Esenler'de Kültür Buluşması

12. Uluslararası Öğrenci Buluşması, 65 ülkeden 300 öğrencinin katılımıyla Esenler'de gerçekleşti. İki gün sürecek etkinliklerde öğrenciler, kendi kültürlerini tanıtıp yöresel lezzetlerini davetlilere ikram ediyorlar

GÜNCEL 27.04.2019 16:30:14 3044 0
Esenler

Esenler, uluslararası bir organizasyona daha ev sahipliği yaptı. Dünyanın birçok ülkesinden üniversite eğitimi almak için Türkiye’ye gelen öğrenciler, Esenler Belediyesi, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) ve Bab-ı Alem Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından gerçekleşen 12. Uluslararası Öğrenci Buluşması etkinliklerinde bir araya geldi. "Doğu'dan Batı'ya Adil Bir Dünyaya" sloganıyla Esenler Dörtyol Meydanı'nda gerçekleşen etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu.

65 Ülkeden 300 Öğrenci

Asya'dan Avrupa'ya, Balkanlar’dan Kafkasya’ya ve Afrika'ya kadar 65 ülkeden 300 öğrencinin kendi ülkelerini tanıttıkları organizasyonun açılışında, dünyanın renkleri Esenler'de buluştu. Program, Türkiye'de eğitim gören Mısırlı öğrenci Ahmed Atif'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Uluslararası öğrencilerden oluşan mehteran takımının gösterisiyle devam eden programda öğrenciler kendi yöresel danslarını da sergilediler. Müziğin dansla buluştuğu bu dakikalarda Esenler'de farklı renklerin sesleri yankılandı.

Kendi Kültürlerini Tanıttılar

Meydanda kurulan çadırlarda öğrenciler, ülkelerinden getirdikleri kültürel eşyaları, giyecekleri, müzik aletlerini tanıttılar ve yöresel lezzetlerini davetlilere ikram ettiler. Farklı dillerde şiir seslendirmeleri, folklorik gösteriler, hat sanatı icrası gibi etkinlikler de organizasyona ayrı bir renk kattı. Renklerin, dillerin, kültürlerin zenginliğimiz olduğunun kanıtlandığı bu özel günde Esenlerli genç-yaşlı çok sayıda insan, farklı kültürleri tanıdı ve Türkiye'de okuyan misafir öğrencilerle keyifli sohbetler edip bol bol fotoğraf çektirdi. Organizasyonun ikinci gününde de yine Esenler Dörtyol Meydanı'nda, 28 Nisan Pazar günü, gün boyu süren etkinlikler düzenlenecek.

51 Ülkede Uluslararası Öğrenci Algısı

12 yıl önce mütevazı bir buluşma olarak başlayan çalışmalarının bugün 51 ülke 91 şehirle icra edildiğini söyleyen Bâb-ı Âlem Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Mehmet Kara, "Uluslararası öğrencilikle ilgili faaliyetlerimizdeki hedefimiz Türkiye hakkında uluslararası öğrencilik algısı oluşturmaktır. Diğer bir hedefimiz de, uluslararası öğrenci kardeşlerimize organizasyon kabiliyeti kazandırmaktır. Ülkelerine döndüklerinde burada öğrendikleri ile akademik çalışmalar yapmalarını sağlamaktır" dedi.

Türkiye'de 150 Bin Uluslararası Öğrenci Var

"Ömrümüz boyunca belki de 65 ülkeyi gezemeyeceğiz. Bugün bu meydanda  65 ülkenin insanıyla Türkçe konuşabiliyoruz" diyen Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) Başkanı Mehmet Ali Bolat, "Amacımız, uluslararası öğrenci kardeşlerimizi Türkiye'nin gündemine taşımak. Ülkemiz misafirperver, dünyanın dört bir tarafından uluslararası öğrenci kabul eden, okutan çok büyük bir ülke. 150 bin uluslararası öğrenci şu an ülkemizin üniversitelerinde eğitim alıyor. Son 30 yılda 150 bin öğrenci mezun olmuş. 160 ülkede 150 bin Türkiye mezunu öğrenci var" şeklinde konuştu.

