Erzincan Günlerine Yoğun İlgi

Erzincan'ın tarihi, kültürü, sanatı, doğal güzellikleri, turizmdeki değerleri, yöresel lezzetleri, İstanbul’daki temsilci STK’ları ve tüm renkleri ile, 14-17 Eylül 2021 tarihleri arasında İstanbul Maltepe Etkinlik Alanı’na taşındı

KÜLTÜR-SANAT 27.10.2021 20:08:37 1780 0
Erzincan Günlerine Yoğun İlgi

Erzincan Günlerine Yoğun İlgi

Erzincan Günlerine Yoğun İlgi ve Katılım Oldu...

Erzincan'ın tarihi, kültürü, sanatı, doğal güzellikleri, turizmdeki değerleri, yöresel lezzetleri, İstanbul’daki temsilci STK’ları ve tüm renkleri ile, 14-17 Eylül 2021 tarihleri arasında İstanbul Maltepe Etkinlik Alanı’na taşındı ve birlik beraberlik içinde harika bir ortamda da gerçekleşti…

 ‘Gönül Şehri Erzincan İstanbul’a Geliyor’ sloganıyla yapılan etkinlik, İBB’nin tahsisiyle Erzincan Konfederasyonu (EKON) ile İstanbul Erzincanlı Dernekler Federasyonu, İlçe Dernekleri ve İstanbul’da bulunan diğer Erzincan Derneklerinin öncülüğünde 5’nci Erzincan Tanıtım Günleri 14-17 Eylül tarihleri arasında Maltepe Etkinlik Alanı’nda yoğun katılım ile Siyasilerin ve bürokratların da ziyaretleri ve yakın ilgileri ile gerçekleşti.

Yöresel Ürünler Çadırında, Erzincan tulum peyniri, kayısı kurusu, fasulyesi, dövmeci, pestili ile kentin yemek kültürünün yansıtıldığı Erzincan mutfağı da İstanbulluların ayağına geldi. Tanıtım günlerinde, 59 stantta yerini alan Erzincanlı esnaflar, Erzincan’ın çeşitli yöresel zenginliklerini içeren ürünleri ve etkinlik alanında oluşturulan restoranlarda ilimize özgü yemekleri bir yandan İstanbullu vatandaşlarla buluştururken, diğer yandan ise İstanbul’da yaşayan Erzincanlıların ise memleket özlemini gidermeye çalıştılar.

Ayrıca yerel esnaflar da stantlar açarak birbirinden leziz yöresel ürünleri de sergilerken, stantlara gelen hemşerileri de ciddi oranda alış verişler yaptı.

 

Erzincan Günleri’ne Katılan Sanatçılarılar ise şöyle:

 

Öte yandan, Erzincanlı olan ve çok sevilen 26 ünlü sanatçısının birbirinden güzel konserler verdiği “5. Erzincan Tanıtım Günleri”ne yaklaşık on binlerce vatandaşımız da katıldı. Sanatçılar sırasıyla şöyle sahne aldı:

Perşembe Günü: Ahmet Yiğit, Sinan Özbey, Aynur Güneş, Halis Aslan, Sevim Erkılıç.

Cuma Günü: Erkan Özbey, Zeyno, Eda Alakuş, Eren Ayın, Nusret Yıldırım, Nursel Çiçek.

Cumartesi Günü: Oğuz Aksaç, Yaşar Sarıkaya, Fehmi Güneş, Sercan Direk, Ahmet Ece, Derya Erzincanlı, Özden Irmak.

Pazar Günü: Öznur Sulari, Arif Kurt, Kenan Balyemez, Gönül Kahraman, Ozan Abdullah Çayıroğlu, Şair Veysel Kaya.

Öte yandan, ünlü sanatçı Oğuz Aksaç’ın konserine de yoğun ilgi gösterilirken, özellikle sosyal medyadaki hayran kitlesi de konsere katılarak coşkulu bir şekilde eğlendi.

 

 

Açılış Konuşmasında “Birlik Beraberlik” Vurgulandı…

 

Açılış konuşmasını yapan Erzincan Konfederasyonu Genel Başkanı Nail Genç, “Sayın Belediye Başkanlarım, siyasi partilerin kıymetli temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin çok kıymetli başkanları ve yöneticileri, çok kıymetli misafirlerimiz, birbirinden kıymetli sanatçılarımız, çok değerli Erzincanlı Hemşerilerimiz, kıymetli esnaflarımız ve değerli Basın mensupları hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

Öncelikle Erzincan Yöresel Tanıtım Günlerine hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Bu etkinlikte emeğe olan başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Ekrem İmamoğlu’na, Kartal Belediye Başkanı sayın Gökhan Yüksel’e, Beşiktaş Belediye Başkanı sayın Rıza Akpolat’a, Maltepe Belediye Başkanımız sayın Ali Kılıç’a, İBB Sivil Toplum Kuruluşları Koordinatörü sayın Hasan Akkuş’a, ziyaretimize gelen AK Partili, CHP’li, MHP’li, BBP’li ve diğer Siyasi Parti mensupları yöneticilerimize, bu etkinlik alanının hazırlığını sağlayanlara ve tüm emeği geçenlere çok teşekkür ediyor ve saygılarımı sunuyorum.

