Ekin Teknoloji ABD Pazarında..!

ABD polisi Türk donanım ve yazılımı ile şehir güvenliğini sağlayacak...

EKONOMİ 5.01.2018 10:30:45 18478 0
Ekin Teknoloji ABD Pazarında..!

ABD polisi Türk donanım ve yazılımı ile şehir güvenliğini sağlayacak

 

Dünya akıllı şehirler pazarının en önemli aktörlerinden Ekin Teknoloji, güvenli şehir teknolojileri lideri ürünlerini ve yeni jenerasyon ürün ailesini ABD’de pazara sundu. Bu yıl ABD'nin LasVegas kentinde onlarca ülkeden teknoloji devlerini 51'inci kez bir araya getiren Consumer Electronics Show-CES 2018'e katılan Ekin Teknoloji, kamu ve özel sektöre gözetim desteği sağlamak üzere geliştirdiği ürünlerini dev fuarda sergileyecek. Şirketin şehirler, trafik, havaalanları, alışveriş merkezleri ve yerel yönetimlergibi birçok alanda tam gözetim ve güvenlik kontrolünü sağlamak üzere geliştirdiği lider teknolojileri; Ekin Bike Patrol, Ekin Micro Spotter ve Ekin Facefuarda katılımcılarla buluşacak.

 

Geliştirdiği güvenli şehir teknolojileri ile 10 ülkede 22 şehirde ihlal ve suç oranlarının takibine ve azaltılmasına destek olan Ekin Teknoloji, ABD pazarına giriş yaptı. Türk mühendisler tarafından güvenlik güçleri, havaalanları, alışveriş merkezleri ve belediyeler gibi birçok alanda güvenlik gözetimi için geliştirilen Ekin Teknoloji güvenli şehir çözümleri, Consumer Electronics Show-CES 2018'de de görücüye çıkacak. ABD'nin LasVegas kentinde onlarca ülkeden teknoloji devlerini 51'inci kez bir araya getiren organizasyonda Ekin Teknoloji,Sands Expo’da40755 no’lu standındayeni nesil güvenli şehir teknolojilerini sergileyecek.

 

Güvenli şehir teknolojilerinde uluslararası arenada lider olan Ekin Teknoloji'nin ABD genelinde yenilikçi güvenlik teknolojileri ile yer almaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını belirten Ekin Teknoloji İş Geliştirme ve Pazarlama Direktörü Orkunt Yozgat; "Dünyanın 10 ülkesinde, 22 şehrinde, kalabalık mekanlarda, sınır kapılarında, otoyollarda, havaalanlarında artan güvenlik gözetimi ihtiyacı Türk mühendislerin geliştirdiği çözümlerle karşılanıyor. 20 yıldır bu alanda gerçekleştirdiğimiz yatırımlar, geliştirdiğimiz ürünlerle bu yıl Türkiye'nin 'Bilişim Hizmetleri'nde ihracat şampiyonu olduk. Yüzde 100 Türk mühendislerin geliştirdiği yenilikçi teknolojileri ABD pazarında da sunmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz" dedi.

 

Şehir güvenliği ve trafik düzenlemesi konusunda Ekin Teknoloji çözümlerinin Texas ve Florida'da sergilendiğini belirten Yozgat şöyle konuştu; "Kısa süre önce Florida’da Kissimmee Emniyet Müdürlüğü Patrol G2 çözümümüzü test etme fırsatı buldu. Birçok özelliği üzerinde barındıran ürünümüz kolay kullanımı ile gerçekleştirilen testi övgüyle geçti. Ödüllü akıllı güvenli şehir teknolojilerimizin kullanıldığı Abu Dabi’de ölümlü trafik kazalarında yüzde 34’lük birdüşüş gözlemlendi. Sistemimiz sayesinde, güvenlik güçleri mevcut sistemi ile 100 günde aranan kişiyi bulurken, bu oranı 1 saate indirmeyi başardık” dedi.

 

Alanının en büyük etkinliği olarak kabul edilen, bilgisayar, mobil cihazlar, ev araç ve gereçleri, otomotiv, robot, sağlık, akıllı şehir ile akıllı ev teknolojilerinin sergileneceği CES 2018’de Ekin Teknoloji’nin ABD pazarına sunduğu ve sergileyeceği ürünler ise şöyle;

 

Dünyanın ilk ve tek akıllı polis bisikleti Ekin Bike Patrol: Şehir denetim yöntemlerine farklı bir bakış açısı kazandıran Ekin Bike Patrol, güvenlik güçlerinin sabit sistemlerin bulunmadığı noktaları da denetleyebilmesini ve kent trafiğinin daha güvenli hale gelmesini sağlıyor. Herhangi bir polis bisikletine kolaylıkla monte edilebilen sistem, hareket halinde görüş alanını sürekli kaydediyor. Sahip olduğu plaka tanıma, hız ve park ihlali tespiti özellikleriyle 'A Design Awards' ve 'StevieAwards'ın da sahibi olan Ekin Bike Patrol, emniyet güçlerine denetim konusunda büyük kolaylık sağlıyor.

