EKPSS’de Türkiye Dördüncüsü Oldu

Bağcılar Belediyesi Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı kursiyerlerinden Halil Saka, bu yıl düzenlenen EKPSS’de (Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı) 98 bin kişi arasında 99.96 puanla Türkiye dördüncüsü oldu.

İSTANBUL 31.12.2020 15:11:55 0
EKPSS’de Türkiye Dördüncüsü Oldu

 

EKPSS’de Türkiye Dördüncüsü Oldu

 

Bağcılar Belediyesi Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı kursiyerlerinden Halil Saka, bu yıl düzenlenen EKPSS’de (Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı) 98 bin kişi arasında 99.96 puanla Türkiye dördüncüsü oldu.

Bağcılar Belediyesi Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı kursiyerlerinden Halil Saka, bu yıl düzenlenen EKPSS’de (Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı) 98 bin kişi arasında 99.96 puanla Türkiye dördüncüsü oldu. Engelliler Sarayı’nda beklentilerinin üzerinde bir eğitim aldığını söyleyen Saka, “Dışarıda herhangi bir kursta bu kadar hassasiyetli ve planlı eğitim olacağını düşünmüyorum” dedi. Endüstri Mühendisliği mezunu Saka’nın hayali kendi mesleğini yapmak.

ÖSYM tarafından bu yıl gerçekleşen 2020-EKPSS’ye (Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı) 97 bin 646 kişi başvurmuştu. Memurluk için engellilerin ter döktüğü sınavın sonuçları kısa bir süre önce açıklanmıştı. Bağcılar Belediyesi Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı tarafından düzenlenen ücretsiz EKPSS kursuna katılarak sınavlara hazırlanan kısmi görme ve işitme engelli Halil Saka (29), sınavdan 99.96 puan alarak Türkiye dördüncüsü oldu.

Beklentilerimin üstünde bir organizasyon

Başarısında Engelliler Sarayı’nın büyük payının olduğunu belirten Saka, “Burada beklentilerimin üstünde bir organizasyon oldu. Bana pozitif katkılar sağladı. Ders veren hocaların bazıları benim gibi engelliydi. Bu durum eğitimim için de olumlu oldu. Birbirimizin durumunu daha iyi anlayıp ona göre eğitim aldık. Dersin yanında güzel arkadaşlıklar da kurduk. Bizde iz bırakan eğitmenlerimiz de oldu. Özellikle Melisa hocamızın engel durumumu aşabilmem adına bana çok katkısı oldu. Dışarıda herhangi bir kursta bu kadar hassasiyetli ve planlı eğitim olacağını düşünmüyorum” dedi.

Engelli vatandaşlara örnek olsun

Engelliler Sarayı’nın sunduğu bütün olanakları değerlendirdiklerini söyleyen Saka şöyle devam etti: “Burada yaklaşık olarak 6 ay eğitim aldım. Pandemi dolayısıyla kesintiler yaşadık ancak burada oluşturduğumuz alt yapı bizi başarıya götürdü. Burası bizim çabamızla olan bir şey değildi. Belediye başkanımız Lokman Çağırıcı’dan bize gelen ekstra bir hizmet oldu. Kendisine ve bu planlamada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Umarım buranın başarısı benim gibi engelli vatandaşlara örnek olur.”

Şu anda İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Veri Hazırlama ve Kontrol işletmeni olarak çalışan Kırıkkale Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunu Saka, kendi mesleğini icra edeceği bir pozisyonda çalışmak istiyor.

Edirne’de Yatırım Atağı Aralıksız Sürüyor

HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’de OSB’lerde yatırımlar hız kazanırken, yeni projeler üretim ve istihdama katkı sağlıyor.

Dünya Şampiyonu Boksör Yeniden Ringe Dönüyor

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Eski milli boksör, 1994 Gençler Dünya Boks Şampiyonu ve spor yöneticisi Mustafa Genç’in, sağlıkla başlayan ve yeniden ringlere uzanan ilham verici yaşam mücadelesi belgesel oluyor.

Mustafa Necati Işık’tan Regaip Kandili Mesajı

AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Mustafa Necati Işık, Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Adem Demirtaş’tan Regaip Kandili Mesajı

Özkan Acar Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Adem Demirtaş, Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Zeki Koçinkağ’dan Regaip Kandili Mesajı

Ensar Vakfı Beylikdüzü İlçe Başkanı Zeki Koçinkağ, Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Temel Başalan’dan Regaip Kandili Mesajı

AK Parti MKYK Üyesi ve Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Temel Başalan, Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Ekrem Kap’tan Regaip Kandili Mesajı

ÖNDER Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği Genel Başkanı Ekrem Kap, Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vehbi Orakçı’dan Regaip Kandili Mesajı

AREV Vakıf ve AREV Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Orakçı, Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Tuncay Altaylı’dan Regaip Kandili Mesajı

AK Parti Beylikdüzü Belediye Meclis Üyesi Tuncay Altaylı, Regaip Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda, bu mübarek gecenin taşıdığı derin manevi anlamlara dikkat çekti.

İlyas Yılmaz’dan Regaip Kandili Mesajı

CHP Beylikdüzü Belediye Meclis Üyesi İlyas Yılmaz, Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Yılmaz, bu mübarek gecenin manevi iklimine dikkat çekerek birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu yaptı.

Mülayim Demirtaş’tan Regaip Kandili Mesajı

CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Mülayim Demirtaş, Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Cafer Belen’den Regaip Kandili Mesajı

AK Parti Kabataş Belediye Meclis Üyesi Cafer Belen, Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Belen, bu mübarek gecenin gönüllerin arınmasına ve toplumsal dayanışmanın güçlenmesine vesile olmasını diledi.

Veysel Karatay’dan Regaip Kandili Mesajı

Siyasetçi ve işadamı Veysel Karatay, Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, bu mübarek gecenin tüm İslam âlemi için hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Mahmut Yusuf’tan Regaip Kandili Mesajı

Siyasetçi ve iş insanı Mahmut Yusuf, Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

İlker Gürbüz’den Regaip Kandili Mesajı

AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi İlker Gürbüz, Regaip Kandili dolayısıyla anlam yüklü bir mesaj yayınladı.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.