“Medar-ı İftiharımız Binali Yıldırım’a Gönülden Sevgi ve Saygılar”

Öte yandan ve özellikle gönlümüz isterdi ki, Erzincanımızın “Medar-ı İftiharı” olan “Son Başbakanımız” Sayın Binali Yıldırım beyefendimizin aramızda olup bizleri onurlandırmasını çok istedik. Ama bizler de biliyoruz ki, Sayın Başbakanımız gerçekten gönül insanı, çok yoğun olduğundan dolayı aramızda değil ama gönlünün de burada olduğunu biliyoruz. Biz yine biliyoruz ki, Başbakanımızın kalbi her saniye Erzincan’ın Birliği için atan Başbakanımızı her Ezincanlı gibi her zaman saygıyla, sevgiyle ve hürmetle karşılıyoruz ve karşılamaya da devam edeceğiz. Buradan kıymetli Başbakanımıza gönülden sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz. Bu yıl böyle oldu ama bundan sonra hep birlikte olacağına da inancımız sonsuzdur.

Kıymetli misafirlerimiz, İBB Başkanımız sayın Ekrem İmamoğlu’nun sürdürmekte olduğu ve hemşeri dernekleri ile hemşerilerin yılda bir de olsa buluşmalarına, katkılar sunmasından dolayı çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu yıl İstanbul Yöresel Tanıtım Günlerinin yapılması yetkisini Konfederasyonlara ve Federasyonlara verdiler ve bu nedenle bugün burada İstanbul Erzincan Yöresel Tanıtım Günlerini de Erzincan Konfederasyonu, Erzincan Federasyonları ve İl, İlçe, Belde ve Köy Dernekleri ile birlikte yapıyoruz.

Bu tür etkilikleri derneklerin Valilikle, Milletvekillerimizle ve tüm Belediyelerimizle birlikte yapmayı çok çok önemli ve doğrusunun da bunun olduğuna halen inanıyoruz. Gönül isterdi ki, burada Erzincan Valiliği ile birlikte yapalım ama olmadı ve gerçekten çok özgünüz. Biz görüşülmesi gereken tüm kurum ve derneklerle görüştük. Ama bazı derneklerimiz aramızda olmayınca gerçekten çok üzüldük. Çünkü binlerce yıldır Erzincan’da şiarımız olan ve gerek Türkiye’de gerekse Dünyada örnek gösterilen tarihi ve köklü ‘Birlik ve Beraberliğimiz’ adına bu özveriyi tüm Konfederasyon Üyelerimizle birlikte gönülden verdik ve çoğu büyüklerimiz de bunu biliyor ve söylemektedir. Ayrıca, katılımcı tüm Derneklerimizle bir Şeffaf Komisyon oluşturduk ve üç-dört gün kala da Komisyonda hiç yoktan sebeplerden dolayı da dağıldı. Sanki bu etkinliğin başarılı olmasını istemeyen kişiler vardı. Ama Erzincanlı hemşerilerimiz burada bizi hiç yalnız bırakmadı ve alanı muhteşem şekilde doldurdular. Erzincanlı sanatçılarını dinlemeye gelerek ve Esnafından alış verişlerini yaparak Birlik-Beraberlik adına türkülere eşlik ederek, hayaller çekerek gönüllerince eğlenme imkânını da buldular. Sağ olsunlar var olsunlar. Erzincanımızın birliğine sahip çıktıkları için herkese bir kez daha çok teşekkür ediyorum.

Ayrıca derneklerin amacı ise, Kültürlerini yaşatmaktır. Adetlerini, törelerini ve geleneklerini gelecek nesillere bozulmadan taşımaktır. Yoksa toplum kendi varlıklarını koruyamaz. Eğer örgütlü bir toplum olmazlarsa sorunlarımızı çözemeyiz ve dayanışmadaki iletişimi de sağlayamayız. Dernekler çevresini, doğayı korur ve eğitime de destek olur.

Saygıdeğer misafirlerimiz, birbirinden kıymetli Sanatçılarımızı dinleyerek ve Erzincan Yöresel Çadırlarımızı gezerek Erzincanımızın Kültürünü ve Tarihini tanımazını rica ediyor ve eğlenceli günler diliyoruz. Buraya uzaktan ve yakından gelerek bizlere destek olduğunuz için tekrar hepinize çok çok teşekkür ediyoruz ve saygılarımı sunuyorum.

Son olarak, inşallah önümüzdeki yıl Valiliğimiz, Belediyelerimiz, Milletvekillerimiz ve başta gözbebeğimiz olan EKEV ve ERSİAD’ımız olmak üzere tüm ilçe, belde ve köy derneklerimizle Birlikte yaşarız bu güzel Erzincan Günlerimizi. İyi ki varsınız. Ayrıca bu yoğun ve coşkulu katılımınızdan dolayı da hepinizi çok ama çok seviyoruz. Sözlerime son verirken, tüm değerli Yönetim Kurulumuz ve Komisyonumuz adına tüm hemşerilerimizi ve sizleri sevgi ve saygılarımla selamlıyorum” dedi.

