Emrullah Tuncel ve “Son 20 yılda intihardan kaybettiğimiz insan sayısı terörden kaybettiğimizden fazladır.” tespitinde bulunan Yard. Doç. Dr. Mehmet Dinç’in sözleri damgasını vurdu.

 

ÖZKURBİR’in Değerler Eğitimi Alanında Sunduğu Özel Bir Program

Ankara’dan programı teşrif eden Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz ve yoğun programları arasında vakit ayıran İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci’nin açılış konuşmaları ile katkı sağladıkları programın ev sahipliğini ÖZKURBİR adına Hami Koç yaptı.

Panel ve Çalıştaylardan oluşan programda Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Prof. Dr. Muhittin Okumuşlar, Yard. Doç. Dr. Mehmet Dinç, Öğretim Görevlisi Emrullah Tuncel ile Çınar Koleji 11. Sınıf öğrencileri Dilara Çavuşoğlu ve Yusuf TOY sunum yaptılar.

            “Bu panel değerler eğitimi alanında önemli bir vizyondur”

Panelin moderatörlüğünü yapan ve din eğitimi alanında önemli eserler veren ilahiyatçı Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, değerler eğitimi alanında akademik anlamda birçok önemli çalışma yapıldığını, “Dini ve Ahlaki Eğitimde Yeni Neslin Dili” panel ve çalıştayının bu çalışmalara ışık tutacağını ve önemli bir vizyon çalışması olduğunu ifade etti.

Emrullah Tuncel: “ Hesap Günü’nde karnesinde iyi not alanlar sevinecek olanlardır”

Yeni Neslin din ile ilgili sorularına klasik yollarca cevap bulmanın mümkün olmadığının altını çizen Emrullah Tuncel, “Gençlerin dünyasında karşılığı olan metaforik anlatımlara başvurmak ve bunu sürekli güncel tutmak gerekmektedir. Hesap Günü’nde karnesinde iyi not alanlar sevinecek olanlardırBunlar Öğrencinin kendi dünyasında karşılığı olan kavramlardır” dedi.

“Son 20 yılda intihardan kaybettiğimiz insan sayısı terörden kaybettiğimizden fazladır”

Yeni neslin farklı bir dil kullandığını ve psikolojik dayanıklılık eşiklerinin çok düşük olduğunu belirten Yard. Doç Dr. Mehmet Dinç: “Son 20 yılda intihardan kaybettiğimiz insan sayısı terörden kaybettiğimizden fazladır” dedi. Dinç: “Gençlerin dilini anlamaya çalışırken aynı zamanda bizlerin de ortak değerlerini ifade eden kavramları onlara öğretmeliyiz; isar, tefekkür, sebat vb. kavramlar ortak bir anlayış çerçevesinde gençlere öğretilmelidir” şeklinde konuştu.

Dinî ve Ahlakî Eğitimde “YENİ NESLİN DİLİ” programı Türkiye’nin önemli okullarındaki örnek uygulamaların aktarıldığı sunumlar; Çınar Koleji Yaşam Becerileri Merkezi atölye çalışmaları ve akademik çalıştaylar ile sona erdi.

500’e yakın katılımcının yoğun ilgi gösterdiği program sonrasında eğitimciler memnuniyetlerini belirterek verimli bir panel ve çalıştay olduğunu ifade ettiler.


Çocuklar Belediye Başkanlığı Koltuğunu Devraldı

Balcıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında başkanlık koltuğunu bir günlüğüne Silivri'nin farklı okullarından gelen çocuklara devretti.

Özer, ‘Evde Sağlık Hizmeti” ile komşularının yanında

Esenyurt Belediyesi, sağlık durumu hastaneye gitmeye elverişli olmayan hastalar için sürdürdüğü “Evde Sağlık Hizmeti” desteğine ara vermeden devam ediyor.

Çalık: Evlatlarımıza Aydınlık Bir Gelecek Bırakmak İstiyoruz

Onun için bütün hizmetlerimizin temeline mutlaka çocuklar var. Çocuklar geleceğimizin güvencesi, çocuklar bizim yaşama sevincimiz.

Tuğba Özay Ben Amerika'da Doğsaydım!

7 yaşında Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Deneme Sahnesi’nde tiyatroya başladım. İlkokul üçüncü sınıfta senaryolar, tiyatro oyunları yazmaya başladım.

Balcıoğlu, Afet Hazırlıklarını Masaya Yatırdı

Balcıoğlu, Tekirdağ Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan ve Tekirdağ AFAD İl Müdürü Tezcan Buçan ile Silivri Afet Koordinasyon Merkezinde bir araya geldi.

Balcıoğlu "Ahşabın Hikayesi" Sergisinin Açılışını Gerçekleştirdi

"Ahşabın Hikayesi" isimli ahşap sergisinin açılışını yaptı. Serginin açılışında konuşan Başkan Balcıoğlu, sanatseverlerle birlikte sergiyi gezdi ve eserler hakkında bilgi aldı.

Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon

023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Dörtlü Final maçları Ankara THF Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu'nda oynandı.

Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesi kullanılarak yayınlanan yatırım ilanlarına ilişkin açıklama İletişim Başkanlığı'ndan geldi.

Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı

Millî Eğitim Bakanlığınca şube müdürlüğü, şeflik, memurluk ve saymanlık için görevde yükselme suretiyle atama sonuçları açıklandı.

İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!

'Türk bayrağının kaldırıldığına' yönelik iddialarla ilgili Mülkiye Müfettişleri görevlendirdi.

KalDer Kayseri'den gelecek paneli

KalDer (Kalite Derneği), Kayseri Şubesi tarafından Kayseri Ticaret Odası Eğitim Salonunda düzenlenen "İşimiz İnsan’’ ana teması çerçevesinde ‘’Geçmişten Geleceğe İnsan Kaynakları" konulu panel büyük ilgi gördü.

Kayseri Valisi'nden Büyükkılıç'a ziyaret

2024 Yerel Seçimlerinde yeniden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinden dolayı Başkan Büyükkılıç’ı tebrik eden Vali Çiçek, hayırlı olsun temennilerini iletti.

Kayseri tarımsal üretimin merkezi olacak

Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, kırsal mahallelerden biri olan Hasancı’da çiftçiye dağıtılan nohut tohumlarının ekimini yaptı. Tohumları toprakla buluşturdu.

MEB Gastronomi Festivalinde lezzet şöleni

Milli Eğitim Bakanlığı İzmir Bölgesi Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması, renkli görüntülere sahne oldu.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.