Franchise Sadece Gıda Değildir!

Türkiye’de ve dünyada franchise, gıdadan gayrimenkule, otomotivden, eğitime kozmetikten, mobilyaya, hazır giyimden, aksesuara kadar ve daha birçok sektörü içinde barındıran günden güne büyüyen bir ekosistem.

EKONOMİ 22.07.2019 13:13:34 2546 0
Franchise Sadece Gıda Değildir!

FRANCHİSE SADECE ‘GIDA’DEĞİLDİR!

 

Türkiye’de ve dünyada franchise, gıdadan gayrimenkule, otomotivden, eğitime kozmetikten, mobilyaya, hazır giyimden, aksesuara kadar ve daha birçok sektörü içinde barındıran günden güne büyüyen bir ekosistem. Günümüz rekabet koşulları içinde kurumsal ve güçlü bir marka yaratmak için sıfırdan başlamak yerine bilinen ve büyük bir zincirin parçası olma avantajı da birçok girişimcinin franchise sistemini tercih etmesinde etkili oluyor.

 

“Sadece yurt dışında franchise veren, yurt içindeyse kendi mağazalarını açan gıda dışı markalarımız yabancı ziyaretçiye doyacak… Bu yıl fuarda katılımcı markalarımıza en büyük sürprizimiz, yurt dışında mağaza açma potansiyeli ve finansman gücü olan yabancı yatırımcılar olacak”…

 

Hızla büyüyen ve binlerce girişimciye kendi işini kurma fırsatı yaratan franchise sistemi, alanında Avrupa ve Ortadoğu’nun en büyük fuarı olma özelliğini taşıyan” Bayim Olur musun Franchising ve Markalı Bayilik fuarı” ile katlanarak büyüyor. Ülkemizin ilk ve tek franchising fuarı olan "Bayim Olur musun Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı" İstanbul'da 10-13 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Her yıl giderek artan katılımcı ve ziyaretçi sayısına ulaşan, markalar ve girişimciler için yeni avantajlar ve sürprizleri de beraberinde getiren Bayim Olur musun Franchising Fuarı, bu yıl 17. kez kapılarını açacak. CNR Fuar Merkezi’nde Medyafors Fuarcılık organizasyonu, UFRAD desteği ve ERA Türkiye Ana Sponsorluğunda gerçekleştirecek. Fuara ulusal ve global ölçekte yaklaşık 300’den fazla firma katılacak.

 

Franchise sektörü geniş bir yelpaze

Franchise sektörüne bakıldığında, gıda cazibesini yitirmeyenler arasındaki yerini koruyor. Türkiye’de ve dünyada franchise pazarı şimdiye kadar gıda markalarının öncülüğünde büyüdü. Ancak önümüzdeki dönemde; toplumun sosyalleşme çabaları, yeni alışveriş merkezlerinin hız kesmeden açılması, insanların yoğun iş temposu sebebiyle; temizlik, boya, tamir gibi bazı hizmetleri dışarıdan almaları, gelir düzeyi yükseldikçe zevk ve tercihlere olan eğilimlerin artması, değişen dünyayla birlikte insanların dış görünüşlerine önem vermesi, gelişen konut piyasası sayesinde, hazır giyim, hizmet sektörü, kişisel aksesuar, mobilya, teknoloji, hediyelik eşya, tasarımlı dekoratif ürünler, duvar süsleri, bijuteri, kıymetli taşlar, spor ve güzellik merkezleri, emlak alım satımı gibi gıda dışı alanlarda da hareketlilik görülecek.

 

Franchise sektörünün Bayim Olur musun Fuarının çatısı altında büyüdüğünü belirten Medyafors Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Özhan Erem; Dünyanın en büyük franchise fuarı olma hedefiyle, girişimcinin ne istediğini önemseyerek ve franchise sistemine daha fazla markanın katılımını sağlamak amacıyla farklı sektörlerden firmaları fuarımıza katmak için her yıl büyük bir titizlikle çalışıyoruz.

Düzenlediğimiz fuar 50 milyar dolarlık bir pazar büyüklüğüne sahip. Bu değerlendirilmesi gereken büyük bir fırsat. Fuarın hedefi ise iş hacmini fuar ile birlikte 1 milyar dolar artırarak şirketlere ve ülkemize katma değer sağlamak. Gıdadan ev dekorasyonuna, gayrimenkulden güzellik merkezlerine, spor merkezlerinden kafelere, kuru temizlemeden teknolojiye kadar geniş bir sektör yelpazesinden katılımcıların yer aldığı ve özel bölümüyle de Tedarik sektörünün pazar payını arttıran fuar çok ciddi bir network sağlıyor. Şirketlere yeni şubeler açarak büyüme fırsatı sunan fuar aynı zamanda “iş kurmak” isteyenlere yüzlerce cazip seçenek sunarak onlara kendi işlerinin patronu olma fırsatı sağlıyor. İş dünyasının kalbinin attığı fuar, yarattığı iş hacmi açısından her geçen yıl önemli başarılara imza atıyor. ”dedi.


Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Alper Taban'a sevgi seli

Alper Taban'a sevgi seli

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.