Gençliğin Buluşma Noktası..!

TÜGVA (Türkiye Gençlik Vakfı) Beylikdüzü Temsilciliği yönetim kurulu ile yerel basın mensupları kahvaltıda bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundular.

EĞİTİM 14.05.2018 15:17:14 8388 0
Gençliğin Buluşma Noktası..!

TÜGVA Yerel Basnla Buluştu

TÜGVA (Türkiye Gençlik Vakfı) Beylikdüzü Temsilciliği yönetim kurulu ile yerel basın mensupları kahvaltıda bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundular.

 

TÜGVA’nın vizyon ve misyonunun açıklandığı toplantının sonunda Beylikdüzü İlçe Başkanı Talha DOLU ve Kadın Aile Koordinatörü Meltem Suzan ÇİÇEK, toplantıya katılan tüm basın mensuplarına teşekkür ederek, gazetecilerin Tügva hakkındaki sorularını cevapladılar.

Açılış konuşmasının ardından söz alan Tügva Beylikdüzü İlçe Başkanı Talha DOLU;

“Göreve geldiğimiz 9 aylık süreçte Ortaokul öğrencilerimize daha fazla yöneldik çünkü bu çağdaki çocukları ben şekillendirilmeye müsait bir hamur gibi görüyorum. Her türlü eğitime açık oldukları bir yaş aralığındalar. Emeğimizin karşılığını da alıyoruz zira ortaokul öğrencileri ile yaptığımız çalışmalarda başarı oranımız daha yüksek. Bunun sebebi lise çağındaki çocuğun karakterinin oturmaya başlamış olması ve yönlendirilmeye kendini kapattığı bir geçiş döneminde olmasıdır. Örneğin, çocukların manevi eğitimlerine katkıda bulunması için sabah namazı programları düzenliyoruz. Bu programlara yüzde 90 ortaokul çağındaki öğrenciler ilgi gösteriyorlar. Bu yüzden ortaokul öğrencilerine yönelik daha fazla proje geliştiriyor ve uyguluyoruz. Yakuplu kitap kafemizde mini golf sahamız, Barış Mahallesi kitap kafemizde masa tenisimiz var, her iki şubemizde de satranç ve mangala eğitimi vererek, ayda 1 defa turnuva düzenliyoruz. Bu oyunları gençlerin kitap kafelere gelmesini teşvik etmek adına bulunduruyoruz. İstiyoruz ki bölgemizdeki tüm öğrenciler vakfımıza gelip ders çalışsınlar, ara verdiklerinde oyun oynasınlar.  Sadece öğrenciler için değil, bu oyunlara yetişkinler de büyük ilgi gösteriyor. Çoğu zaman yönetimdeki arkadaşlarımız kendi aralarında turnuvalar düzenliyorlar.  Hem eğlenmek hem örnek olmak adına bütün faaliyetleri önce bizim ekibimiz gerçekleştiriyor. Ayrıca şehir içi geziler ve piknikler düzenliyoruz. Gezilerde şehir içini tercih etme sebebimiz ise, sorumluluklarımızı hafifletmek, yani çocukları sabah alıp akşam ailelerine teslim edebileceğimiz programlar yapmaktır. “

HEDEFİMİZ MARMARA MAHALLESİ’NDE 2 KATLI GENÇLİK MERKEZİ AÇMAK

TÜGVA Beylikdüzü İlçe Başkanı Talha DOLU;

“Barış Mh. Kitap kafemiz hem merkezi hem daha büyük olmasına rağmen beklediğimiz talebi göremiyoruz. Yakuplu şubemiz ise haftanın her günü sürekli aktif, talep bu bölgede çok fazla. Bu yüzden daha fazla kitleye ulaşabilmek adına Marmara Mh bölgesinde büyük bir kitap kafe daha açmayı planlıyoruz. Bünyemizde görev yapan öğretmenlerimiz gönüllü olarak etüt dersler veriyorlar. Fakat Yakuplu kitap kafemizde kapalı derslik bulunmadığından, etüt derslerini sadece Barış Mahallesi şubemizde yapmak zorunda kalıyoruz. Açmayı planladığımız Marmara Mh şubemizde derslik imkanı da olacağından, bu bölgedeki öğrencilerin de etüt ihtiyacını karşılayabileceğiz. “ ifadelerini kullandı.