 

Anlamlı ve Önemli Destek…

Organizasyonun Geliri, Öğrencilere Burs için EKEV’e Verilecek…

 

Düzenlenen Erzincan Günleri sona erdikten sonra, Komisyon’dan yapılan ortak açıklama ile Organizasyonda elde edilen gelirin masrafların dışındaki rakamın tamamını ise, Erzincanlıların gözbebeği olan (EKEV) Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı’na öğrencilere burs için verileceği de ifade edildi.

 

Tüm Katılımcılar, Emeği Geçenlere Teşekkür Etti…

 

Konuşmaların ardından, dört gün boyunca sırasıyla sahneye çıkan yöresel sanatçılar birbirinden güzel söyledikleri türküler ile tüm katılımcıların halayları eşliğinde herkesin birlikte gönüllerince eğlenme imkânı oldu.

Erzincan Günlerine katılan tüm katılımcılar ise, gelecek sene daha güzel daha ve daha coşkulu günlerde buluşma dileklerinde bulunurken tüm emeği geçenlere de çok teşekkür ederek başarılar diledi.

 

Haber: Mehmet Gülnahar


Kamberoğlu, Egolarını Yenemediler..!

Esenyurt ve Kıraç'ın saygın siyasetçi iş adamlarından Oruç Kamberoğlu ile 2024 yerel seçim sürecine dair çok özel bir röportaj yaptık.

KADINLARA KORUNMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ

Üç aylık ücretsiz programda savunma sanatı uzmanlarından temel eğitim alan kadınlar, tacize ve şiddete karşı koyabilme kabiliyeti geliştiriyor.

HOBİ BAHÇELERİ SAHİPLERİYLE BULUŞTU

Her biri 15 metrekareden oluşan 133 parselde vatandaşlar doğayla iç içe, kendi ürettikleri ürünleri sağlıklı bir ortamda yetiştirirken boş zamanlarını da en güzel şekilde değerlendirebilme fırsatı bulacak.

BALIKÇI KENAN’DA UCUZ BALIK KAMPANYASI DEVAM EDİYOR

Denizlerde av yasağı başladı. 4,5 ay sürecek olan yasağın son gününde balıkçıların yüzü güldü. Denizlerin bu sezon bol ve bereketli geçtiğini belirten Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, “Ucuz balık kampan

Balcıoğlu’ndan İlçe Emniyet Müdürlüğüne Ziyaret

Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu ve beraberindeki Belediye Meclis Üyeleri, Silivri İlçe Emniyet Müdürü Cemil Erim’i makamında ziyaret etti.

Savunma Sanayi iftiraları rakamlarla çürüttü!

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB), BAYKAR teknolojiye atılan iftiralara yönelik yaptığı yazılı açıklamada söz konusu iddiaları rakamlarla çürüttü.

Kalp kapağı hastalıklarına dikkat!

Prof. Dr. Aleks Değirmencioğlu, kalp kapağına bağlı oluşan hastalıkların hayatı tehdit edebilen ciddi sorunlara yol açabileceğine dikkat çekti.

Gümrük'ten 8 milyar TL'lik rekor yakalama!

Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Gümrük Muhafaza birimleri 2024 yılı ilk çeyreğinde yürütülen başarılı operasyonlar neticesinde, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık yüzde 300 arttı.

İşsizlik verileri açıklandı

Türkiye'de işsizlik oranı, Şubat ayında bir önceki aya göre 0,3 puan azalarak yüzde 8,7 oldu. TÜİK'in açıkladığı İşgücü İstatistikleri'ne göre bu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 78 bin kişi olarak belirlendi.

Motobike 2024'te Motosiklet Tutkunlarından Yoğun İlgi

Motor, Motobike 2024 Fuarı’na, tüm markalarının teşhirini gerçekleştirdiği büyük bir stand ile katılım sağladı. 4 gün boyunca süren fuar, 135.000'den fazla motosiklet tutkununu bir araya getirdi.

Cinsel Durgunluk Sona Erdi

Bu araştırmaya katılan 1.167 kadına ve 2.543 erkeğe yöneltilen sorulara verilen cevaplar genel eğilimi ortaya koyuyor.

ÇEVİÇELLE'den Basın Bülteni

ÇEVİÇELLE, Çevreci İşletmeler Çocuklarla El Ele kampanyası ile ilkokullardaki çocuklara eğitim seti ulaştırmaya devam ediyor.

KAMUOYUNA DUYURULUR…

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, önceki dönem Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı, kendisini hedef alan paylaşımlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ramazan Bayramı Çatalca’da Bir Başka Güzel...

Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel ilçede Ramazan Bayramını sabahın ilk ışıklarından itibaren vatandaşlarla bir araya gelerek kutladı.

Karayün, 7. Kez Genel Başkan Seçildi  

Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Merkezinde Gerçekleşen 7. Olağan Genel Kurul Toplantısında Karayün 7. Kez genel başkan seçildi.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.