Her Öğrenciye Bir Öğretmen

Beylikdüzü İlçe Kaymakamı Mustafa Altınpınar düzenlediği basın kahvaltısında, özel gereksinimli çocukların algılarına yönelik olumlu duygularını geliştirmek amacıyla Türkiye’de ilk defa “Gölge Öğretmen” projesi başlattığ

İSTANBUL 17.01.2020 16:40:58 4559 0
Her Öğrenciye Bir Öğretmen

Her Öğrenciye Bir Öğretmen

Gölge Öğretmen Uygulaması Başlıyor

Beylikdüzü İlçe Kaymakamı Mustafa Altınpınar düzenlediği basın kahvaltısında, özel gereksinimli çocukların algılarına yönelik olumlu duygularını geliştirmek amacıyla Türkiye’de ilk defa “Gölge Öğretmen” projesi başlattığını bildirdi.

Beylikdüzü İlçe Kaymakamı Mustafa Altınpınar başkanlığında Beylikdüzü Koç Ortaokulu Konferans Salonu’nda gerçekleşen “Gölge Öğretmen” proje tanıtım toplantısına; İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasef Bakırcı,  Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Vedat Yoldaş, Özel Eğitim İş Uygulama Okul Müdürü Vedat Karahan ve Halk Eğitim Merkezi yetkilisi, sınıf öğretmenleri, gölge öğretmen adayları ve özel öğrencileri katıldı.

Bu Bir Başlangıç Olacak

Projenin detayları hakkında bilgilendirmeler yapan Kaymakam Mustafa Altınpınar; “bu projenin geçmiş bir hikâyesi var. İlk olarak Yozgat’ın Sorgun ilçesinde görevliyken başlayan “Gölge Öğretmen” Projesi; özel çocuklarımızın aileleri ile birlikte yaşadıkları sıkıntılara şahit olmamız ile birlikte ortaya çıktı. Bu çocuklar 7/24 bakıma muhtaç oldukları için annede çocuk ile birlikte ev hapsine mahkûm oluyor. İlk etapta bu çocukları servisler aracılığı ile evlerinden alarak bir gözetmen aracılığı ile okullarda gölge öğretmenlere teslim ettik. İki buçuk sene boyunca sürdürdüğümüz bu ilk uygulama döneminde çocukların ailelerini de sürece dahil ederek gelişim durumlarını raporladık. Bu raporlamalar neticesinde yüzde yüz otizmli olan çocukların durumlarında fark edilir iyileşmeler olduğu, yürüme güçlüğü çeken bir öğrencinin bu süreç sonucunda fiziksel ve motor gelişmesinde iyileşmeler olduğunu gözlemledik” dedi.

Türkiye ‘de Tekiz

Her çocuğun eşit eğitim hakkına sahip olması gerektiğini dile getiren Kaymakam Mustafa Altınpınar “uygun zemin ve eğitim oluşturulduğunda özel öğrencilerimizin adeta suya kavuşan bir çiçek gibi gelişmeye başladığına şahit olduk. Süreç gösterdi ki özel eğitim sınıflarında kendisi gibi olan çocuklarla eğitim alan özel öğrencilerimiz maalesef ilerleme kaydedemiyor. Her çocuğun eşit eğitim hakkına sahip olması gerekiyor. Özel öğrencilerimizin diğer öğrenciler ile aynı sınıflarda eğitim almasını sağlarken, diğer öğrencilerin eğitim hakkının da sekteye uğramasına engel olmak amacıyla Gölge Öğretmen uygulaması başarılı sonuçlar doğuracak. Her iki gruptaki öğrencilerimizin huzurlu ve eşit eğitim almaları yolunda proje ekibinde bulunan arkadaşlarımız uzun süredir fedakârca bir çalışma içerisindeydiler ve bu çalışmaların neticesinde bir araya geldik. İlçemizde belirlediğimiz 27 öğrencimiz ile bu projenin uygulama sürecine 2 Ocak itibariyle başlayacağız. Bu bir başlangıç olacak bu süreci geliştirerek sayıyı artırarak devam edeceğiz.”dedi. Özel öğrencilerimizin diğer öğrenciler ile aynı sınıflarda eğitim almasını sağlarken, diğer öğrencilerin eğitim hakkının da sekteye uğramasına engel olmak amacıyla bu proje başarılı sonuçlar doğuracak” dedi.

Öğrencinin Gölgesi Olacak

İlçe Kaymakamı Altınpınar “Gölge Öğretmen” olarak görevli olan kişilerin sorumluluklarını belirtirken “bir gölge öğretmenin rolü, öğrenme sürecindeki boşlukları doldurmaya yardımcı olarak okuldaki öğrenciye destek olmaktır. Öğrencinin kendine güvenini arttırmasına ve kendisinin önemli bir birey olduğu hissine odaklanmasını sağlayarak sınıfla pozitif etkileşimi teşvik ederken, ayrıca öğrencinin akademik ve sosyal becerilerini geliştirmesine de yardımcı olmaktır” ifadelerini kullandı.

 

 


Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Alper Taban'a sevgi seli

Alper Taban'a sevgi seli

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.