Gençlerimizi Üniversiteye Hazırlıyoruz

Yıldız TV’de Turan Ateş ile 'Gündemde Bugün' programına konuk olan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, ilçeyle ilgili çalışmalarını anlattı.

İSTANBUL 27.02.2020 17:41:48 3024 0
Gençlerimizi Üniversiteye Hazırlıyoruz

Gençlerimizi Üniversiteye Hazırlıyoruz

Yıldız TV’de Turan Ateş ile "Gündemde Bugün" programına konuk olan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, ilçeyle ilgili çalışmalarını anlattı. Eğitimi ve sanatı merkeze aldıklarını belirten Başkan Bozkurt, ilçenin kısa sürede müzikle, tiyatroyla, kardeşlik ve umutla anılan bir ilçe haline geldiğini söyledi.

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Yıldız TV’de Turan Ateş ile "Gündemde Bugün" programının canlı yayın konuğu oldu. Spor, sanat, sağlık, istihdam ve sosyal projelerin konuşulduğu programda Başkan Bozkurt, göreve geldiği günden bu yana Esenyurtla ilgili yaptığı çalışmaları anlatarak, vatandaşın merak ettiği soruları yanıtladı. Esenyurt’un geleceğine ilişkin planlarından bahseden Başkan Bozkurt, “Artık Esenyurt tiyatroyla, müzikle, el sanatlarıyla, barışla, kardeşlikle, umutla anılan bir ilçe haline geldi” dedi.

“FİNANSAL DİSİPLİNİ SAĞLADIK”

Esenyurt’un, Türkiye’nin gayri safi milli hasılasının yüzde 6’sını üretecek bir sanayiye sahip olduğunu söyleyen Başkan Bozkurt, “Burada önemli olan kaç kişinin yaşadığı değil kentin nasıl planlandığı ve yönlendirildiği. Maalesef bu insanların ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde planlama yapılmamış. Biz göreve geldiğimiz günden bu yana Esenyurt’un sorunlarını tasnif ettik. Zaten ben burada yaşayan bir vatandaş olarak Esenyurt’un sorunlarını biliyordum. Bu sorunlara dair 5 yıllık stratejik plan hazırladık. En çok ihtiyacımız olan şey finansal disiplindi bunu sağladık” diye konuştu.

“HEDEFİMİZ YILDA 10 BİN İSTİHDAM”

Yılda 10 bin vatandaşın istihdamını sağlayacaklarını vurgulayan Başkan Bozkurt, “Geçen sene 7 bin 200 vatandaşımızı işe yerleştirdik. ESBİM’i verimli hale getirilmesiyle, ayda 900 vatandaşımızı mülakatlara hazırlayarak iş görüşmesine götürüyoruz. Hedefimiz 10 bin kişiydi bu sene bu hedefi tutturacağız. Deneyimli eleman ihtiyacını karşılayabilmek için yeni meslek edindirme kursları açıyoruz. Bunun için bir yer tahsis ettik. Halıcılık-kilimcilik kursu açtık, bu kursa gelenler hem İŞKUR vasıtasıyla para alıyorlar hem de sigortaları yatıyor. Aynı zamanda biz ürettiğimiz ürünleri yurtdışına ihraç etmeyi düşünüyoruz” dedi.

“ESENYURT EL SANATLARIYLA ANILAN BİR İLÇE OLACAK”

Aylık 5 bin 600 civarında vatandaşa nakdi yardım bulunduklarını belirten Başkan Bozkurt, “Sağlık hizmetlerimiz ayda 600 aileye evde bakım hizmeti veriyoruz. Eğer vatandaşımız hastaneye gidecekse sağlık ekibimiz eşliğinde, bazen randevuları alınarak hastaneye naklediliyoruz. 76 ayrı branşta el sanatlarıyla ilgili kurslarımız var. Bu ürünlerin tamamını yurt dışında ve turistik merkezlerde satacağız. Aynı zamanda bir planımız var, Esenyurt’u el sanatlarıyla anılan bir ilçe haline getireceğiz. Esenyurt barışın, umudun huzurun kardeşliğin şehri olacaktı, bunun simgesi olarak Anadolu’nun birçok değerinin sergilendiği bir alan oluşturacağız. Dolayısıyla bu yeni bir istihdam oluşturacak” ifadelerini kullandı.

“150 BİN ÇOCUĞUMUZUN HAYATINA DOKUNUYORUZ”

Esenyurt’ta 150 bin gence spor hizmeti vererek gençleri spora teşvik ettiklerini ifade eden Başkan Bozkurt şöyle devam etti, “150 bin çocuğumuzun hayatına dokunuyoruz. 2 bin 800 gencimizi üniversiteye hazırlıyoruz. Kütüphanelerimiz çocuklarımızın hizmetinde. Onlara ikramlarda da bulunuyoruz. Burada insanların hayatında umut olmak istiyoruz. Onları yaşama bağlamak ve tekrar mücadele ettirmek istiyoruz. Bizim yıllardır unuttuğumuz hatırlamamız gereken bir şey var tekrar üretmek, çalışmak ve hakça paylaşmayı ve adaletli bir sistem içinde herkesin kendini ifade ettiği bir sistem oluşturmaya çalışmak.”

