Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 18. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında verilmesi planlanan Basın Onur Ödülü’nü Gazeteci-Yazar Hıfzı Topuz'a takdim etti.
18. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali çerçevesinde düzenlenen ödül törenine il dışında olduğu için katılamayan gazeteci – yazar Hıfzı Topuz’a ödülünü takdim eden Başkan Akgün; “Türkiye’nin parlak bir geçmişe sahip önemli gazetecilerinden ve en değerli yazarlarından biri olan size bu ödülü vermek bizim içinde onudur” ifadesini kullandı.
Topuz: Heyecan verici
Gazeteci – yazar Hıfzı Topuz’un 400 parçadan oluşan dünyada eşine ender rastlanan maske ve heykellerin yer aldığı ‘Kara Afrika Müzesi’nin Büyükçekmece'de kurulması çalışmaları hız kazandı. Bu kapsamda Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ile bir araya gelen Topuz, Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali Komitesi’nin yılın Basın Onur Ödülü’ne kendisini layık görmesinin mutluluk verici olduğunu belirterek; “Yaşamım boyunca pek çok ödül aldım. Ancak, defalarca dünyanın en iyi kültür ve sanat festivali seçilen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında tarafıma verilen bu ödül oldukça anlamlı diye konuştu.
“Değerlerimiz hayattayken sahip çıkıyoruz”
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Türkiye’nin parlak bir geçmişe sahip önemli gazetecilerinden ve en değerli yazarlarından biri olan size bu ödülü vermek bizim içinde onudur. Biz değerlerimize hayattayken sahip çıkıp, onlara karşı olan vefa borcumuzu yerine getirmek adına üzerimize düşeni yapıyoruz. Hıfzı Topuz gibi ülkemizin çok önemli bir değerinin adına yaptırdığımız parkta hocamızın ismini ölümsüzleştirdik. Önümüzdeki günlerde Hıfzı Topuz hocamızın, Afrika’nın çeşitli bölgelerinden topladığı 400 parçadan oluşan Kara Afrika Müzesi’nin temel atma törenini de yine Büyükçekmece’de birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.
Ödül takdim törenine Büyükçekmece Belediye Başkan Danışmanı tarihçi – yazar Sadice Bolcan’da katıldı.
HABER: MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Antalya’nın Alanya ilçesinde eğitime değer katan anlamlı bir yatırım daha hayata geçti.
HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Ordu’nun Aybastı ilçesine bağlı Sefalık Mahallesi’nde bulunan Şehit Sadık Kütük Ortaokulu öğrencileri, İstanbul’dan uzanan anlamlı bir dayanışma eliyle kışa sıcacık girdi.
HABER: MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Antalya’nın Alanya ilçesinde eğitime değer katan anlamlı bir yatırım daha hayata geçti.
AK Parti Beylikdüzü STK’lardan Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Durbey Duran ile Mali İşlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Yıldırım, Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Merkezini ziyaret etti.
Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün, yerel medyanın varlık mücadelesinde gelinen son noktayı büyük bir kararlılıkla paylaştı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - CHP Edirne İl Başkanı Yücel Balkanlı, AK Parti Milletvekili Fatma Aksal’ın “97 bin TL” açıklamasına tepki göstererek yoksulluğun sorumlusunun iktidar olduğunu söyledi.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS -Fatma Aksal, Selimiye Camii’nin Ramazan’da tamamen açılacağını müjdeledi. Belediyeyi eleştiren Aksal, "97 bin lira maaş vaat edenler, önce kendi belediyesinde bunu uygulasın." dedi.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - AK Parti Edirne İl yönetimi tarafından düzenlenen basın toplantısında, Edirne genelinde üye sayısının 48 bin 572’ye ulaştığı ve 4 bin 581 yeni katılımla rekor artış sağlandığı açıklandı.
HABER: NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi, 2026 yılının ilk meclis toplantısını Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi.
HABER: AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye’nin dış politikada hiçbir gücün etkisi altında kalmadan hareket ettiğini vurgulayarak, çizgilerinin net ve açık olduğunu dile getirdi.
HABER: M.MUSTAFA KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yurt genelinde etkisini artıran yoğun kar yağışına karşı devletin tüm imkânlarıyla sahada olduğunu vurguladı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.