Kadın Aile Koordinatörü Meltem Suzan ÇİÇEK ise Tügva’nın, kadın ve aile kurumunun korunmasına ve kadının eğitimde sürekliliğinin sağlanmasına verdiği öneme işaret ederek, kadınlara özel organize ettikleri proje ve faaliyetlerden bahsetti;

“Tügva Beylikdüzü Kadın Aile Koordinatörlüğü olarak aile bütünlüğünün korunmasına, anne – çocuk iletişiminin kuşak farkına rağmen en iyi şekilde kurulmasına katkı sağlayacağını düşündüğümüz, kadının her konuda bilinçlendirilmesine yönelik faaliyetler ve eğitim programları düzenlemekteyiz. Uzman Psikolog ve Aile Danışmanlarımız, alanında en iyilerden oluşan Gönüllü Akademisyenlerimiz öncülüğünde katılımcı kitleye özel belirlenen konu ve içeriklerden oluşan atölye çalışmaları, dersler, seminerler ve konferanslar ile bölgemizdeki her kadına dokunmayı hedeflemekteyiz. Önyargılarından arınıp 1 defa olsun faaliyetlerimize katılan her hanımefendi, organizasyonlarımızdan gayet memnun ayrılıyor ve bir sonraki programa mutlaka sevdiği bir arkadaşıyla birlikte katılıyor. Ayrıca ekibimizi seçerken hem davranışlarıyla hem eğitimiyle gençlere güzel örnek olacak ve doğruya yönlendirecek kişileri tercih ediyoruz. Ekibimizden herhangi bir kişiyi tanıyan veliler, endişe etmeksizin çocuklarını kitap kafelerimize ve etkinliklerimize gönderiyorlar. Olumlu geri bildirimler aldıkça daha büyük projeler üretmek için şevk ile çalışıyoruz. Bunların yanı sıra tamamı hem üniversite hem medrese eğitimi almış hocalarımız eşliğinde İslami İlimler Dersleri vermekteyiz. Tefsir, Hadis, Fıkıh, Arapça, Osmanlıca, İlmihal gibi derslerimizden tüm hanım kardeşlerimiz ücretsiz olarak faydalanabilmektedir. Kayıtlarımız ve duyurularımız sosyal medya hesaplarımız üzerinden gerçekleştirilmektedir. El sanatları atölyelerimiz, seminerlerimiz, gezilerimiz ve tüm derslerimiz hakkında detaylı bilgi almak isteyenler bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirler.”

 


Güzel, Makamı Çocuklara Teslim Etti

Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda başkanlık makamını çocuklara teslim etti.

Çölyak Hastalarını Yalnız Bırakmıyor..!

Esenyurt Belediyesi, glüten içeren besinlere alerjisi olan çölyak hastalarına, beslenme şekline uygun ürünlerin yer aldığı gıda paketi yardımında bulunarak onların sağlıklı yaşamasına katkı sunmaya devam ediyor.

Beylikdüzü Belediyesi 23 Nisan’da Hatay’da

Renkli görüntülere sahne olan etkinliklerdeki gösteriler büyük beğeni kazanırken, çocukların neşesine velilerde eşlik etti.

ÇOCUKLAR UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞADI

23 NİSAN’DA 10 BİN BALIK EKMEK ÜCRETSİZ DAĞITILDI

Eğitimcilerden Başkan Erdoğan'a açık mektup:

Bilim ve Eğitim Camiasından Başkan Erdoğan'a Müfredat Açık Mektubu

Çocuklar Belediye Başkanlığı Koltuğunu Devraldı

Balcıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında başkanlık koltuğunu bir günlüğüne Silivri'nin farklı okullarından gelen çocuklara devretti.

Özer, ‘Evde Sağlık Hizmeti” ile komşularının yanında

Esenyurt Belediyesi, sağlık durumu hastaneye gitmeye elverişli olmayan hastalar için sürdürdüğü “Evde Sağlık Hizmeti” desteğine ara vermeden devam ediyor.

Çalık: Evlatlarımıza Aydınlık Bir Gelecek Bırakmak İstiyoruz

Onun için bütün hizmetlerimizin temeline mutlaka çocuklar var. Çocuklar geleceğimizin güvencesi, çocuklar bizim yaşama sevincimiz.

Tuğba Özay Ben Amerika'da Doğsaydım!

7 yaşında Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Deneme Sahnesi’nde tiyatroya başladım. İlkokul üçüncü sınıfta senaryolar, tiyatro oyunları yazmaya başladım.

Balcıoğlu, Afet Hazırlıklarını Masaya Yatırdı

Balcıoğlu, Tekirdağ Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan ve Tekirdağ AFAD İl Müdürü Tezcan Buçan ile Silivri Afet Koordinasyon Merkezinde bir araya geldi.

Balcıoğlu "Ahşabın Hikayesi" Sergisinin Açılışını Gerçekleştirdi

"Ahşabın Hikayesi" isimli ahşap sergisinin açılışını yaptı. Serginin açılışında konuşan Başkan Balcıoğlu, sanatseverlerle birlikte sergiyi gezdi ve eserler hakkında bilgi aldı.

Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon

023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Dörtlü Final maçları Ankara THF Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu'nda oynandı.

Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesi kullanılarak yayınlanan yatırım ilanlarına ilişkin açıklama İletişim Başkanlığı'ndan geldi.

Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı

Millî Eğitim Bakanlığınca şube müdürlüğü, şeflik, memurluk ve saymanlık için görevde yükselme suretiyle atama sonuçları açıklandı.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.