“GELSİNLER BİRLİKTE ÇÖZÜM YOLLARI ARAYALIM”

Programda konut mağdurlarına da seslenen Başkan Bozkurt, “Ben Esenyurtluların son derece çalışkan, birbirini seven sayan insanlardan oluştuğunu düşünüyorum. Esenyurt’ta yapılan imar yanlışlıklarıyla ilgili ilçe başkanıyken birçok çalışma yaptık. Konut mağdurlarına sesleniyorum, bize gelsinler bunları tek tek konuşarak, çözüme ulaştırmaya çalışalım” ifadelerini kullandı.

“ENGELLİLER İÇİN BİRÇOK PROJEMİZ VAR”

Esenyurt’ta yaşayan engelli vatandaşlar ve aileleri için proje geliştirdiklerini belirten Başkan Bozkurt, “Engelli ailelerin rahatlaması için Engelli Misafirhanesi projemiz var. Bir ya da birkaç günlük misafir edilecek. Engellilerin ve ailelerin hayat tutunmalarını kolaylaştırmak açısından bu tür projelerimiz var. Mesela sokaklarımız yeni baştan yenileniyor, engellilerin ve ailelerin iş edinmesi içim özel destek veriyoruz. Önemli olan insanları üretime katmak bunu başarabilirsek sorunlarımız ortadan kalkacak. Otizmle ilgili çalışmalarımız var. Engelli bireylerin evden çıkıp hayata katılmaları için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

ESENYURTLU KADINLAR KOOPERATİFLE KAZANACAK

Esenyurt’ta kadınlara yönelik bir kooperatif kurmayı hedeflediklerini vurgulayan Başkan Bozkurt şunları ekledi: “Kadınları üretime yönlendirecek, bazı alanlarda ürettikleri ürünlerden elde edilen geliri de paylaşacakları bir kooperatif olacak. Esenyurt’ta kadınlarımız birçok alanda gelir elde edecek işler bulacaklar. Bu çalışma içerisinde eşimde yer alacak”

Son olarak Esenyurtlulara destekleri için teşekkür eden Başkan Bozkurt, “Ben inandığım şekilde yaşamayı hedefliyorum. Çalışalım üretelim hakça paylaşalım birbirimizi ötekileştirmeyelim, kardeşçe bu ilçede yaşayalım” dedi.

 


TÜBİTAK’ın Özel Çağrısına DEÜ Damgası

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 1001 – ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Çağrısı’na yapılan başvurular neticesinde destek almaya hak kazanan projeler belli oldu.

İSKİ hijyenik su için kapasite artırıyor...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin köklü kuruluşu İSKİ, şehrin Avrupa yakasındaki olası su kesintilerinin önüne geçecek tesisin temelini attı

Atık Yönetimini Bilinçlendiriyorlar

Çalık, “Gelecek nesillerin çevre konusundaki farkındalığının artması ve sürdürülebilir bir gelecek için atılan bu tür adımlar, toplumun çevre konusundaki bilinç seviyesini yükseltmeye yardımcı olacaktır” dedi.

Atel İnşaattan 23 Nisan Kutlaması

.

Bayramı gönüllerince kutladılar

104 yıl önce Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ve Türk halkının tüm dünyaya egemenliği ilan ettiği gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı her yılda kutlandı.

Güzel, Makamı Çocuklara Teslim Etti

Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda başkanlık makamını çocuklara teslim etti.

Çölyak Hastalarını Yalnız Bırakmıyor..!

Esenyurt Belediyesi, glüten içeren besinlere alerjisi olan çölyak hastalarına, beslenme şekline uygun ürünlerin yer aldığı gıda paketi yardımında bulunarak onların sağlıklı yaşamasına katkı sunmaya devam ediyor.

Beylikdüzü Belediyesi 23 Nisan’da Hatay’da

Renkli görüntülere sahne olan etkinliklerdeki gösteriler büyük beğeni kazanırken, çocukların neşesine velilerde eşlik etti.

ÇOCUKLAR UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞADI

23 NİSAN’DA 10 BİN BALIK EKMEK ÜCRETSİZ DAĞITILDI

Eğitimcilerden Başkan Erdoğan'a açık mektup:

Bilim ve Eğitim Camiasından Başkan Erdoğan'a Müfredat Açık Mektubu

Çocuklar Belediye Başkanlığı Koltuğunu Devraldı

Balcıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında başkanlık koltuğunu bir günlüğüne Silivri'nin farklı okullarından gelen çocuklara devretti.

Özer, ‘Evde Sağlık Hizmeti” ile komşularının yanında

Esenyurt Belediyesi, sağlık durumu hastaneye gitmeye elverişli olmayan hastalar için sürdürdüğü “Evde Sağlık Hizmeti” desteğine ara vermeden devam ediyor.

Çalık: Evlatlarımıza Aydınlık Bir Gelecek Bırakmak İstiyoruz

Onun için bütün hizmetlerimizin temeline mutlaka çocuklar var. Çocuklar geleceğimizin güvencesi, çocuklar bizim yaşama sevincimiz.

Tuğba Özay Ben Amerika'da Doğsaydım!

7 yaşında Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Deneme Sahnesi’nde tiyatroya başladım. İlkokul üçüncü sınıfta senaryolar, tiyatro oyunları yazmaya başladım.

Balcıoğlu, Afet Hazırlıklarını Masaya Yatırdı

Balcıoğlu, Tekirdağ Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan ve Tekirdağ AFAD İl Müdürü Tezcan Buçan ile Silivri Afet Koordinasyon Merkezinde bir araya geldi.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.