Hayallerinin Ödülünü Aldılar

Kredi Kayıt Bürosu’nun hayata geçirdiği sosyal sorumluluk proje fikirleri yarışmasının kazananları açıklandı. Türkiye genelinde 162 farklı üniversiteden, 2 bine yakın projenin başvurduğu yarışmada büyük ödülün sahibi Beyaz Titre

GÜNCEL 1.05.2019 09:11:44 0
Hayallerinin Ödülünü Aldılar

Kredi Kayıt Bürosu’nun, üniversite öğrencilerinin sosyal sorumluluk konularındaki farkındalıklarını ve toplumsal sorunlara karşı duyarlılıklarını artırmak amacıyla başlattığı ve yoğun ilgi gören ‘Hayal Edin Gerçekleştirelim’ yarışmasının altıncı döneminin kazananları belli oldu. Türkiye genelindeki 162 farklı üniversitede ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi gören öğrencilerin Çevre, Eğitim, Sağlık ve Spor, Findeks Finansal Okuryazarlık, Kültür- Sanat ile Toplumsal kategorilerinde 2 bine yakın proje başvurusu alındı. Sağlık ve Spor kategorisinde birinciliğe layık görülen proje, aynı zamanda yarışmanın büyük ödülünün de sahibi oldu.

 

Türkiye genelinde birçok üniversitelinin ilgiyle takip ettiği yarışmanın, ödül töreni 26 Nisan 2019 tarihinde İş Sanat Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törende ‘Hayal Edin Gerçekleştirelim’ web sitesi üzerinden sosyal medya oylaması ile seçilen projeye ‘Sosyal Medya Ödülü’, tüm kategoriler arasından en yüksek puanı alan projeye ‘Büyük Ödül’ ve her kategorinin ‘Birincilik’, ‘İkincilik’, ‘Üçüncülük’, ‘Dördüncülük’ ve ‘Beşincilik’ ödülleri takdim edildi.

 

Kredi Kayıt Bürosu’nun ev sahipliğinde jüri üyeleri, öğrenciler, üniversitelerin rektör, dekan ve bölüm başkanları ile pek çok davetlinin de katılımıyla gerçekleşen ödül töreninde Kredi Kayıt Bürosu Genel Müdürü Kasım Akdeniz; “Kredi Kayıt Bürosu olarak bu yıl altıncısını hayata geçirdiğimiz ‘Hayal Edin Gerçekleştirelim’ sosyal sorumluluk proje fikirleri yarışması başladığı ilk yıldan bugüne kadar 8 bine yakın başvuru aldı. Gençlerimizin ilgisi günden güne artıyor ve her yıl birbirinden değerli projelerle buluşuyoruz. Türkiye’nin geleceğine imza atacak gençlerimizin projeye ilgisinden büyük mutluluk duyuyoruz. Bugüne kadar bu projeye inanarak bize destek veren değerli jüri üyelerimize, üniversitelerimize, emeği geçen herkese ve bu güzel projeleri yaratan değerli gençlerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Büyük ödül, Galatasaray Üniversitesi ile Kadir Has Üniversitesi öğrencilerinden oluşan gruba gidiyor

 

Yarışmada ‘Büyük Ödül’ü, jüriden en yüksek puanı alarak Sağlık ve Spor kategorisindeki Beyaz Titreşim adlı projeleriyle ve Kadir Has Üniversitesi’nden Eda Özgür, Emre Meriç ve Galatasaray Üniversitesi’nden Zindan Çakıcı’nın oluşturduğu grup kazandı. Sağlık ve Spor kategorisinde de kategori birincisi olan, yoğun titreşimle çalışan elektrikli el aletleri kullanan makine operatörlerinde yaygın olarak görülen beyaz parmak hastalığı konusunda farkındalık oluşturmanın amaçlandığı Beyaz Titreşim projesi, 10.000 TL’lik büyük ödülün sahibi oldu.

 

Sosyal Medya Ödülü Can Saati’nin oldu

‘Sosyal Medya Ödülü’ ise Karabük Üniversitesi’nden Esna Yaşik, Emine Sürek ve Edanur Korkmaz ’a ait Can Saati projesine verildi. Proje sahibi 5.000 TL’lik ödülü almaya hak kazandı.

Yarışmada kategori birincileri 5.000 TL, kategori ikincileri 3.000 TL, kategori üçüncüleri 2.000 TL, kategori dördüncüleri 1.000 TL ve kategori beşincileri 500 TL para ödülünün sahibi oldu.

