“En Büyük Kaynağımız İsrafı Önlemek”

Beylikdüzü Belediye Başkan adayı Tuncer Koğa, “Beylikdüzü’ne huzur ve mutluluk getireceğiz. Kısacası, en büyük kaynağımız israfı önlemek olacaktır” diyerek gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

İSTANBUL 18.03.2019 19:49:11 2371 0
 “En Büyük Kaynağımız İsrafı Önlemek”

Beylikdüzü Belediye Başkan adayı Tuncer Koğa, “Beylikdüzü’ne huzur ve mutluluk getireceğiz. Kısacası, en büyük kaynağımız israfı önlemek olacaktır” diyerek gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Saadet Partisi Beylikdüzü Belediye Başkan adayı Tuncer Koğa, “Diğer adayların proje açıklamalarına tepki gösteren Koğa, “Diğer adayların aksine ben vatandaşa ‘Ne projesi kardeşim!’ diyorum. Şaşırıp kalıyorlar. Benim projem yok! Ben amacı kâr olan bir şirket mi yöneteceğim! Diğer adaylara bakıyorum. 5393 sayılı belediye kanunun 14-15. Maddesinde belirtilen ve yapmakla mükellef oldukları işleri projeymiş gibi anlatıyorlar. Zaten sen bunları yapmakla sorumlusun. Ben onların proje dediklerini zaten yapacağım. Bunları proje diye anlatmak, hele hele 16 senedir yönetimde olup da halen şu projeyi, bu projeyi yaparım demek, yapmadıklarının ikrarı değil midir? Bu bir nevi görevi ihmal ettiklerinin ikrarıdır. Benim belediye başkanlığından anladığım, hizmet etmektir.  Kamu hizmeti bence Beylikdüzü halkından alınan vergilerin yine Beylikdüzü halkına meccanen 5393 sayılı kanun gereğince harcanmasıdır. Hiç kimse kafasına göre ranta dayalı, ihtiyaç olmayan, gereksiz projelerle, toplanan vergileri israf edemez. Önceliğimiz Beylikdüzü’nde yaşayan insanlarımızın yaşam kalitesini yükseltecek, hayatı kolaylaştıracak hizmetleri tespit ederek buna ilişkin çalışmalar yapmaktır. Şimdi isterseniz, benim diğer adayların proje diye sunduğu kaldırım, yol, kule, AVM gibi ranta dayalı akçeli işleri değil de, nasıl insan odaklı hizmetler yapacağımızı konuşalım” ifadelerini kullandı.

 

“En Büyük Kaynağımız İsrafı Önlemek”

 

Koğa, “Her belediyenin kanun gereği yayınlamak zorunda oldukları yıllık performans programları vardır. Belediyelerin 2018 performans programını incelediğimizde, birçok gereksiz harcama ve israf görüyoruz. Mesela, bir belediye başkanının halkla ilişkilerini sağlamak için milyonlarca lira para harcanmış olduğunu görüyoruz. Oysa başkanı zaten herkes tanıyor. Bunun için afiş ve broşür bastırıp reklâm yapmak bize göre israftır. Bunun gibi çok sayıda harcama ve israf çıkarabilirim size. Biz bu tür israf ve harcamalardan kaçınarak insanların doğrudan hayatına dokunan, hayatını kolaylaştıran hizmetlere imza atacağız. Partimizin seçim sloganında olduğu gibi, Beylikdüzü’nü dürüst bir yönetime kavuşturacağız. Beylikdüzü’ne huzur ve mutluluk getireceğiz. Kısacası, en büyük kaynağımız israfı önlemek olacaktır” diye konuştu.

 

“Tanzim Satış Noktaları İnsan Onuruna Aykırı”

 

Tuncer Koğa, “Aday olmamın en önemli sebebi; belediye hizmetlerinde gördüğüm adaletsizlikler, israf, liyakatsizlik ve insanı merkeze almayan projelerin uygulanıyor olmasıdır. İkincisi de Türkiye’nin son 16 yıldır ekonomik olarak kaçınılmaz bir sona doğru gittiğini görmemdir. Bugün halkımızın tanzim satış kuyruklarında birkaç kilo domates için saatlerce kuyrukta beklemesi, insanlığın onur ve haysiyetine aykırıdır. Bunlara yönelik çözüm yolları bulmak ve insanlarımızı insanca yaşatabilmek için bu göreve talip oldum” ifadelerini kullandı.

 

 

 

“Dürüst Başkanlara İhtiyaç Var”

 

Koğa, Dürüst olmak, aslında insan olarak hepimiz için bir erdemdir. Ama maalesef bu erdem; beceriksiz, ruhsuz, liyakatten uzak, israfa dayalı, estetik olmayan projeleri astronomik rakamlara mal eden yöneticilerden dolayı büyük erozyona uğramıştır. Geriye de halkımızın vergileriyle ödenmek üzere devasa borçlar kalmıştır. Yani yetimin hakkı korunamamıştır. Halkımız, bu hale gelmemizin en büyük sebebinin, 16 senedir usulsüzlükten tutun da rüşvet ve adam kayırma gibi birçok olumsuzluğa imza atan ve hesap vermede şeffaf olmayan yöneticilerimizin olduğunun artık farkındadır. İlçemizdeki seçim çalışmalarında gördüğüm bir şey var. İşte bu sebeplerden dolayı halkımız, kesinlikle siyaset kurumuna güvenmiyor. Siyasete güven yerlerde geziyor. Sandığa gitmeyeceğini söyleyen birçok seçmenle karşılaşıyoruz. Ne kadar acı bir durum değil mi? İnsanlar, demokratik hakları olan oy vermeye dahi gitmek istemiyor. Buradaki en büyük ihtiyaç, dürüst başkanlara ve dürüst yönetimleredir” şeklinde konuştu.

