GİFDER, Belgelendirdi..!

Avcılar Girişimci Fikirler Derneği (GİFDER), KOSGEB destekli Uygulamalı girişimcilik eğitiminin, katılım belge töreni düzenlendi. Törene geniş katılım sağlanırken, girişimci adaylara ‘KOSGEB Destekleri’ başlıklı sunum yapıldı.

SİYASET 15.12.2018 18:03:36 5984 0
GİFDER, Belgelendirdi..!

GİFDER, Belgelendirdi..!

Avcılar Girişimci Fikirler Derneği (GİFDER), KOSGEB destekli Uygulamalı girişimcilik eğitiminin, katılım belge töreni düzenlendi. Törene geniş katılım sağlanırken, girişimci adaylara ‘KOSGEB Destekleri’ başlıklı sunum yapıldı.

Törene İstanbul Vali Yardımcısı Hulusi Doğan, Avcılar Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Ak Parti Avcılarr İlçe Başkanı Yaşar Karaaslan, Avcılar Tapu Müdürü Seyfullah Partalcı, Avcılar Yerel Yönetimi, iş adamları ve muhtarlar katıldı.

“Değişimi Sağlayalım”

GİFDER  Onursal Başkanı Nebi Kırmızı, “ Öncelikle buraya gelen herkese teşekkür ediyorum. Dernekte amacımız farklı fikirleri bir araya getirmektir. Burada bir çok iş adamı, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları var. Burada hükümetin ve yerel yönetimin yapması gereken işleri yapıyor veya onları doğru yere yönlendiriyor. Avcılarda yerel yönetim herşeyde olduğu gibi amatör spor kulüplerine de gerekli desteği sağlamıyor. Kulüpler kapı kapı dolaşıp destek istiyorlar. İnşallah siz sivil toplum kuruluşları ve iş adamları sayesinde onları bu dilendiricilikten kurtaracağız. Avcılar Ak belediyecilik ile tanışması gerek. Değişim şart, bu değişimi sağlayalım” diyerek yerel yönetimi eleştirdi.

“Kolay işi değil, zor işi yapın”

İstanbul Vali Yardımcısı Hulusi Doğan, Derneğin Onursal Başkanı Nabi Kırmızın elini attığı her işe kalite kattığını belirterek, “ burada önemli insanların bir araya gelmesi çok güzel. Bazı iş adamlarına para versen gelmezler. Ama buraya herkes gönüllü olarak gelmiş. Böyle güzel organizasyon için Derneği tebrik ediyorum. Girişimcilik adı önce bir düşünce olarak başladı sonra yeni yeni yayıldı bir ideal haline geldi. Eskiden herkes baba mesleği yapıyordu. Artık öyle bir şey kalmadı.  Önce bilgi alıyorsun. Ölçüyorsun tartıyorsun ve ne yapman gerektiğine karar veriyorsun. Kosgeb bu konuda girişimci adaylarına önemli destek sağlıyor. 30 girişimci belgesi alan arkadaşları tebrik ediyorum. Ayrıca kosgeb ve eğitimcilerini de tebrik ediyorum. Herkesin yaptığı kolay işleri yapmayın. Zor ve güzel işler yapın. Paranızı ve emeğinizi boşa harcamayın. Girişimci adaylarından güzel fikirler çıkacağına inanıyorum ve başarılar diliyorum” dedi.

“Avcılar batmış durumda”

Ak Parti Avcılar İlçe Başkanı Yaşar Karaaslan, “ buraya siyasi bir lider olarak gelsem de, siyaset konuşmak istemiyorum ancak Avcıların gerçeğini de görmezden gelemeyiz.  Avcılar maalesef 1999’dan beri batmış durumda. 600 bin TL den fazla borcu var. Girişimcilik kulağa güzel geliyor. Girişimcilik bir fikir bir atılım demektir. Ancak  sivil toplum kuruluşları görevlerinin bilincinde değil. Onlara çok iş düşüyor. Avcıların stk’lara ihtiyacı var. Stk ve girişimcilerin çoğalması ve halka kadar inmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu derneğin güzel çalışmalarını destekliyor ve yayılmasını diliyorum. Avcıların sosyal ve spor faaliyetleri konusunda kalkınmasını arzuluyoruz” dedi.

 


Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon

023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Dörtlü Final maçları Ankara THF Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu'nda oynandı.

Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesi kullanılarak yayınlanan yatırım ilanlarına ilişkin açıklama İletişim Başkanlığı'ndan geldi.

Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı

Millî Eğitim Bakanlığınca şube müdürlüğü, şeflik, memurluk ve saymanlık için görevde yükselme suretiyle atama sonuçları açıklandı.

İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!

'Türk bayrağının kaldırıldığına' yönelik iddialarla ilgili Mülkiye Müfettişleri görevlendirdi.

KalDer Kayseri'den gelecek paneli

KalDer (Kalite Derneği), Kayseri Şubesi tarafından Kayseri Ticaret Odası Eğitim Salonunda düzenlenen "İşimiz İnsan’’ ana teması çerçevesinde ‘’Geçmişten Geleceğe İnsan Kaynakları" konulu panel büyük ilgi gördü.

Kayseri Valisi'nden Büyükkılıç'a ziyaret

2024 Yerel Seçimlerinde yeniden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinden dolayı Başkan Büyükkılıç’ı tebrik eden Vali Çiçek, hayırlı olsun temennilerini iletti.

Kayseri tarımsal üretimin merkezi olacak

Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, kırsal mahallelerden biri olan Hasancı’da çiftçiye dağıtılan nohut tohumlarının ekimini yaptı. Tohumları toprakla buluşturdu.

MEB Gastronomi Festivalinde lezzet şöleni

Milli Eğitim Bakanlığı İzmir Bölgesi Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması, renkli görüntülere sahne oldu.

Özcan “Hoş tablo devralmadık”

Özcan, Keşan’daki yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya gelerek, gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Geleceğin Bilim İnsanları Ve Ressamları  Yetişiyor

Üniversitesi’nde düzenlenen deney, bilim ve resim atölyelerinde eğitimler hız kesmeden devam ediyor. Bu kurslarda öğrenciler ilgi alanları ve yeteneklerini keşfederek alanında uzman isimler tarafından geleceğe hazırlanıyor.

İzmir Karabağlar'da Köy Enstitüleri buluşması...

İzmir'de Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Eğit-Der Köy Enstitüleri kuruluş yıldönümü etkinliğine katıldı.

Tamer Kıral’ı duygulandıran ziyaret...

Tamer Kıral’a, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi iki minik konuk ziyarette bulundu.

Milletvekili Nurten Yontar, Emekliler Yılı'nda emekliler açlıkla savaşa terk edilmemeli

Milletvekili Nurten Yontar, Emekliler Yılı'nda emekliler açlıkla savaşa terk edilmemeli

Sokak hayvanları nasıl tedavi edilmeli?

Şehirlerimizin sessiz sakinleri olan sokak hayvanları, çoğu zaman çeşitli hastalıklar sebebiyle ölüyorlar. Peki sokak hayvanları için ne yapılmalı, nasıl tedavi edilmeli?

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.