Fuar Merkezi Önünde Çöp İstasyonu Olamaz!

Büyükşehir Belediyesi’nce Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi yakınına çöp transfer istasyonu yapılmak istenmesine tepki gösteren Başkan Akgün, “Fuar Merkezi önünde çöp transfer istasyonu olamaz. Bu yanlıştan dönülsün” çağrısı yapt

SİYASET 22.11.2018 17:55:09 4359 0
Fuar Merkezi Önünde Çöp İstasyonu Olamaz!

 Fuar Merkezi Önünde Çöp İstasyonu Olamaz!

Büyükşehir Belediyesi’nce Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi yakınına çöp transfer istasyonu yapılmak istenmesine tepki gösteren Başkan Akgün, “Fuar Merkezi önünde çöp transfer istasyonu olamaz. Bu yanlıştan dönülsün” çağrısı yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde söz alan Başkan Akgün, Güzelce, Celaliye, Kamiloba ve Kumburgaz bölgelerinin 1/1000’lik planlarının Büyükşehir Belediyesi tarafından uzun süredir onaylanmamasına da tepki gösterdi.

“Çöp istasyonu Büyükşehir’i de çok rahatsız edecektir”

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükşehir Belediyesi’nin, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi yakınına çöp istasyonu kurma girişimlerinin yanlış olduğunu belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve Büyükşehir Belediye Meclisi’ne bu yanlıştan dönülmesi çağrısında bulundu. Başkan Akgün tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Değerli arkadaşlar bunun siyaseti olmaz. Uluslararası Fuar Merkezi TÜYAP’ın önünde çöp transfer istasyonu olamaz. Buraya her gün onlarca yüzlerce TIR girip çıkacaktır. Dikkatlerinizi buraya çekmek istiyorum. Buraya kurulacak çöp transfer merkezinin Büyükşehir’i de çok rahatsız edeceğini belirmek istiyorum.”

“Daha fazla beklemeyeceğiz”

Celeliye, Kamiloba, Güzelce ve Kumburgaz mahallelerine yönelik 1/1000’lik imar planlarının Büyükşehir Belediye Meclisi’nden oybirliğiyle geçmesine karşın Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanmamasının bölge halkını mağdur ettiğini ifade eden Başkan Akgün şöyle konuştu; “Bu meclis, 17 milyonun seçmiş olduğu ve halkın iradesini sırtında taşıyan meclistir. Bizler, oy birliğiyle bunları çıkarttıktan sonra halka uygulama noktasında yansıtılmıyorsa o zaman bu meclisin iradesine gerek var mı? Sayın başkan ve ilgililerden ricam; bu meclisin iradesiyle ortaya konulmuş planların onaylanıp, gönderilmesidir. Tabii ki biz fazla beklemeyeceğiz. Buradan çıkmış olan 1000’likleri üç ayda uygulamaya koyacağız ama gönül ister ki prosedür tam yürüsün. Çünkü burası Türkiye’nin ikinci büyük meclisidir.”

“Büyükşehir’in asfaltlanmasını şiddetle bekliyoruz”

Büyükçekmece Çakmaklı yolunun Büyükşehir’in ulaşım yollarından olan Hadımköy yolunu yüzde 20 kısalttığını ancak bu yolun bitirilememesi nedeniyle yaşanan sıkıntılara da değinen Başkan Hasan Akgün, “Büyükçekmece’ye ulaşımı 11 kilometreden 4.5 kilometreye indiriyor. 7 yıldır gündemde. Her gün kaza oluyor. Genelde öğrenciler bu yolu kullanıyor. Karaağaç, Muratçeşme ve Tepecik yolu 3 ana arterin Büyükşehir tarafından asfaltlanmasını şiddetle ve hararetle bekliyoruz. Ayrıca bizim Büyükçekmece’de mezarlık yerimiz var. Büyükçekmece halkının gömüsünün açılması şartıyla onları da Büyükşehir’e devretmeye hazırız” diye konuştu. 