Bayrağımızı, Kültürümüzü Anlatıyoruz

5 yıldır Türkiye'de yaşayan İstanbul Ticaret Üniversitesi İktisat Mezunu, aynı zamanda Yüksek Lisans öğrencisi Arnavutluklu Latif Zurnacı, kendi bayraklarını Türkiye'de tanıtmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek,"Ülkemizin kültürünü Türkiye halkına yansıtıyor olmaktan çok mutluyuz. Mesela Arnavutluk bayrağı komple kırmızı bu da çok savaştıklarını anlatır. Çift başlıklı kartal da gücü sembolize eder. Bunları insanlara anlatmak bizim için çok önemli" ifadelerini kullandı.

60'ı Aşkın Kültürle Tanıştık

İstanbul Üniversitesi İktisat Yüksek Lisans öğrenci Azerbaycanlı Aysel Hüseyinzade ise "Aslında biz de ev sahibi sayılırız. Kardeş ülkeyiz. Kendimi iki vazifeyi birden yüklenmiş gibi hissediyorum. Kendi kültürümüzü burada 60'tan fazla ülkeye anlattık ve onların kültürlerini tanıdık. Bu bizim için bulunmaz bir fırsat oldu" diye konuştu.

Haber Merkezi

Etiketler

 


BÜYÜKÇEKMECE'NİN KAYBEDECEK ZAMANI YOK! ( Görüntülü Haber)

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol bölgedeki gazetecilerle iftar programında bir araya geldi. Erol projelerini gazetecilere anlattı.

Çalık, Yeni Dönem Projelerini Tanıttı… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Beylikdüzü Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık, “İstanbul’da Kazanacağımız Zaferin İşaret Fişeğini Beylikdüzü’nden Atacağız”

Akşener; Meydan Okudu… Yıldız, Gümbür Gümbür Sahaya İndik, Birilerini Korku Sardı… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Esenyurt İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız’ın düzenlediği iftar programına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener katıldı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a meydan okudu.

Sahuru Atlamayın!

Özellikle besin ve enerji ihtiyacının dengeli bir şekilde karşılanmasının Ramazan ayının sağlıklı bir şekilde geçirilmesine katkı sağlayacağını belirtiyor.

Minikler Başkanını Çok Seviyor!

Bağcılar Belediyesi'nin Kadir Topbaş Halk Sarayı’nda düzenlediği etkinlikler her gün farklı konuklara ve binlerce Bağcılar sakinine ev sahipliği yapıyor.

Üner’den Türkiye Çapında Çözüm..!

Çözülen sorun sadece Çatalca’da tüm Türkiye’de şoför esnafında büyük sevinç yaşattı.

“Her Türlü Tehditi Aldım” Ama Hiç Birine Eyvallahım Olmadı!.. (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Başkan İlhan Ocaklı: 5 Yılda 220 Adet Ruhsatı İptal Ettirdik “Her Türlü Tehditi Aldım” Ama Hiç Birine Eyvallahım Olmadı!..

UNESCO’dan Büyükçekmece’ye “Tsunami Hazır Kent” Sertifikası

Türkiye’de bir ilke imza atan Büyükçekmece Belediyesi, IOC/UNESCO “Tsunami Hazır Kent” sertifikasını almaya hak kazanan ilk kent oldu.

Liyakatsizliğin, Denetimsizliğin Adı KADER Olmuştur!

Türkiye genelinde yayımlanan basın bildirisini Tüketiciyi Koruma Derneği Beylikdüzü şube başkanı Tülin Özgür okudu.

MEB Yardımcısı Ökten'den Eskişehir teması

MEB Yardımcısı Ökten'den Eskişehir teması

ÖBA'dan 606 bin öğretmen faydalandı

ÖBA'dan 606 bin öğretmen faydalandı

Keşan Online’nin belediye başkan adayı anketi sonuçlandı

Keşan Online’nin belediye başkan adayı anketi sonuçlandı

Dijital Avrupa Programı'ndan 22 yeni hibe çağrısı

Dijital Avrupa Programı'ndan 22 yeni hibe çağrısı

Basketbol Yaz Kampı kayıtları başladı

Anadolu Efes Spor Kulübü Basketbol Yaz Kampı kayıtları başladı

Çiftçilere yüzde 50 hibeli gübre desteği

Kocaeli'den çiftçilere yüzde 50 hibeli gübre desteği

Salı 14.2 ° / 8.6 °
Çarşamba 8.5 ° / 7.6 °
Perşembe 12.2 ° / 6.1 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.