Esenyurt Belediyesi İşçilerini Uğurladı

Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, ESBİM aracılığıyla İstanbul Havalimanı’nda işe giren Esenyurtluları ilk iş günlerinde yalnız bırakmadı. Başkan Alatepe, yeni havalimanında işe başlayan 157 işçiyi ilk iş gününde otob?

EKONOMİ 30.11.2018 18:30:16 9929 0
Esenyurt Belediyesi İşçilerini Uğurladı

Başkan Alatepe’den havalimanı işçilerine ilk gün uğurlaması

Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, ESBİM aracılığıyla İstanbul Havalimanı’nda işe giren Esenyurtluları ilk iş günlerinde yalnız bırakmadı. Başkan Alatepe, yeni havalimanında işe başlayan 157 işçiyi ilk iş gününde otobüslerle mesailerine uğurladı.

Esenyurt Belediyesi İstihdam Merkezi (ESBİM) Esenyurtlu için istihdam kapısı olmaya devam ediyor. ESBİM aracılığıyla çok sayıda vatandaş iş sahibi olurken, son zamanda ilçeden çok sayıda kişi İstanbul Havalimanı’nda istihdam edildi. Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, İstanbul Havalimanı’nda ESBİM sayesinde iş sahibi olan 157 Esenyurtlu’yu ilk iş günlerinde bizzat uğurladı. İş başı yapacak 157 vatandaş ve iş görüşmesine gidecek 50 kişiden oluşan 207 kişilik grup, ESBİM binası önünden Esenyurt Belediyesi’ne ait otobüslere bindirildi.  İşçileri ilk mesaisine uğurlayan Başkan Alatepe onlara hayırlı olsun dileklerini iletti.

İstanbul Havalimanı’nda 20 bin Esenyurtlu çalışacak

İşçilere bir konuşma yapan Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, “Esenyurt İstanbul  üretiminin yüzde 25’ini karşılamakta. Şimdi Rabbim nasip etti havalimanı yanı başımızda faaliyete geçti. Orada da 150 bin kişi çalışacak. Biz de en az 20 bin Esenyurtlunun ESBİM aracılığıyla orada çalışmasını arzu ediyoruz.  İlk gidenler çok avantajlı olacak. Çünkü sizler ilk başladığınız için oranın büyüyenleri olacaksınız. Etap etap büyüdüğü zaman her bölüme şef, müdür, amir gerekecek. Bunları tecrübelilerden seçecekler. Sizlerde önce gidiyorsunuz hangi birimde olursanız olun bilen insanlar olacaksınız” dedi.

Nitelikli işçi istihdamına da aracılık ettiklerini bildiren Başkan Alatepe, “Hem beyaz yakalı, hem temizlik, hem güvenlik bütün ihtiyaçlar Esenyurt’tan alınsın istiyoruz. 20 bin kişiye  talibiz ama bu sayıyı 40 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Avcılar’dan başlayıp Boğazköy’e giden bir metroya kavuşacağız inşallah. Bu hattın da havalimanında noktalanacağını düşünüyorum. Buradan insanların ulaşımı da kolay olacak. Ben tekrar sizi tebrik ediyorum Allah yolunuzu açık etsin” diye konuştu.

38 bin kişiye iş bulundu

ESBİM yetkilileri de evine ekmek götüren insanların mutluluklarına şahit olduklarını belirterek, “Normalde iş bulmak belediyenin görevi değil ama biz vatandaşlarımız için bu hizmeti veriyoruz. Ekonomik dalgalanmayı belediye olarak istihdamla aştık. 3 ayda yeni havalimanında 2200 kişi işe başladı. Bu sayı her geçen gün artıyor. ESBİM kurulduğundan bu yana yüzde 40’ı kadın ve yüzde 15’i engelli olmak üzere 38.800 kişiye iş imkanı sunduk. İstihdam merkezi sadece Esenyurtlu vatandaşlara değil Türkiye genelinde her vatandaşa başvuru yapma imkanı sunuyor” dediler.

ESENYURT BELEDİYESİ BASIN YAYIN MÜDÜRLÜĞÜ


BÜYÜKÇEKMECE'NİN KAYBEDECEK ZAMANI YOK! ( Görüntülü Haber)

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol bölgedeki gazetecilerle iftar programında bir araya geldi. Erol projelerini gazetecilere anlattı.

Çalık, Yeni Dönem Projelerini Tanıttı… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Beylikdüzü Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık, “İstanbul’da Kazanacağımız Zaferin İşaret Fişeğini Beylikdüzü’nden Atacağız”

Akşener; Meydan Okudu… Yıldız, Gümbür Gümbür Sahaya İndik, Birilerini Korku Sardı… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Esenyurt İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız’ın düzenlediği iftar programına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener katıldı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a meydan okudu.

Sahuru Atlamayın!

Özellikle besin ve enerji ihtiyacının dengeli bir şekilde karşılanmasının Ramazan ayının sağlıklı bir şekilde geçirilmesine katkı sağlayacağını belirtiyor.

Minikler Başkanını Çok Seviyor!

Bağcılar Belediyesi'nin Kadir Topbaş Halk Sarayı’nda düzenlediği etkinlikler her gün farklı konuklara ve binlerce Bağcılar sakinine ev sahipliği yapıyor.

Üner’den Türkiye Çapında Çözüm..!

Çözülen sorun sadece Çatalca’da tüm Türkiye’de şoför esnafında büyük sevinç yaşattı.

“Her Türlü Tehditi Aldım” Ama Hiç Birine Eyvallahım Olmadı!.. (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Başkan İlhan Ocaklı: 5 Yılda 220 Adet Ruhsatı İptal Ettirdik “Her Türlü Tehditi Aldım” Ama Hiç Birine Eyvallahım Olmadı!..

UNESCO’dan Büyükçekmece’ye “Tsunami Hazır Kent” Sertifikası

Türkiye’de bir ilke imza atan Büyükçekmece Belediyesi, IOC/UNESCO “Tsunami Hazır Kent” sertifikasını almaya hak kazanan ilk kent oldu.

Liyakatsizliğin, Denetimsizliğin Adı KADER Olmuştur!

Türkiye genelinde yayımlanan basın bildirisini Tüketiciyi Koruma Derneği Beylikdüzü şube başkanı Tülin Özgür okudu.

MEB Yardımcısı Ökten'den Eskişehir teması

MEB Yardımcısı Ökten'den Eskişehir teması

ÖBA'dan 606 bin öğretmen faydalandı

ÖBA'dan 606 bin öğretmen faydalandı

Keşan Online’nin belediye başkan adayı anketi sonuçlandı

Keşan Online’nin belediye başkan adayı anketi sonuçlandı

Dijital Avrupa Programı'ndan 22 yeni hibe çağrısı

Dijital Avrupa Programı'ndan 22 yeni hibe çağrısı

Basketbol Yaz Kampı kayıtları başladı

Anadolu Efes Spor Kulübü Basketbol Yaz Kampı kayıtları başladı

Çiftçilere yüzde 50 hibeli gübre desteği

Kocaeli'den çiftçilere yüzde 50 hibeli gübre desteği

Salı 14.2 ° / 8.6 °
Çarşamba 8.5 ° / 7.6 °
Perşembe 12.2 ° / 6.1 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.