Göçmen Kuşlara Cezaevi İstemiyoruz!

Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan yaptığı açıklamada, T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’ nden Küçük kerkenez kuşlarının üreme ve yavrulama yerleri olan Boşnak Bahçe’ deki falez

İSTANBUL 29.05.2021 17:36:28 3042 0
 Göçmen Kuşlara Cezaevi İstemiyoruz!

 Silivri’ De Göçmen Kuşlara Cezaevi İstemiyoruz!

                                                                                                 

Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan yaptığı açıklamada, T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’ nden Küçük kerkenez kuşlarının üreme ve yavrulama yerleri olan Boşnak Bahçe’ deki falezlerin Milli Park Alanı olmasını talep etti.

Başkan Ali Korsan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Dünyada koruma altında olan Küçük Kerkenezler kışı Afrika’ da geçirdikten sonra yazın üremek için Silivri’ ye geliyorlar, yani burası küçük kerkenez kolonisinin son kalesi…

Silivri Boşnak Bahçe mevkiindeki falezlere çekilen çelik ağlardan dolayı kerkenezler yuvalarına giremiyor, girenlerinse bazıları çelik ağlara takılıp ölüyorlar.

Silivrili çevreciler olarak, dünyada koruma altına alınmış olan ve bu falezlere üremek için gelen küçük kerkenez kolonisinin bölgede tek üreme yavrulama yeri olan falezlerin milli park olmasını öneriyoruz.

Silivri Boşnak Bahçe’ deki falezlerden kopan kayaları önlemek amacıyla (Silivri Belediyesi’ nin talebi üzerine) İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından insan sağlığı düşünülerek, tamamen iyi niyetle yapılan bir çalışma ama bu falezler göçmen kuşlara binlerce yıldır ev sahipliği yapmaktadır.

Afrika’ dan her yıl yavrulamak için göçüp gelen Küçük kerkenezler bölgede tek üreme yeri olan Boşnak Bahçe falezlerine geldiklerinde, 17 000 metrekare alana çekilen, 900 metre uzunluğunda çelik ağlarla karşılaştılar.

Silivri Çevre Derneği’ ne gelen şikayetler üzerine bölgeye giderek çelik ağları geren firma yetkilileriyle görüştüğümüzde bize yetkili olan İBB yapı işleri mühendislerinin telefonlarını verdiler. İBB Mühendisleriyle görüştüğümüzde, buranın binlerce yıldır yaşayan kerkenezlerin yavrulama yeri olduğunu ve kuşların yuvalarına girebilmeleri için çelik ağlara delikler açılmasını talep ettik. Yetkili arkadaşlar da kurul kararı olduğunu söyleyerek bizden bir dilekçe yazmamızı talep ettiler, bu dilekçeyi kurula sunacaklarını belirttiler.

Silivri Çevre Derneği olarak bu konuyla ilgili beş farklı kuruma dilekçeler yazdık. Silivri Kaymakamlığı, Silivri Belediye Başkanlığı, İBB Başkanlığı, İBB Yapı İşleri Müdürlüğü, MHP İlçe Başkanlığı ve CHP İlçe Başkanlığı’na dilekçelerimizi gönderdik.

Bir gün sonra İBB Yapı İşleri Müdürlüğünden yetkililer bizi arayarak, çekilen çelik ağlara 40’ ar santimetrelik delikler açacaklarını ifade ettiler. Daha sonra kuş gözlemcisi arkadaşlarla bu deliklerin yeterli olmadığını tespit ettik. İBB Yapı İşleri Müdürlüğü yetkilileriyle durumu paylaştığımızda bir sonraki gün alana gelen yetkililer, kuş gözlemcisi arkadaşlarımız ve bizlerin nezaretinde yuvaların önünü kapatan çelik ağların tamamının sökülmesine karar verdiler.

Çelik ağlar çekilmeden önce 277 adet tespit ettiğimiz küçük kerkenez kuşlarının, yuva sayısının şu anda 30 olduğu görülüyor.

Silivri Çevre Derneği olarak, kuş gözlemcileri ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yapı İşleri Müdürlüğü yetkilileriyle birlikte kuşların üremeleri ve yavrularını büyütmeleri için gerekli önlemleri almış olduk.