 

Her şey kayıt altında: Ekin Teknoloji'nin güvenli trafik için tasarladığı en kompakt ve çok yönlü ürünü olan Ekin Micro Spotter, ihtiyaca göre tripod üzerinde, direk ya da araç üzerinde hem mobil hem de sabit bir sistem olarak kullanılabiliyor. Yüksek çözünürlüklü kameraları ile 7 gün 24 saat video gözetimi yapan sistem, Avrupa, Amerika ve Orta Doğu plakalarını yüksek doğruluk oranı ile tespit edip, plakaların hangi ülkeye ait olduğunu belirliyor. Mikro boyutlardaki kompakt tasarımı ile geniş kullanım alanı sağlayan Ekin Micro Spotter; araç plakalarının yanı sıra araç hızını ve kırmızı ışık ihlallerini otomatik ve sürekli olarak tespit ederek trafik güvenliği sağlıyor.

 

Güvenlik alanında yeni bir dönem başlatıyor: Sınır kapılarından gümrüklere, havaalanlarından alışveriş merkezlerine, stadyumlardan metro istasyonlarına kadar tüm toplumsal yaşam alanlarında güvenliK gözetiminin sağlanması için geliştirilen Ekin Face, mevcut sistemlerden farklı olarak sistem kameraları tarafından tespit edilen her yüzü numaralandırarak kayıt altına alıyor. Canlı görüntü üzerinden ya da veri bankasından sorgulama yapabilen Ekin Face, ‘cinsiyet’, ‘yaş’ ya da ‘grup halinde bulunma’ gibi farklı kriterlere göre tarama yaparak veri tabanında yüzü kayıtlı olmasa dahi, aranan şahsa en yakın sonuçları listeliyor. Sistem filtreleme özelliği ile cinsiyet, yaş, renk  veya grup halinde bulunma gibi farklı filtreler doğrultusunda görüntüler üzerine analiz yapabilen sistem, önceden tanımlı kişilerin tespit edilmesi halinde sesli ve görsel uyarı verebiliyor.

 

 

 

EKİN TEKNOLOJİ HAKKINDA:

“Güvenli Şehir Teknolojileri Lideri”

Ekin Teknoloji, Yönetim Kurulu Başkanı Akif Ekin ve eşi Suzan Ekin tarafından kurulduğu 1998 yılından bugüne alanında öncü ürünleriyle Güvenli Şehir ‘Safe City’ teknolojilerine yön veriyor.  İstanbul merkez olmak üzere, Stuttgart, Abu Dabi, Ankara, Bakü, Dubai, New York’ta bulunan ofisleri ile Ekin, daha güvenli ve huzurlu şehirler için çalışıyor. 2004 NATO Zirvesi ve 2006 yılında Almanya FIFA Dünya Kupası’nın güvenlik teknolojilerini başarıyla geliştiren Ekin, bugüne kadar 500’den fazla Şehir Güvenlik Komuta Kontrol merkezi kurarak, uluslararası alanda kendini ispatladı ve alanında dünyanın öncelikli tercih edilen şirketi oldu. Dünyanın en prestijli yarışmalarında, öncü ürünleri Ekin Patrol ve Ekin Bike Patrol ile üst üste ‘StevieAwards Best New Product-Bronze’ ödülleri kazanan Ekin, 2014’te New York’ta belirlenen Dünya Teknoloji Ödüllerinde (WTN) de Google Glass, Linkedin gibi dünya devlerinin yanında yer alarak 5 finalistten biri oldu. Ekin Patrol, CES 2017’de, tasarım ve mühendislik açısından teknolojiye yön veren ürünlerin ödüllendirildiği CES InnovationAwardsVehicleIntelligence kategorisinde ‘CES InnovationAwardsHonoree’ seçildi. Şirket, German Design Awards’ta‘Excellent Product Design’ kategorisinde Ekin Patrol ile ‘2017 Jüri Özel Ödülü’nü aldı. Son olarak, geçtiğimiz sene İtalyan tasarım yarışması A Design Awards’ta Ekin Patrol ile ödül alan şirket 2017’de aynı ödülü Ekin Bike Patrol ile aldı. Yüz tanıma, plaka tanıma, hız tespiti, park ihlal tespiti, akıllı kavşak kontrolü, sistem kontrol yazılımları ve tüm bunların birbiriyle entegre çalışmasını sağlayan Güvenli Şehir İşletim Sistemi ‘RedEagle-Safe City OperationSystem’ ile 2015 yılında Türkiye’nin yazılım ihracatının 4’te birini tek başına gerçekleştirdi. Güvenli şehir teknolojilerinde mobil devriye dönemini başlatan Ekin, dünyada ilk ve tek olan Ekin Patrol ile şehirde devriye gezen her aracın sürekli yüz tanıma, hız tanıma, plaka tanıma yapabilen akıllı devriyelere dönüşmesini sağlıyor. Son geliştirilen yüz tanıma teknolojisi Ekin Face ise güvenlik alanında yeni bir dönem başlatıyor. Mevcut sistemlerde sadece şüpheli ve kayıtlı kişiler için yüz tanıma yapılabilirken, Ekin Face ile sistem kameraları tarafından tespit edilen her yüz kayıt altına alınıyor. Halka açık ya da özel alanların sürekli güvenliğini sağlayan, yüksek doğruluk oranına sahip hızlı bir yüz tanıma ve algılama sistemi olan Ekin Face, görüş alanındaki tüm yüzleri tespit ediyor, veri bankasıyla eşleştirilen yüzler için benzerlik oranlarının dökümünü çıkarıyor. Canlı görüntü üzerinden, görüntü arşivinden, veri bankasından ya da kullanıcı tarafından yüklenen görüntüler üzerinden gerçek zamanlı sorgulama yapabilen bu sistem, aranan kişileri yüksek doğruluk oranıyla tespit ediyor. Uluslararası birçok platformda ödül alan Ekin Patrol ürünlerinin yazılım, donanım ve tasarımları - Ekin’in tüm sistem ve ürünleri gibi - yüzde 100 Türk mühendislerinin eseri.