“Yerine koy deseniz de koymayacağım”

Büyükçekmece ilçesinin girişindeki tapulu bir arazi üzerinde bulunan “Mutluluk Şehri Büyükçekmece Hoşgeldiniz” yazılı tabelanın Büyükşehir Belediyesi tarafından bir gece yarısı operasyonuyla yıkılarak parçalanmasına da tepki gösteren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün konuşmasını şöyle sürdürdü; “10 tane arabayla gecenin 01.30’unda tabelayı bu hale getirmek, 17 milyonun iradesini taşıyan Büyükşehir Meclisi adına yani bizler adına doğru bir iş değildir. Bunun bir hata, yanlışlık olduğunu ve bir daha tekerrür etmeyeceğini bekliyorum ama tabelayı yerine koy deseniz de koymayacağımı belirtmek isterim.”


Geleceğin Bilim İnsanları Ve Ressamları  Yetişiyor

Üniversitesi’nde düzenlenen deney, bilim ve resim atölyelerinde eğitimler hız kesmeden devam ediyor. Bu kurslarda öğrenciler ilgi alanları ve yeteneklerini keşfederek alanında uzman isimler tarafından geleceğe hazırlanıyor.

İzmir Karabağlar'da Köy Enstitüleri buluşması...

İzmir'de Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Eğit-Der Köy Enstitüleri kuruluş yıldönümü etkinliğine katıldı.

Tamer Kıral’ı duygulandıran ziyaret...

Tamer Kıral’a, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi iki minik konuk ziyarette bulundu.

Milletvekili Nurten Yontar, Emekliler Yılı'nda emekliler açlıkla savaşa terk edilmemeli

Milletvekili Nurten Yontar, Emekliler Yılı'nda emekliler açlıkla savaşa terk edilmemeli

Sokak hayvanları nasıl tedavi edilmeli?

Şehirlerimizin sessiz sakinleri olan sokak hayvanları, çoğu zaman çeşitli hastalıklar sebebiyle ölüyorlar. Peki sokak hayvanları için ne yapılmalı, nasıl tedavi edilmeli?

İçişleri'nden 'Mahzen-29'da 32 gözaltı

İstanbul’un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen “MAHZEN-29” operasyonlarında organize suç örgütü üyesi 32 kişi gözaltına alındı.

Tekstil ve hazır giyimin ihracat şampiyonları belli oldu

Bursa’da tekstil, hazır giyim ve konfeksiyon sektörlerinde ihracat başarısı gösteren firmalar ödül ve ihracata katkı sertifikası almaya hak kazandı.

Yonca Zeren’den Pop Arabesk Şarkı

Yonca Zeren’in ilk tekli çalışması ‘’ Benim Seni Görmem Lazım’’ Haluk Özkan Projects çatısı altında müzik severlere sunuldu.

2023 Faaliyet Raporu Kabul Edildi…

2023 Yılı Belediye Faaliyet Raporu kabul edildi. Toplantıda kentsel dönüşümden altyapıya, eğitimden gençlere kadar pek çok alanda Bağcılar’ın gelişimine yönelik çalışmalar anlatıldı.

İş İnsanı Sakin Aruk'tan Böbrek Vakfı'na Destek

.

Balcıoğlu, Belediye Personeliyle Buluştu

Alipaşa'daki Ek Hizmet Binasında belediye personeliyle bir araya geldi. Toplantıda, Başkan Balcıoğlu belediye çalışanlarına hitaben önemli açıklamalarda bulundu.

Kamberoğlu, Egolarını Yenemediler..!

Esenyurt ve Kıraç'ın saygın siyasetçi iş adamlarından Oruç Kamberoğlu ile 2024 yerel seçim sürecine dair çok özel bir röportaj yaptık.

KADINLARA KORUNMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ

Üç aylık ücretsiz programda savunma sanatı uzmanlarından temel eğitim alan kadınlar, tacize ve şiddete karşı koyabilme kabiliyeti geliştiriyor.

HOBİ BAHÇELERİ SAHİPLERİYLE BULUŞTU

Her biri 15 metrekareden oluşan 133 parselde vatandaşlar doğayla iç içe, kendi ürettikleri ürünleri sağlıklı bir ortamda yetiştirirken boş zamanlarını da en güzel şekilde değerlendirebilme fırsatı bulacak.

BALIKÇI KENAN’DA UCUZ BALIK KAMPANYASI DEVAM EDİYOR

Denizlerde av yasağı başladı. 4,5 ay sürecek olan yasağın son gününde balıkçıların yüzü güldü. Denizlerin bu sezon bol ve bereketli geçtiğini belirten Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, “Ucuz balık kampan

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.