GÜNEŞ BANYOSUNUN HEMEN ARDINDAN DUŞ ALMAYIN
Güneşin kendisini iyice htirdiği yaz günlerinde güneşten doğru faydalanmak önemli konuların başında geliyor. D vitamini için en önemli kaynak olan güneşin altında uzun saatler kalmak hem cilt yaşlanmasını hem de cilt kanserini tetikleyebiliyor. D vitamini salınımı için dikkat edilmesi gereken konuların başında ise güneşlendikten sonra en az 1-2 saat duş almamak geliyor. Memorial Ataşehir Dermatoloji Bölümü’nden Uz. Dr. Işıl Bulur, yaz aylarında güneşten doğru faydalanmak için yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi.
Güneş cildimizi yaşlandırıyor
Yazın kendini iyice htirmesiyle birlikte ister istemez herkes bir şekilde güneşe maruz kalmaktadır. Bu aylarda özellikle güneşin kendisini fazlasıyla htirdiği 10.00 -16.00 saatleri arasında daha dikkatli olunmalıdır. Güneşin başta D vitamini sentezi ve psikoloji üzerinde olumlu yanlarının yanında zararlı etkileri de bulunmaktadır. Özellikle kümülatif olarak değerlendirilen uzun süreli güneş maruziyeti hem cilt kanseri hem de cilt yaşlanması için risk oluşturmaktadır. Çocukluk çağından itibaren ciddi şekilde güneşe maruz kalan kişilerde bu riskler daha da artmaktadır. Uzun süreli ve yıllar boyunca güneşlenen kişi deri kanseri olmasa bile kesinlikle leke, damarlanma artışı ve kurulukla birlikte cilt yaşlanması yaşamaktadır.
Bronzlaşmak için güneşlenmeyin
Tendeki leke ve hasarların güneşlenmeyle birlikte kaybolduğu düşünülerek bronzlaşmaya çalışılmaktadır. Cilt güzelliği ve genç görünüm çabası içinde olan kişilerin bronzlaşmak için uzun saatler güneş altında kalmaktan kaçınması gerekmektedir. Bronzlaşmak ağır cilt hasarı anlamına gelmektedir.
Güneş sonrası duş D vitamininden faydalanmanızı önler
Güneşin zararlı etkilerinin yanında olumlu etkileri de bulunmaktadır. Mutluluk vermesinin yanında D vitamini sentezi için güneşlenmek çok önemlidir. D vitamini sentezi için güneş ışınlarının dik geldiği saatlerde koruyucu krem kullanmadan 10-20 dakika güneşlenilmesi gerekmektedir. Her ne kadar bu saatler güneş ışınlarının zararlı etkilerinin olduğu saatler olsa da maruziyet süresi az olduğu için cilt yaşlanmasına neden olmamakta ve kanser gelişimi için risk yaratmamaktadır. Ciltte D vitamini sentezi hemen başlamadığı için güneşlenildikten sonra en az 1-2 saat duş alınmamalıdır. Duş alınması gerekiyorsa; sabun ve şampuan kullanmadan ılık suyla duş alınmalıdır.
Güneşlenirken bunlara dikkat edin
Beylikdüzü Cevat Güleç Ortaokulu Müdürü Cahit Müftüoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Büyükçekmece Önder İmam Hatipliler Derneği Başkanı ve Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) Müdürü Hayrullah Can, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Büyükçekmece Dr. Sadık Ahmet İlkokulu Müdürü Süleyman Topsakal, 24 Kasım Öğretmenler Günü için bir kutlama mesajı yayımladı.
Çatalca İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ceylan, 24 Kasım Öğretmenler Günü için bir kutlama mesajı yayınladı.
Büyükçekmece Mimar Sinan Ortaokulu Müdürü Mevlüd Kemal Okumuş, 24 Kasım Öğretmenler Günü için bir kutlama mesajı yayınladı.
Esenyurt Yusuf Özvatan Ortaokulu Müdürü Özkan Dağ, 24 Kasım Öğretmenler Günü için bir kutlama mesajı yayınladı. Dağ, mesajında öğretmenliğin toplumun geleceğini inşa eden en değerli görevlerden biri olduğunu vurguladı.
İstanbul Büyükçekmece Şehit Batuhan Ergin Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Baydemir, 24 Kasım Öğretmenler Günü için bir kutlama mesajı yayınladı.
Beylikdüzü Abidin Nesimi Fatinoğlu Anadolu Lisesi Müdürü Özer Öztop, 24 Kasım Öğretmenler Günü için bir kutlama mesajı yayınladı.
Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Alper Bayram, 24 Kasım Öğretmenler Günü için bir kutlama mesajı yayımlandı.
Büyükçekmece İş Adamları Derneği (BİAD) ve İktisadi ve Kültürel Kalkınma Platformu (İKAP) Genel Başkanı, siyasetçi ve iş insanı Muhammed Mustafa Karayün, 24 Kasım Öğretmenler Günü için bir kutlama mesajı yayınladı.
AK Parti MKYK Üyesi ve Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Av. Temel Başalan, 24 Kasım Öğretmenler Günü için bir kutlama mesajı yayınladı.
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, 24 Kasım Öğretmenler Günü için bir kutlama mesajı yayınladı.
Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Şenol Saygılı, 24 Kasım Öğretmenler Günü için bir kutlama mesajı yayınladı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.