Eskiler Birbirini Desteklerdi
"Edebiyat Söyleşileri"nin ilk programında konuşan Yazar Yusuf Dursun, Cahit Sıtkı Tarancı’yı edebiyat dünyasına tanıtan kişinin Peyami Safa olduğunu ve bu dönemin sanatçılarının fikrî ayrılıkları olsa da birbirlerini desteklediklerini söyledi.
Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü'nün Hoca Ahmet Yesevî Kültür Sanat Sezonu etkinlikleri kapsamında düzenlediği “Edebiyat Söyleşileri” programı Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. Programda konuşan Yazar Yusuf Dursun, Cahit Sıtkı Tarancı’nın şiirlerinin özellikleri ve hayatı üzerine konuştu.
Şair İstediği Ölçüde Yazabilir
Cahit Sıtkı Tarancı’nın saf Türkçe kullanan, şeklen mükemmel ve herkesin kendisinden bir parça bulabileceği bir şair olduğunu ifade eden Dursun, “Cahit Sıtkı’nın en çok işlediği konular yalnızlık, ölüm ve ızdırap konularıdır. Ayrıca Tarancı, ‘Her şair kendi şiirinin hangi kalıpla yazması gerektiğini fark eden şairdir.’ diyor. Yani O'na göre bir şair şiirini istediği ölçüde yazabilir. Tarancı’nın, şiir aruz, hece, serbest yazılsın diye bir takıntısı yok” Şeklinde konuştu.
Fikir Ayrılıkları Olsa Da Destekliyorlardı
Peyami Safa’nın, Cahit Sıtkı Tarancı’yı edebiyat dünyasına tanıtan kişi olduğunu aktaran Dursun, “Peyami Safa, Tarancı ile ilgili bir yazı kaleme alıyor. Böylece Tarancı’nın ismi duyuluyor. Bu dönemin ileri gelen sanatçıları, her ne kadar aralarında fikrî ayrılıklar olsa da, bunların hiçbirini düşünmeden sanatı önceleyerek birbirleriyle ilgili güzel şeyler söyleyebiliyorlar ve birbirlerini destekliyorlar” dedi.
Programın sonunda Yusuf Dursun ve katılımcılar Cahit Sıtkı Tarancı’nın şiirlerini okudular.
HABER: MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Antalya’nın Alanya ilçesinde eğitime değer katan anlamlı bir yatırım daha hayata geçti.
HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Ordu’nun Aybastı ilçesine bağlı Sefalık Mahallesi’nde bulunan Şehit Sadık Kütük Ortaokulu öğrencileri, İstanbul’dan uzanan anlamlı bir dayanışma eliyle kışa sıcacık girdi.
HABER: MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Antalya’nın Alanya ilçesinde eğitime değer katan anlamlı bir yatırım daha hayata geçti.
AK Parti Beylikdüzü STK’lardan Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Durbey Duran ile Mali İşlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Yıldırım, Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Merkezini ziyaret etti.
Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün, yerel medyanın varlık mücadelesinde gelinen son noktayı büyük bir kararlılıkla paylaştı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - CHP Edirne İl Başkanı Yücel Balkanlı, AK Parti Milletvekili Fatma Aksal’ın “97 bin TL” açıklamasına tepki göstererek yoksulluğun sorumlusunun iktidar olduğunu söyledi.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS -Fatma Aksal, Selimiye Camii’nin Ramazan’da tamamen açılacağını müjdeledi. Belediyeyi eleştiren Aksal, "97 bin lira maaş vaat edenler, önce kendi belediyesinde bunu uygulasın." dedi.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - AK Parti Edirne İl yönetimi tarafından düzenlenen basın toplantısında, Edirne genelinde üye sayısının 48 bin 572’ye ulaştığı ve 4 bin 581 yeni katılımla rekor artış sağlandığı açıklandı.
HABER: NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi, 2026 yılının ilk meclis toplantısını Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi.
HABER: AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye’nin dış politikada hiçbir gücün etkisi altında kalmadan hareket ettiğini vurgulayarak, çizgilerinin net ve açık olduğunu dile getirdi.
HABER: M.MUSTAFA KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yurt genelinde etkisini artıran yoğun kar yağışına karşı devletin tüm imkânlarıyla sahada olduğunu vurguladı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.