Esenyurt’ta engelleri kaldırıyoruz

Engelli çocuklar için yapılan toplantıda katılan Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, “Esenyurt’ta sosyal belediyecilik yapıyoruz.

YAŞAM 3.12.2018 18:18:55 4512 0
Esenyurt’ta engelleri kaldırıyoruz

Esenyurt’ta engelleri kaldırıyoruz

 

Engelli çocuklar için yapılan toplantıda katılan Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, “Esenyurt’ta sosyal belediyecilik yapıyoruz. Engelli vatandaşlarımızın önlerindeki engelleri kaldırmak için çalışıyoruz, onlara pozitif ayrımcılık yapıyoruz” dedi.

 

Esenyurt Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla ilçede yaşayan 900 engelli vatandaşa aileleriyle birlikte bir yemek verildi. Esenyurt Belediyesi  Sağlık İşleri Müdürlüğü Engelliler Koordinasyon Merkezi tarafından Esenyurt Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe, Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Paşali Beşli, Esenyurt Belediyesi Başkan yardımcıları ve birim müdürleri, Esenyurt Belediyesi Ampute takımı, Engelliler Koordinasyon Merkezi kursiyerleri, 900 engelli vatandaş ve aileleri katıldı. Etkinlikte Esenyurt Belediyesi Engelliler Koordinasyon  Birimi’nin işaret diliyle hazırlamış olduğu istiklal marşı okundu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi horon ekibi ve Esenyurt Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi kursiyerlerinin hazırlamış olduğu İstanbul hanımefendileri ve İstanbul beyefendileri Üsküdar katibim gösterisi, kız öğrencilerin hazırladığı Memleketim şarkısı, semazen grubunun gösterileri gibi çeşitli aktiviteler gerçekleştirildi.   

Engelliler için ne gerekirse yapacağız

Esenyurt  Belediye Başkanı Alie Murat Alatepe de programda yaptığı konuşmada sosyal belediyecilik yaptıklarını belirterek, “Engeli demeyeceğim, imtihanlı kardeşlerimiz sizler de hoş geldiniz. Ben de imtihan edilen bir babanın oğluyum. Görme engelli  babama yaklaşık 15 yıl baston olduk. Dolayısıyla sıkıntınızın ne olduğunu biliyorum. Bizler de elimizin yettiği kadar sizlerin işlerini kolaylaştırmak istiyoruz.  Bizim işimiz sizin işinizi kolaylaştırmak, bizler için engel olmayan ama sizler için engel olan şeyleri yolunuzdan kaldırmak. Bütün çalışmalarımız bunun için.  Sosyal belediyecilik içinde en önemsediğimiz şey engelliler. Engelli kardeşlerimizin hakkı hukuku ne varsa biz yapacağız. Sizler için pozitif ayrımcılık yapmaya devam edeceğiz. Bir sosyal tesisimizi sadece sizlere tahsis edeceğiz.  Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere hepsini canı gönülden alkışlıyorum. Daha düne kadar engelli maaşı nedir, evde bakım parası nedir, ambulans nedir bilmezken bugün hepsi var. Her bir engellinin maaşı var. Bu iktidar döneminde her bir engelli birey olduğunu hti. Bu iktidar döneminde kadın kadınlığını sporcu sporculuğunu bildi. Herkes yerinde kendi hak ettiği değerini aldı. Bizlerde onun yolundan giden belediye başkanları olarak sizlere yardımcı olmaya çalışacağız. Bu bir imtihan Allah imtihanınızı kolay eylesin bizleri de size hizmetkar eylesin” diye konuştu.

Programda 2017-2018 sezonu 2. Grup ikincilik kupasını kazanan Esenyurt Belediyesi ampute takımının kupa ve madalyalarını takdim edildi. Program sonunda merkeze kayıtlı kursiyerlerin el emeği ürünlerinin sergilendiği sergi gezildi.

 


Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Alper Taban'a sevgi seli

Alper Taban'a sevgi seli

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.