Silivri Çevre Derneği, Kuş Gözlemcileri, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yapı İşleri Müdürlüğü yetkilileri ve uzmanlarla birlikte göçmen kuşların yaşam alanı olan falezlerin koruma altına alınmasını görüşüyoruz.


Balcıoğlu, Belediye Personeliyle Buluştu

Alipaşa'daki Ek Hizmet Binasında belediye personeliyle bir araya geldi. Toplantıda, Başkan Balcıoğlu belediye çalışanlarına hitaben önemli açıklamalarda bulundu.

Kamberoğlu, Egolarını Yenemediler..!

Esenyurt ve Kıraç'ın saygın siyasetçi iş adamlarından Oruç Kamberoğlu ile 2024 yerel seçim sürecine dair çok özel bir röportaj yaptık.

KADINLARA KORUNMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ

Üç aylık ücretsiz programda savunma sanatı uzmanlarından temel eğitim alan kadınlar, tacize ve şiddete karşı koyabilme kabiliyeti geliştiriyor.

HOBİ BAHÇELERİ SAHİPLERİYLE BULUŞTU

Her biri 15 metrekareden oluşan 133 parselde vatandaşlar doğayla iç içe, kendi ürettikleri ürünleri sağlıklı bir ortamda yetiştirirken boş zamanlarını da en güzel şekilde değerlendirebilme fırsatı bulacak.

BALIKÇI KENAN’DA UCUZ BALIK KAMPANYASI DEVAM EDİYOR

Denizlerde av yasağı başladı. 4,5 ay sürecek olan yasağın son gününde balıkçıların yüzü güldü. Denizlerin bu sezon bol ve bereketli geçtiğini belirten Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, “Ucuz balık kampan

Balcıoğlu’ndan İlçe Emniyet Müdürlüğüne Ziyaret

Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu ve beraberindeki Belediye Meclis Üyeleri, Silivri İlçe Emniyet Müdürü Cemil Erim’i makamında ziyaret etti.

Savunma Sanayi iftiraları rakamlarla çürüttü!

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB), BAYKAR teknolojiye atılan iftiralara yönelik yaptığı yazılı açıklamada söz konusu iddiaları rakamlarla çürüttü.

Kalp kapağı hastalıklarına dikkat!

Prof. Dr. Aleks Değirmencioğlu, kalp kapağına bağlı oluşan hastalıkların hayatı tehdit edebilen ciddi sorunlara yol açabileceğine dikkat çekti.

Gümrük'ten 8 milyar TL'lik rekor yakalama!

Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Gümrük Muhafaza birimleri 2024 yılı ilk çeyreğinde yürütülen başarılı operasyonlar neticesinde, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık yüzde 300 arttı.

İşsizlik verileri açıklandı

Türkiye'de işsizlik oranı, Şubat ayında bir önceki aya göre 0,3 puan azalarak yüzde 8,7 oldu. TÜİK'in açıkladığı İşgücü İstatistikleri'ne göre bu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 78 bin kişi olarak belirlendi.

Motobike 2024'te Motosiklet Tutkunlarından Yoğun İlgi

Motor, Motobike 2024 Fuarı’na, tüm markalarının teşhirini gerçekleştirdiği büyük bir stand ile katılım sağladı. 4 gün boyunca süren fuar, 135.000'den fazla motosiklet tutkununu bir araya getirdi.

Cinsel Durgunluk Sona Erdi

Bu araştırmaya katılan 1.167 kadına ve 2.543 erkeğe yöneltilen sorulara verilen cevaplar genel eğilimi ortaya koyuyor.

ÇEVİÇELLE'den Basın Bülteni

ÇEVİÇELLE, Çevreci İşletmeler Çocuklarla El Ele kampanyası ile ilkokullardaki çocuklara eğitim seti ulaştırmaya devam ediyor.

KAMUOYUNA DUYURULUR…

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, önceki dönem Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı, kendisini hedef alan paylaşımlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ramazan Bayramı Çatalca’da Bir Başka Güzel...

Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel ilçede Ramazan Bayramını sabahın ilk ışıklarından itibaren vatandaşlarla bir araya gelerek kutladı.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.