İmamoğlu, Mantı Festivalinde

Beylikdüzü'nde 10 bin kişilik mantı dağıtıldı

GÜNCEL 21.10.2019 14:08:01 3021 0
İmamoğlu, Mantı Festivalinde

 

İMAMOĞLU, BEYLİKDÜZÜ’NDE MANTI FESTİVALİNE KATILDI

Beylikdüzü Belediyesi ile İstanbul Kayseri İli ve İlçeleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin birlikte düzenlediği 6. Geleneksel Kayseri Mantı Festivali, mantı severleri Beylikdüzü’nde buluşturdu. 10 bin kişiye mantı ikramında bulunulan Mantı Festivali’ne katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu “Mantı, artık, Kayseri’nin milli markası gibi. Tabii amaç, bir arada olmak. İnsanları kucaklayan, Kayseri sıcaklığını ortaya koyan Mantı Festivali’nin yıllar yılı devam etmesini diliyorum.” dedi.

Beylikdüzü Belediyesi’nin ev sahipliğinde, İstanbul Kayseri İli ve İlçeleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İSTKAYDER)’nin düzenlediği 6. Mantı Festivali, Yakuplu Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi. Özenle hazırlanan mantılar, vatandaşlara sıcak sıcak ikram edildi. Beylikdüzü’nde geleneksel hale gelen mantı festivalinde 10 bin kişilik mantı dağıtıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediyesi 2.Başkan Vekili Müslüm Akülker, Beylikdüzü Belediyesi Başkan Danışmanı Ömer Şatır, siyasi parti ilçe başkanları, STK’lar, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlikte bir arada olmanın mutluluğu yaşandı. İSTKAYDER Başkanı Fikret Şahin, mantı festivalinde yaptığı konuşmada “Amacımız hem hemşehrilerimizle bir araya gelmek hem de Kayseri mantısını Türkiye’ye ve Dünya’ya tanıtmak” dedi. Lezzet şöleninin yaşandığı programın sonunda İSTKAYDER Başkanı Fikret Şahin; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, Beylikdüzü Belediyesi Başkan Danışmanı Ömer Şatır’a ve Beylikdüzü Belediyesi 2. Başkan Vekili Müslüm Akülker’e plaket ve forma takdiminde bulundu.  

İmamoğlu: Amaç, Bir Arada Olmak

Beylikdüzü Belediyesi ile İSTKAYDER’in birlikte düzenlediği 6. Geleneksel Kayseri Mantı Festivali’ne katılan ve mantının Kayseri’nin milli markası haline geldiğini söyleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu “Amaç, bir arada olmak. Hiçbir kavramı altına, üstüne eklemeden insanları kucaklaması, Kayseri sıcaklığını ortaya koyması mantı festivaline her geçen gün artan ilgiyi sağlıyor. Böyle başarılı bir organizasyonu hem Beylikdüzü hemşehrisi olarak hem de yıllardır beraber yapmanın keyfi olarak kaçırmak istemedim. Mantı Festivali’nde emeği geçen herkese teşekkür ediyor; festivalin yıllar yılı devam etmesini ve Beylikdüzü’nde geleneksel çok kuvvetli işlerden biri olmasını diliyorum.” diye konuştu.  

 

Şatır: Bir Arada Olmanın Mutluluğunu Yaşadık

 

Mantı Festivali’ndeki konuşmasına, İBB Başkanı Ekrem imamoğlu’na ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’a festivale katkılarından dolayı teşekkür ederek başlayan Beylikdüzü Belediyesi Başkan Danışmanı Ömer Şatır “Mantı bahane, Gayemiz sizlerle bir araya gelmek. Bu yıl da hemşehrilerimizle bir araya gelip hasret giderdik ve bir arada olmanın mutluluğunu yaşadık. Festivalimizin uzun yıllar devam etmesini diliyorum.” dedi.

