Esenyurt’a 2020 yılı için 802 milyon liralık bütçe

Esenyurt Belediyesi 2020 yılı bütçesi , Esenyurt Belediyesi Meclisi’nin oy birliğiyle aldığı kararla 802 milyon 250 bin lira olarak belirlendi. Bütçe görüşmeleri sırasında konuşma yapan Esenyurt belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, ??

24.10.2019 18:43:11 0
Esenyurt’a 2020 yılı için 802 milyon liralık bütçe

Esenyurt’a 2020 yılı için 802 milyon liralık bütçe

 

Esenyurt Belediyesi 2020 yılı bütçesi , Esenyurt Belediyesi Meclisi’nin oy birliğiyle aldığı kararla  802 milyon 250 bin lira olarak belirlendi. Bütçe görüşmeleri sırasında konuşma yapan Esenyurt belediye Başkanı Kemal  Deniz  Bozkurt, “2020 yılı bütçemiz son beş yıl içerişinde ayakları yere basan tek bütçe” dedi.

 

Esenyurt Belediyesi Meclis Salonu’nda Ekim ayı meclis toplantılarının 3’üncü oturumunda bütçe görüşmeleri yapıldı. Yapılan görüşmeler sonrası gerçekleştirilen oylamayla Esenyurt Belediyesi 2020 yılı bütçesi oy birliği ile 802 milyon 250 bin lira olarak belirlendi. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, oylama öncesi meclis üyelerine 2020-2024 dönemi Stratejik Planı ve 2020 Mali Yılı Bütçe ve Performans Programı sunumunu yaparak, projeler için öngörülen miktarları paylaştı. 2020 mali yılı bütçesinde yatırım planları için 224 milyon ayrılırken, Fen İşleri Müdürlüğü’ne 187 milyon 348 bin lira, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne 28 milyon 327 bin lira, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’ne 12 milyon lira, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’ne 21 milyon 181 bin lira, Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne 107 milyon 104 bin lira, Kültür İşleri Müdürlüğü’ne 11 milyon 590 bin lira, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne 53 milyon 123 bin lira, Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne 57 milyon 343 bin lira, Zabıta Müdürlüğü’ne 12 milyon 205 bin lira, Destek Hizmetler Müdürlüğü’ne 245 milyon 558 bin lira, Emlak İstimlak Müdürlüğü’ne 25 milyon 941 bin lira, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bütçesi ise 643 milyon lira olarak belirlendi.

‘Ayakları yere basan bir bütçe hazırladık’

Bütçenin son 5 yıl içerisinde hazırlanan bütçelere oranla gerçekleşmesi en mümkün olan bir bütçe olduğunu söyleyen Başkan Bozkurt, “802 milyon TL'lik bütçemiz ayakları yere basan hesaplarla elde edilen bir bütçedir. Biz her 3 aylık süreçte yaptığımız çalışmaların ve harcamaların bilgisini Belediye Meclisi'nde paylaşacağız. Göreve geldiğimiz günden bu yana gerçekleştirdiğimiz yeni ihalelerde büyük oranda tasarruf yaptık. Önümüzdeki dönemde de yapılan yatırım ve  ihalelerin maliyetleri düşürülerek tasarruf edilmeye devam edilecektir. Hayırlı olsun şimdiden. Çünkü hepimiz beş yıl boyunca emek vereceğiz. Birlik beraberlik içerisinde, varsa aksaklıklarımız gidererek devam edeceğiz” diye konuştu. Başkan Bozkurt, 2021 mali yılı bütçesini 842 milyon 362 bin lira, 2022 mali yılı bütçesini 901 milyon 327 bin lira, 2023 mali yılı bütçesini 964 milyon 420 bin lira, 2024 mali yılı bütçesini ise 1 milyar 031 milyon 930 bin lira olarak planladıklarını söyledi.

 

Minik Adımlardan Bayramın En Güzel Selamı

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Ana sınıfı öğrencileri, okulların ara tatile girmesi nedeniyle bayramdan önce öğretmenleriyle birlikte okul müdürü Ali Osman Memiş’i ziyaret ederek bayramlaştı.

Minik Kalpler Bayram Sevinciyle Erken Buluştu

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER – Okulların ara tatile girmesi nedeniyle Esenyurt Derviş Solak İmam Hatip Ortaokulu ana sınıfı öğrencileri öğretmenleriyle birlikte okul müdürü Aslı Eren’i ziyaret etti.

Kanlı’dan Güçlü Bir Eğitim Vizyonu

Karayün; Esenyurt Kıraç Ortaokulu Müdürü Nezahat Kanlı’yı makamında ziyaret etti.

Emek Ve Dayanışma Aynı Sofrada Buluştu

HABER / NEZİR KARAYÜN / Belediye çalışanlarıyla iftar programında bir araya gelen Belediye Başkan Vekili Can Aksoy, “Bu şehir sizin emeğinizle ayakta duruyor. Hep birlikte daha güzel yarınlar kuracağız” mesajı verdi.

Gençlerin Üniversite Yolculuğuna Büyük Destek

HABER / NEZİR KARAYÜN / Üniversite hayali kuran gençlere destek sürüyor. YKS’ye girecek öğrencilerin sınav ücretleri bu yıl da karşılanacak.

Gençler Afetlere Karşı Sahada Öğreniyor

HABER / NEZİR KARAYÜN / Afet bilincini artırmak amacıyla başlatılan eğitimlerde lise öğrencileri arama kurtarmanın temel kurallarını uygulamalı olarak öğreniyor.

Kadınların Gücü Hayatın Her Alanında Sahne Aldı

HABER / NEZİR KARAYÜN – 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen etkinliklerde kadın emeği, dayanışma ve üretim gücü öne çıktı.

Kamu Kurumlarında Üst Düzey Atamalar Yapıldı

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlarla kamu kurumlarında önemli görev değişiklikleri gerçekleştirildi.

Sıkı para politikası sürdürülecek mi?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, politika faizini yüzde 37’de sabit bırakırken, sıkı para politikasını fiyat istikrarı sağlanana kadar sürdüreceğini açıkladı.

İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy unutulmadı

Bursa Valiliği tarafından düzenlenen 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü programı kapsamında anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi.

Bakan Kurum: COP31’i uygulama odaklı platforma dönüştüreceğiz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol ile yaptığı basın toplantısında, COP31’in somut adımların atıldığı bir iklim platformu olacağını söyledi.

Gambiya ile mutabakat zaptı imzalandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Birleşmiş Milletler Kadının Statüsü Komisyonunun (KSK) 70’inci oturumu kapsamında İsveç, Moldova ve Gambiyalı bakanlar ile UN Women temsilcisiyle ikili görüşmelerde bulundu.

Bıçkıdere Göleti’ne zarar veren yandı

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Bıçkıdere Göleti’nde yapılan yatırımların tahrip edilmesine tepki göstererek, alanın güvenlik kameraları ve 7/24 güvenlik görevlileriyle korunacağını açıkladı.

Kırmızı bültenle aranan 16 şahıs Gürcistan’da

İçişleri Bakanlığı, Interpol ve Europol iş birliğiyle yürütülen operasyonda, kırmızı bültenle aranan 13 ve ulusal seviyede aranan 3 kişinin Gürcistan’da yakalandığını açıkladı.

Süt ve süt ürünlerinde ne üretiyorlar?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Ocak ayında ticari süt işletmeleri 944 bin 926 ton inek sütü topladı; yoğurt ve ayran üretiminde ise önemli artış gözlendi.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.