 

“Kantin Kart Projesi”

 

Saadet Partisi Beylikdüzü Belediye Başkan adayı Tuncer Koğa, “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün sayfasından aldığımız bilgilere göre, Beylikdüzü’nde devlet okulu olarak toplam 57 tane ilkokul, ortaokul ve lise bulunuyor. 50 binden fazla öğrenci, bu okullarda yaklaşık 1300 derslikte eğitim görüyor. Derslik başına düşen öğrenci ortalaması ise 35/40 arasıdır. Bu da eğitimdeki kaliteyi ve standardı düşürüyor. Biz, sınıf ortalamaları en fazla 25/30 olacak şekilde okul sayısını mutlaka artıracağız. Özellikle ilkokul ve ortaokulları mahalle bazında planlayacağız. Bunun sebebi de mahallesinden uzaktaki okula giden öğrencilerin aile kontrolünden çıkıp uyuşturucu çetelerinin ağına düşmesini engellemektir. Benim gördüğüm kadarıyla gerek boşanmalardan dolayı dedelerinin ve nenelerinin himayesinde yaşayan, gerekse ekonomik sebeplerden dolayı istediğini alamayan birçok evladımız sağlıklı beslenememektedir. Çocuklarımız, daha küçük yaşta aileler arasındaki gelir adaletsizliğini hmektedir. Biz bu adaletsizliği ortadan kaldırmak için Beylikdüzü’ndeki devlet okullarında okuyan yaklaşık 50 bin çocuğumuza Kantin Kart, yani “Kanka” diye adlandırdığımız bir kart vereceğiz” dedi.

 

Beylükdüzü Haber Merkezi(BHM)

 

 

 

 


İzmir Karabağlar'da Köy Enstitüleri buluşması...

İzmir'de Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Eğit-Der Köy Enstitüleri kuruluş yıldönümü etkinliğine katıldı.

Tamer Kıral’ı duygulandıran ziyaret...

Tamer Kıral’a, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi iki minik konuk ziyarette bulundu.

Milletvekili Nurten Yontar, Emekliler Yılı'nda emekliler açlıkla savaşa terk edilmemeli

Milletvekili Nurten Yontar, Emekliler Yılı'nda emekliler açlıkla savaşa terk edilmemeli

Sokak hayvanları nasıl tedavi edilmeli?

Şehirlerimizin sessiz sakinleri olan sokak hayvanları, çoğu zaman çeşitli hastalıklar sebebiyle ölüyorlar. Peki sokak hayvanları için ne yapılmalı, nasıl tedavi edilmeli?

İçişleri'nden 'Mahzen-29'da 32 gözaltı

İstanbul’un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen “MAHZEN-29” operasyonlarında organize suç örgütü üyesi 32 kişi gözaltına alındı.

Tekstil ve hazır giyimin ihracat şampiyonları belli oldu

Bursa’da tekstil, hazır giyim ve konfeksiyon sektörlerinde ihracat başarısı gösteren firmalar ödül ve ihracata katkı sertifikası almaya hak kazandı.

Yonca Zeren’den Pop Arabesk Şarkı

Yonca Zeren’in ilk tekli çalışması ‘’ Benim Seni Görmem Lazım’’ Haluk Özkan Projects çatısı altında müzik severlere sunuldu.

2023 Faaliyet Raporu Kabul Edildi…

2023 Yılı Belediye Faaliyet Raporu kabul edildi. Toplantıda kentsel dönüşümden altyapıya, eğitimden gençlere kadar pek çok alanda Bağcılar’ın gelişimine yönelik çalışmalar anlatıldı.

İş İnsanı Sakin Aruk'tan Böbrek Vakfı'na Destek

.

Balcıoğlu, Belediye Personeliyle Buluştu

Alipaşa'daki Ek Hizmet Binasında belediye personeliyle bir araya geldi. Toplantıda, Başkan Balcıoğlu belediye çalışanlarına hitaben önemli açıklamalarda bulundu.

Kamberoğlu, Egolarını Yenemediler..!

Esenyurt ve Kıraç'ın saygın siyasetçi iş adamlarından Oruç Kamberoğlu ile 2024 yerel seçim sürecine dair çok özel bir röportaj yaptık.

KADINLARA KORUNMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ

Üç aylık ücretsiz programda savunma sanatı uzmanlarından temel eğitim alan kadınlar, tacize ve şiddete karşı koyabilme kabiliyeti geliştiriyor.

HOBİ BAHÇELERİ SAHİPLERİYLE BULUŞTU

Her biri 15 metrekareden oluşan 133 parselde vatandaşlar doğayla iç içe, kendi ürettikleri ürünleri sağlıklı bir ortamda yetiştirirken boş zamanlarını da en güzel şekilde değerlendirebilme fırsatı bulacak.

BALIKÇI KENAN’DA UCUZ BALIK KAMPANYASI DEVAM EDİYOR

Denizlerde av yasağı başladı. 4,5 ay sürecek olan yasağın son gününde balıkçıların yüzü güldü. Denizlerin bu sezon bol ve bereketli geçtiğini belirten Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, “Ucuz balık kampan

Balcıoğlu’ndan İlçe Emniyet Müdürlüğüne Ziyaret

Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu ve beraberindeki Belediye Meclis Üyeleri, Silivri İlçe Emniyet Müdürü Cemil Erim’i makamında ziyaret etti.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.