Hayallerinin Ödülünü Aldılar

Kredi Kayıt Bürosu’nun hayata geçirdiği sosyal sorumluluk proje fikirleri yarışmasının kazananları açıklandı. Türkiye genelinde 162 farklı üniversiteden, 2 bine yakın projenin başvurduğu yarışmada büyük ödülün sahibi Beyaz Titre

GÜNCEL 1.05.2019 09:11:44 3327 0
Hayallerinin Ödülünü Aldılar

Kredi Kayıt Bürosu’nun, üniversite öğrencilerinin sosyal sorumluluk konularındaki farkındalıklarını ve toplumsal sorunlara karşı duyarlılıklarını artırmak amacıyla başlattığı ve yoğun ilgi gören ‘Hayal Edin Gerçekleştirelim’ yarışmasının altıncı döneminin kazananları belli oldu. Türkiye genelindeki 162 farklı üniversitede ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi gören öğrencilerin Çevre, Eğitim, Sağlık ve Spor, Findeks Finansal Okuryazarlık, Kültür- Sanat ile Toplumsal kategorilerinde 2 bine yakın proje başvurusu alındı. Sağlık ve Spor kategorisinde birinciliğe layık görülen proje, aynı zamanda yarışmanın büyük ödülünün de sahibi oldu.

 

Türkiye genelinde birçok üniversitelinin ilgiyle takip ettiği yarışmanın, ödül töreni 26 Nisan 2019 tarihinde İş Sanat Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törende ‘Hayal Edin Gerçekleştirelim’ web sitesi üzerinden sosyal medya oylaması ile seçilen projeye ‘Sosyal Medya Ödülü’, tüm kategoriler arasından en yüksek puanı alan projeye ‘Büyük Ödül’ ve her kategorinin ‘Birincilik’, ‘İkincilik’, ‘Üçüncülük’, ‘Dördüncülük’ ve ‘Beşincilik’ ödülleri takdim edildi.

 

Kredi Kayıt Bürosu’nun ev sahipliğinde jüri üyeleri, öğrenciler, üniversitelerin rektör, dekan ve bölüm başkanları ile pek çok davetlinin de katılımıyla gerçekleşen ödül töreninde Kredi Kayıt Bürosu Genel Müdürü Kasım Akdeniz; “Kredi Kayıt Bürosu olarak bu yıl altıncısını hayata geçirdiğimiz ‘Hayal Edin Gerçekleştirelim’ sosyal sorumluluk proje fikirleri yarışması başladığı ilk yıldan bugüne kadar 8 bine yakın başvuru aldı. Gençlerimizin ilgisi günden güne artıyor ve her yıl birbirinden değerli projelerle buluşuyoruz. Türkiye’nin geleceğine imza atacak gençlerimizin projeye ilgisinden büyük mutluluk duyuyoruz. Bugüne kadar bu projeye inanarak bize destek veren değerli jüri üyelerimize, üniversitelerimize, emeği geçen herkese ve bu güzel projeleri yaratan değerli gençlerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Büyük ödül, Galatasaray Üniversitesi ile Kadir Has Üniversitesi öğrencilerinden oluşan gruba gidiyor

 

Yarışmada ‘Büyük Ödül’ü, jüriden en yüksek puanı alarak Sağlık ve Spor kategorisindeki Beyaz Titreşim adlı projeleriyle ve Kadir Has Üniversitesi’nden Eda Özgür, Emre Meriç ve Galatasaray Üniversitesi’nden Zindan Çakıcı’nın oluşturduğu grup kazandı. Sağlık ve Spor kategorisinde de kategori birincisi olan, yoğun titreşimle çalışan elektrikli el aletleri kullanan makine operatörlerinde yaygın olarak görülen beyaz parmak hastalığı konusunda farkındalık oluşturmanın amaçlandığı Beyaz Titreşim projesi, 10.000 TL’lik büyük ödülün sahibi oldu.

 

Sosyal Medya Ödülü Can Saati’nin oldu

‘Sosyal Medya Ödülü’ ise Karabük Üniversitesi’nden Esna Yaşik, Emine Sürek ve Edanur Korkmaz ’a ait Can Saati projesine verildi. Proje sahibi 5.000 TL’lik ödülü almaya hak kazandı.

Yarışmada kategori birincileri 5.000 TL, kategori ikincileri 3.000 TL, kategori üçüncüleri 2.000 TL, kategori dördüncüleri 1.000 TL ve kategori beşincileri 500 TL para ödülünün sahibi oldu.