 

 


Eğitimcilerden Başkan Erdoğan'a açık mektup:

Bilim ve Eğitim Camiasından Başkan Erdoğan'a Müfredat Açık Mektubu

Çocuklar Belediye Başkanlığı Koltuğunu Devraldı

Balcıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında başkanlık koltuğunu bir günlüğüne Silivri'nin farklı okullarından gelen çocuklara devretti.

Özer, ‘Evde Sağlık Hizmeti” ile komşularının yanında

Esenyurt Belediyesi, sağlık durumu hastaneye gitmeye elverişli olmayan hastalar için sürdürdüğü “Evde Sağlık Hizmeti” desteğine ara vermeden devam ediyor.

Çalık: Evlatlarımıza Aydınlık Bir Gelecek Bırakmak İstiyoruz

Onun için bütün hizmetlerimizin temeline mutlaka çocuklar var. Çocuklar geleceğimizin güvencesi, çocuklar bizim yaşama sevincimiz.

Tuğba Özay Ben Amerika'da Doğsaydım!

7 yaşında Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Deneme Sahnesi’nde tiyatroya başladım. İlkokul üçüncü sınıfta senaryolar, tiyatro oyunları yazmaya başladım.

Balcıoğlu, Afet Hazırlıklarını Masaya Yatırdı

Balcıoğlu, Tekirdağ Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan ve Tekirdağ AFAD İl Müdürü Tezcan Buçan ile Silivri Afet Koordinasyon Merkezinde bir araya geldi.

Balcıoğlu "Ahşabın Hikayesi" Sergisinin Açılışını Gerçekleştirdi

"Ahşabın Hikayesi" isimli ahşap sergisinin açılışını yaptı. Serginin açılışında konuşan Başkan Balcıoğlu, sanatseverlerle birlikte sergiyi gezdi ve eserler hakkında bilgi aldı.

Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon

023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Dörtlü Final maçları Ankara THF Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu'nda oynandı.

Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesi kullanılarak yayınlanan yatırım ilanlarına ilişkin açıklama İletişim Başkanlığı'ndan geldi.

Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı

Millî Eğitim Bakanlığınca şube müdürlüğü, şeflik, memurluk ve saymanlık için görevde yükselme suretiyle atama sonuçları açıklandı.

İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!

'Türk bayrağının kaldırıldığına' yönelik iddialarla ilgili Mülkiye Müfettişleri görevlendirdi.

KalDer Kayseri'den gelecek paneli

KalDer (Kalite Derneği), Kayseri Şubesi tarafından Kayseri Ticaret Odası Eğitim Salonunda düzenlenen "İşimiz İnsan’’ ana teması çerçevesinde ‘’Geçmişten Geleceğe İnsan Kaynakları" konulu panel büyük ilgi gördü.

Kayseri Valisi'nden Büyükkılıç'a ziyaret

2024 Yerel Seçimlerinde yeniden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinden dolayı Başkan Büyükkılıç’ı tebrik eden Vali Çiçek, hayırlı olsun temennilerini iletti.

Kayseri tarımsal üretimin merkezi olacak

Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, kırsal mahallelerden biri olan Hasancı’da çiftçiye dağıtılan nohut tohumlarının ekimini yaptı. Tohumları toprakla buluşturdu.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.