 

Yarışmada 6 kategorinin birincileri 

  

Çevre Kategori Birincisi

 

Proje Adı: Arıların Dansı

Öğrenci Adı: Hilal Nur Yergök, Ayşe Nur Yakut, Beyza Dumlupınar

Üniversite: Ege Üniversitesi

 

Eğitim Kategori Birincisi

 

Proje Adı: Güvenli Geleceğe Robotek’le El Ele

Öğrenci Adı: Sadık Atakan Aksakal, Hacer Yenişar, Sahure Çağlar

Üniversite: Anadolu Üniversitesi

 

Findeks Finansal Okuryazarlık Birincisi

 

Proje Adı: Sayaçla Sakla

Öğrenci Adı: Ezgi Arslan, Açelya Taşkıran

Üniversite: Marmara Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi

 

Kültür-Sanat Kategori Birincisi

 

Proje Adı: Sanat İçin Üret

Öğrenci Adı: Diren Anıl Demir

Üniversite: Marmara Üniversitesi

 

Sağlık ve Spor Kategori Birincisi

 

Proje Adı: Beyaz Titreşim

Öğrenci Adı: Eda Özgür, Emre Meriç, Zindan Çakıcı

Üniversite: Kadir Has Üniversitesi – Galatasaray Üniversitesi

 

Toplumsal Kategori Birincisi

 

Proje Adı: Alzheimer’ı Önle Çocukları Üşütme

Öğrenci Adı: Doğukan Mert Kaldırım, Sibel Cansu Akdeniz, Bedirhan Köseoğlu

Üniversite: Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi

 

 

Haber Merkezi

 

Özyolcu; Eğitimdeki Olumlu Gelişmelere Dikkat Çekti

HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - İstanbul Esenyurt İlçe Millî Eğitim Müdürü Tayfun Özyolcu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda.

Postacı; Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Müzikle Hayat Buluyor

HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında Beylikdüzü ilçe genelinde ortaokul kademesinde görev yapan müzik öğretmenlerine yönelik düzenlenen seminer.

MÜSİAD’DAN ÖZEL EĞİTİME ANLAMLI DESTEK

HABER: MERAL ÇETİNER / ANTALYA / EĞİTİMDEN HABERLER - MÜSİAD Alanya Şubesi tarafından tamamen yenilenerek özel eğitim okuluna dönüştürülen Yanıklar Özel Eğitim Uygulama Okulu, düzenlenen törenle eğitim hayatına kazandırıldı.

16. Yılında Topluma Değer Katmaya Devam Ediyor

Bilgi, Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Merkezi Derneği BESAM, kuruluşunun 16. yılına girerken anlamlı bir süreci geride bırakmanın haklı gururunu yaşıyor.

Şahin, Eğitime Yapılan Her Yatırım Geleceğe Işıktır

HABER: MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Antalya’nın Alanya ilçesinde eğitime değer katan anlamlı bir yatırım daha hayata geçti.

Yürekleri Isıtan Gönül Köprüsü

HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Ordu’nun Aybastı ilçesine bağlı Sefalık Mahallesi’nde bulunan Şehit Sadık Kütük Ortaokulu öğrencileri, İstanbul’dan uzanan anlamlı bir dayanışma eliyle kışa sıcacık girdi.

Şahin, Eğitime Yapılan Her Yatırım Geleceğe Işıktır

HABER: MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Antalya’nın Alanya ilçesinde eğitime değer katan anlamlı bir yatırım daha hayata geçti.

Karayün; Yerel Basın Sessiz Kalırsa Türkiye Körleşir

AK Parti Beylikdüzü STK’lardan Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Durbey Duran ile Mali İşlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Yıldırım, Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Merkezini ziyaret etti.

Karayün; Yerel Basın Öldü! Dijital Sesimiz Kısılmasın…

Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün, yerel medyanın varlık mücadelesinde gelinen son noktayı büyük bir kararlılıkla paylaştı.

Balkanlı’dan Aksal’a “97 Bin TL” Tepkisi

HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - CHP Edirne İl Başkanı Yücel Balkanlı, AK Parti Milletvekili Fatma Aksal’ın “97 bin TL” açıklamasına tepki göstererek yoksulluğun sorumlusunun iktidar olduğunu söyledi.

Aksal: "Selimiye Camii Ramazan’da Tamamen Açılıyor"

HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS -Fatma Aksal, Selimiye Camii’nin Ramazan’da tamamen açılacağını müjdeledi. Belediyeyi eleştiren Aksal, "97 bin lira maaş vaat edenler, önce kendi belediyesinde bunu uygulasın." dedi.

Edirne AK Parti Teşkilatına Rekor Katılım

HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - AK Parti Edirne İl yönetimi tarafından düzenlenen basın toplantısında, Edirne genelinde üye sayısının 48 bin 572’ye ulaştığı ve 4 bin 581 yeni katılımla rekor artış sağlandığı açıklandı.

Cebi’den Yeni Yılında Hukuk, Adalet ve Umut Temennisi / GÖRÜNTÜLÜ HABER

HABER: NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi, 2026 yılının ilk meclis toplantısını Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi.

Tunç; Türkiye Dış Politikası Güçlere Göre Değil Hukuka Göre Belirlenir

HABER: AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye’nin dış politikada hiçbir gücün etkisi altında kalmadan hareket ettiğini vurgulayarak, çizgilerinin net ve açık olduğunu dile getirdi.

Yoğun Kar Yağışına Karşı Türkiye Tek Yürek

HABER: M.MUSTAFA KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yurt genelinde etkisini artıran yoğun kar yağışına karşı devletin tüm imkânlarıyla sahada olduğunu vurguladı.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.