Keşan Belediyesi yeni bir projeye daha imza attı.
Hizmet Evinizde Aracı hizmete girdi.
Keşan Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü kapsamında yeni bir projeye daha start verdi.
“Hizmet Evinizde Sloganı” ile yapılacak yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması amacıyla alınan araç dün ilk kez kullanıldı.
Araçla iki engelliye getirilecek tekerlekli sandalyeyi teslim öncesi Keşan Belediyesi Pazar Yeri Kompleksi’nde konuşan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, şunları söyledi.
“Kıymetli hemşerilerim, Biliyorsunuz ki; yeni dönemde Sosyal belediyecilik anlamında birçok yeniliğe imza atıyoruz.
Vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştırmak ve belediye hizmetlerinden verimli bir şekilde
yararlanmaları için çözümler üretiyoruz.
Bu işe ciddi anlamda kafa yoran, fikir üreten bir ekip ile çalışıyoruz. Bugün bu anlamda
Belki de Türkiye’ye örnek olacak bir çalışmayı daha hayata geçirmenin huzuru içerisindeyiz.
Değerli hemşerilerim; Gördüğünüz üzere “Hizmet Evinizde Aracımız” Bu gün ilk görevine çıkıyor.
Bugün engelli vatandaşlarımıza akülü engelli aracı götürmek için ilk görevini icra edecek.
Biz de bu güzel hizmetleri Siz kıymetli vatandaşlarımıza anlatalım istedik.
Hizmet evinizde aracımız;
Özellikle dezavantajlı ailelerimize, yaşlılarımıza, Engelli vatandaşlarımıza ve evinden çıkamayan tüm hemşerilerimiz için hizmeti ayağına götürecek.
Aracımız iki personeli ile Keşan’ımızın mahallelerinde, sokaklarında tüm vatandaşlarımızın
Hizmetinde olacak.
Aynı şekilde; bu yeni uygulama ile aracımızı, mobil tahsilât aracı olarak da kullanmayı planlıyoruz.
Değerli hemşerilerim; Hep dediğimiz gibi; gönülden yaparsan gönüller kazanırsın.
Biz de bu felsefe ile çalışıyor sizlere gönül belediyeciliğini sonuna kadar htirmek için
mücadele veriyoruz.
Günlük yaşam faaliyetlerini tek başına sürdüremeyen, evde bakım hizmetine ihtiyaç duyan; yaşlı, engelli ve yatalak vatandaşlarımızın hayata daha güvenli bakması adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz.
Vatandaşlarımızın hizmetlerimizden faydalanması için 153 beyaz masaya ulaşması yeterli.
Şimdi ilk olarak; ben bu hizmet evinizde aracı ile ilk görevi başlatacağım.
Yarından itibaren de görevli personelimiz bu yeni uygulamayı devam ettirecek.
Şimdiden; siz değerli hemşerilerimize ve Keşan’ımıza hayırlı olmasını diliyor, sağlıklı günler temenni ediyorum.”
Helvacıoğlu konuşmasının ardından iki tekerlekli sandalyeyi teslim etmek üzere aracın direksiyonuna geçerek Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Eylem Akdemir ile birlikte, tekerlekli sandalyeleri ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara teslim etmek üzere kompleksten ayrıldı ve teslim etti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Esenyurt’ta uzun yıllardır beklenen önemli bir proje daha tamamlandı. Esenyurt Belediyesi tarafından hayata geçirildi.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - Akçansa, Marmara Adaları Yapay Resif Projesi ile Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu tarafından düzenlenen Ortak Yarınlar Ödülleri kapsamında Yeşil Dönüşüm kategorisinde ödül aldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Beylikdüzü Halk Eğitimi Merkezi Türk Sanat Müziği Korosu, sanat dolu bir konserle izleyicilere unutulmaz bir akşam yaşattı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Merkez’de bulunan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi, her geçen gün artan ziyaretçi ilgisiyle özellikle öğrencilerin dikkatini çekmeye devam ediyor.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS-Edirne Meriç ilçesinde jandarma tarafından düzenlenen operasyonda, cenaze aracıyla taşındığı iddia edilen 10 kilo kokain ve 95 kilo sentetik uyuşturucu ele geçirildi, 2 şüpheli gözaltına alındı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’de masaj salonlarına yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda, fuhuş yapıldığı ve aracılık edildiği iddiasıyla 5 işletmeye baskın yapıldı, 15 şüpheli gözaltına alındı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’de Meriç Nehri’nden Çakmak Barajı’na su verilmeye başlandı; 164 bin 530 dekar tarım arazisi modern sulama ile buluşacak.
Mardin’in 100’ü” Kitabı Küçükçekmece’de Tanıtıldı Tanış: “Bu eser, Mardin’in barışsever ruhuna armağanımdır”
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne'nin Keşan İlçesi'nde üç ev arkadaşı, marketten aldıkları kıymayı tükettikten sonra karın ağrısı yaşadı. Olay polise intikal etti.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’de hakkında 41 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü, polisten kaçamayacağını anlayınca intihara kalkıştı; ekipler firariyi ve onu saklayan şahsı gözaltına aldı.
HABER - ERCAN KUTLU / Niğtaş A.Ş.’ye yöneltilen çevre iddiaları, devlet kurumlarının mühürlü analiz raporlarıyla geçersiz kaldı. Üretim süreçleri çevre dostu olduğunu yeniden kanıtladı.
Türkiye Yerel Basın Birliği Derneği Antalya Şube Başkanı ve Alanya Medya Televizyon A.Ş. Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Meral Çetiner, Mega TV ekibiyle birlikte Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Cem Özcan’ı ziyaret
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Büyükçekmece 19 Mayıs Ortaokulu’nda öğrenciler arasında saygı, anlayış, empati ve sağlıklı iletişimi güçlendirmeyi hedefleyen geniş kapsamlı bir “Akran Nezaketi” çalışması uygulandı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.