 

Yarışmada 6 kategorinin birincileri 

  

Çevre Kategori Birincisi

 

Proje Adı: Arıların Dansı

Öğrenci Adı: Hilal Nur Yergök, Ayşe Nur Yakut, Beyza Dumlupınar

Üniversite: Ege Üniversitesi

 

Eğitim Kategori Birincisi

 

Proje Adı: Güvenli Geleceğe Robotek’le El Ele

Öğrenci Adı: Sadık Atakan Aksakal, Hacer Yenişar, Sahure Çağlar

Üniversite: Anadolu Üniversitesi

 

Findeks Finansal Okuryazarlık Birincisi

 

Proje Adı: Sayaçla Sakla

Öğrenci Adı: Ezgi Arslan, Açelya Taşkıran

Üniversite: Marmara Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi

 

Kültür-Sanat Kategori Birincisi

 

Proje Adı: Sanat İçin Üret

Öğrenci Adı: Diren Anıl Demir

Üniversite: Marmara Üniversitesi

 

Sağlık ve Spor Kategori Birincisi

 

Proje Adı: Beyaz Titreşim

Öğrenci Adı: Eda Özgür, Emre Meriç, Zindan Çakıcı

Üniversite: Kadir Has Üniversitesi – Galatasaray Üniversitesi

 

Toplumsal Kategori Birincisi

 

Proje Adı: Alzheimer’ı Önle Çocukları Üşütme

Öğrenci Adı: Doğukan Mert Kaldırım, Sibel Cansu Akdeniz, Bedirhan Köseoğlu

Üniversite: Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi

 

 

Haber Merkezi

 


Koç; İman, İnanç ve Azim Varsa İmkân Da Vardır…

Koç, Kahramanlarımız Adalet, Merhamet ve Sevgi Dolu Bir Dünya İçin Savaştılar. Bizde okuyan, merak eden ve üzerine düşünerek hayata yeni kapılar açan nesiller yetiştiriyoruz.

Merhamet Dolu Bir Dünya İçin Savaştılar

Tepeli, Tarihe olan bağlılık, bir milletin güç kaynağıdır ve biz bu gücü gelecek nesillerimize taşımak için çaba gösteriyoruz.

SANA EMANET BİLGİ YARIŞMASI…

Ensar Vakfı Sana Emanet Yarışması Türkiye’nin 81 ilinde yapılacak olan bir yarışmadır.

BÜYÜKÇEKMECE'NİN KAYBEDECEK ZAMANI YOK! ( Görüntülü Haber)

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol bölgedeki gazetecilerle iftar programında bir araya geldi. Erol projelerini gazetecilere anlattı.

Çalık, Yeni Dönem Projelerini Tanıttı… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Beylikdüzü Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık, “İstanbul’da Kazanacağımız Zaferin İşaret Fişeğini Beylikdüzü’nden Atacağız”

Akşener; Meydan Okudu… Yıldız, Gümbür Gümbür Sahaya İndik, Birilerini Korku Sardı… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Esenyurt İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız’ın düzenlediği iftar programına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener katıldı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a meydan okudu.

Sahuru Atlamayın!

Özellikle besin ve enerji ihtiyacının dengeli bir şekilde karşılanmasının Ramazan ayının sağlıklı bir şekilde geçirilmesine katkı sağlayacağını belirtiyor.

Minikler Başkanını Çok Seviyor!

Bağcılar Belediyesi'nin Kadir Topbaş Halk Sarayı’nda düzenlediği etkinlikler her gün farklı konuklara ve binlerce Bağcılar sakinine ev sahipliği yapıyor.

Üner’den Türkiye Çapında Çözüm..!

Çözülen sorun sadece Çatalca’da tüm Türkiye’de şoför esnafında büyük sevinç yaşattı.

“Her Türlü Tehditi Aldım” Ama Hiç Birine Eyvallahım Olmadı!.. (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Başkan İlhan Ocaklı: 5 Yılda 220 Adet Ruhsatı İptal Ettirdik “Her Türlü Tehditi Aldım” Ama Hiç Birine Eyvallahım Olmadı!..

UNESCO’dan Büyükçekmece’ye “Tsunami Hazır Kent” Sertifikası

Türkiye’de bir ilke imza atan Büyükçekmece Belediyesi, IOC/UNESCO “Tsunami Hazır Kent” sertifikasını almaya hak kazanan ilk kent oldu.

Liyakatsizliğin, Denetimsizliğin Adı KADER Olmuştur!

Türkiye genelinde yayımlanan basın bildirisini Tüketiciyi Koruma Derneği Beylikdüzü şube başkanı Tülin Özgür okudu.

MEB Yardımcısı Ökten'den Eskişehir teması

MEB Yardımcısı Ökten'den Eskişehir teması

ÖBA'dan 606 bin öğretmen faydalandı

ÖBA'dan 606 bin öğretmen faydalandı

Keşan Online’nin belediye başkan adayı anketi sonuçlandı

Keşan Online’nin belediye başkan adayı anketi sonuçlandı

Salı 14.2 ° / 8.6 °
Çarşamba 8.5 ° / 7.6 °
Perşembe 12.2 ° / 6.1 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.