 

Akülker: Daha Nicesinde Bir Arada Olmayı Diliyorum

 

Beylikdüzü Belediyesi 2. Başkan Vekili Müslüm Akülker ise “İstanbul Kayseri İli ve İlçeleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Kayseri’nin yöresel lezzetini ve Kayseri kültürünü önce Beylikdüzü’nde daha sonra tüm Türkiye’de yaşatmak adına gelenekselleştirdiğimiz mantı festivalimizde buluştuk. 6 yıldır bizleri buluşturan bu festivalin daha nicelerinde bir arada olmayı diliyorum. Beylikdüzü Belediyesi olarak birlik ve beraberliği çoğaltmak adına, her zaman sivil toplum kuruluşları ile birlikte kol kola yürümenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Etkinlikte emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 


BÜYÜKÇEKMECE'NİN KAYBEDECEK ZAMANI YOK! ( Görüntülü Haber)

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol bölgedeki gazetecilerle iftar programında bir araya geldi. Erol projelerini gazetecilere anlattı.

Çalık, Yeni Dönem Projelerini Tanıttı… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Beylikdüzü Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık, “İstanbul’da Kazanacağımız Zaferin İşaret Fişeğini Beylikdüzü’nden Atacağız”

Akşener; Meydan Okudu… Yıldız, Gümbür Gümbür Sahaya İndik, Birilerini Korku Sardı… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Esenyurt İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız’ın düzenlediği iftar programına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener katıldı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a meydan okudu.

Sahuru Atlamayın!

Özellikle besin ve enerji ihtiyacının dengeli bir şekilde karşılanmasının Ramazan ayının sağlıklı bir şekilde geçirilmesine katkı sağlayacağını belirtiyor.

Minikler Başkanını Çok Seviyor!

Bağcılar Belediyesi'nin Kadir Topbaş Halk Sarayı’nda düzenlediği etkinlikler her gün farklı konuklara ve binlerce Bağcılar sakinine ev sahipliği yapıyor.

Üner’den Türkiye Çapında Çözüm..!

Çözülen sorun sadece Çatalca’da tüm Türkiye’de şoför esnafında büyük sevinç yaşattı.

“Her Türlü Tehditi Aldım” Ama Hiç Birine Eyvallahım Olmadı!.. (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Başkan İlhan Ocaklı: 5 Yılda 220 Adet Ruhsatı İptal Ettirdik “Her Türlü Tehditi Aldım” Ama Hiç Birine Eyvallahım Olmadı!..

UNESCO’dan Büyükçekmece’ye “Tsunami Hazır Kent” Sertifikası

Türkiye’de bir ilke imza atan Büyükçekmece Belediyesi, IOC/UNESCO “Tsunami Hazır Kent” sertifikasını almaya hak kazanan ilk kent oldu.

Liyakatsizliğin, Denetimsizliğin Adı KADER Olmuştur!

Türkiye genelinde yayımlanan basın bildirisini Tüketiciyi Koruma Derneği Beylikdüzü şube başkanı Tülin Özgür okudu.

MEB Yardımcısı Ökten'den Eskişehir teması

MEB Yardımcısı Ökten'den Eskişehir teması

ÖBA'dan 606 bin öğretmen faydalandı

ÖBA'dan 606 bin öğretmen faydalandı

Keşan Online’nin belediye başkan adayı anketi sonuçlandı

Keşan Online’nin belediye başkan adayı anketi sonuçlandı

Dijital Avrupa Programı'ndan 22 yeni hibe çağrısı

Dijital Avrupa Programı'ndan 22 yeni hibe çağrısı

Basketbol Yaz Kampı kayıtları başladı

Anadolu Efes Spor Kulübü Basketbol Yaz Kampı kayıtları başladı

Çiftçilere yüzde 50 hibeli gübre desteği

Kocaeli'den çiftçilere yüzde 50 hibeli gübre desteği

Salı 14.2 ° / 8.6 °
Çarşamba 8.5 ° / 7.6 °
Perşembe 12.2 ° / 6.1 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.