İmamoğlu Sergiyi Gezemedi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentteki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını, ünlü romancı Halide Edip Adıvar’ın, İstanbul’u işgal eden düşman kuvvetlerine karşı...

KÜLTÜR-SANAT 28.10.2019 17:22:27 5376 0
İmamoğlu Sergiyi Gezemedi

İmamoğlu Sergiyi Gezemedi


İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentteki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını, ünlü romancı Halide Edip Adıvar’ın, İstanbul’u işgal eden düşman kuvvetlerine karşı 23 Mayıs 1919’da düzenlenen mitingde konuştuğu noktadan başlattı. “İstanbul ve Atatürk Fotoğrafları Sergisi”nin açılışında konuşan İmamoğlu, “Cumhuriyet ve demokrasinin yan yana durduğunda ne kadar güzel olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu bakımdan, Cumhuriyet’imize ve demokrasimize zarar veren her şeyin karşısında, milli duygularımızla, hep birlikte, bir arada, 82 milyon vatansever insan olarak, 16 milyon vatansever insan olarak, kol kola, omuz omuza duruşun simgesidir bugün” diye konuştu. İmamoğlu, açılışını yaptığı sergiyi, vatandaşların izdihama varan yoğun ilgisi nedeniyle gerçekleştiremedi.

Sultanahmet / İstanbul

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Sultahahmet Meydanı’nda kurulan, “İstanbul ve Atatürk Fotoğrafları Sergisi”nin açılışını yaptı. Açılış için Taksim Cumhuriyet Anıtı’ndaki resmi törenden Sultanahmet Meydanı’na gelen İmamoğlu, kendisini bir anda vatandaşların arasında buldu. Zorlukla konuşma yapacağı kürsüye ulaşan İmamoğlu, vatandaşları, “Bayramınız kutlu olsun” sözleriyle selamladı. Sultanahmet’in İstanbul ve Türkiye tarihinde ayrı bir önemi olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Burası, bundan 100 yıl önce, Mayıs ayında, bağımsızlığımız için meşhur Sultanahmet Mitingi’nin yapıldığı yer. Yani, Halide Edip başta olmak üzere hem bir Türk kadını hem de o günün bağımsızlığı savunan insanlarıyla, halkımızla bir araya gelip, kurutuluşumuz için kararlı duruşumuzun en simgesel buluşmalarından bir tanesi yapıldı burada. Belki de her birimizi, geçmişinde nine ve dedelerimizin büyük mücadelesiyle, biz, şu anda bu vatanın evlatları olarak, bu güzel cennet vatan da yaşamımızı sürdürüyoruz” dedi. İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Başkomutan Atatürk’e Minnet Duygularımızı İletiyoruz”
“Tam da burada şunu hatırlatmak gerekir: Biliyorsunuz ki İstanbul, aynı zamanda ne yazık ki, 4 yıl işgal altında kaldı. 6 Ekim 1923’te İstanbul, tekrar düşman işgalinden de kurtularak, fetihten sonra tekrar milletimizin yaşam alanlarının içinde kalmasına vesile olundu. Bu manada, bu cennet vatanı bize emanet eden bütün geçmişimize, o dönemde, o silahlı mücadelenin komutanlığını yapmış herkese, elbette ki Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e minnet duygularımızı iletiyoruz. Dolayısıyla milletimizin en büyük bayramı olan, Cumhuriyet Bayram’ımızı İstanbul’da yaşıyoruz. Bugün, İstanbul’umuzun birçok ilçesinde kutlamalar var. Her ilçeye bu güzel enerjiyi yaygınlaştırmak istedik Sultanahmet’te de. Taksim’de çelenklerle başlattığımız resmi programımızın, Sultanahmet’te de bence iz bırakan güzel fotoğraf sergisi ile insanlarımıza ve bu güzel cennet vatanı, bu özgür ve bağımsız topluluğun, milletin oluşturduğu kardeşçe bir arada duruşumuzun en güzel anlarını ve değerini paylaşmak için birazdan bu fotoğraf sergisini açacağız. Aynı zamanda ülkemizi ziyaret eden insanların da ilgiyle ve büyük bir merakla takip edeceklerini umuyorum.”

“Cumhuriyet ve Demokrasi Yan Yana Güzel”
Sergide, işgal kuvvetlerinin İstanbul’u terk edişinden Atatürk’ün ölümüne kadar olan fotoğrafların bulunduğu bilgisini paylaşan İmamoğlu, “Sergimiz, 17 Kasım’a kadar, arkadaşlarımın yağmurlu havalarda da alacağı tedbirlerle devam edecek. Bir millet bu topraklarda ne olduğunu, geçmişini bilmez ise ve bugün nasıl yaşadığının farkında olmaz ise geleceğe de ümitle bakamaz. Bu bilinç, hepimizi birçok tehditten korur. O bakımdan, hayata bilinçli bakabilmemiz adına, bilinçli nesiller, bugünün değerini hisseden, akılla bilimle buluşmuş güzel bir nesil yetiştirebilmemiz için, Cumhuriyet’imizin değerini bilmeliyiz. Demokrasimizin de değerini bilmeliyiz. O bakımdan, Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti hem Cumhuriyet’imizi hem de demokrasimizi daha da geliştirerek ileriki yıllara taşıyacağız. Hep birlikte yapacağız bunu. O manada bu sene özellikle bütün afişlere, ‘Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Demokrasi’ yazdık. Cumhuriyet ve demokrasinin yan yana durduğunda ne kadar güzel olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu bakımdan, Cumhuriyet’imize ve demokrasimize zarar veren her şeyin karşısında, milli duygularımızla, hep birlikte, bir arada, 82 milyon vatansever insan olarak, 16 milyon vatansever insan olarak, kol kola, omuz omuza duruşun simgesidir bugün” diye konuştu.

Konuşmasının ardından açılışını yaptığı sergiyi gezmek isteyen İmamoğlu, vatandaşların izdihama varan yoğun ilgisi nedeniyle bu isteğini gerçekleştiremedi. İmamoğlu, Sultanahmet Meydanı’ndan zorlukla ayrılabildi.

 
 

SANA EMANET BİLGİ YARIŞMASI…

Ensar Vakfı Sana Emanet Yarışması Türkiye’nin 81 ilinde yapılacak olan bir yarışmadır.

BÜYÜKÇEKMECE'NİN KAYBEDECEK ZAMANI YOK! ( Görüntülü Haber)

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol bölgedeki gazetecilerle iftar programında bir araya geldi. Erol projelerini gazetecilere anlattı.

Çalık, Yeni Dönem Projelerini Tanıttı… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Beylikdüzü Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık, “İstanbul’da Kazanacağımız Zaferin İşaret Fişeğini Beylikdüzü’nden Atacağız”

Akşener; Meydan Okudu… Yıldız, Gümbür Gümbür Sahaya İndik, Birilerini Korku Sardı… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Esenyurt İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız’ın düzenlediği iftar programına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener katıldı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a meydan okudu.

Sahuru Atlamayın!

Özellikle besin ve enerji ihtiyacının dengeli bir şekilde karşılanmasının Ramazan ayının sağlıklı bir şekilde geçirilmesine katkı sağlayacağını belirtiyor.

Minikler Başkanını Çok Seviyor!

Bağcılar Belediyesi'nin Kadir Topbaş Halk Sarayı’nda düzenlediği etkinlikler her gün farklı konuklara ve binlerce Bağcılar sakinine ev sahipliği yapıyor.

Üner’den Türkiye Çapında Çözüm..!

Çözülen sorun sadece Çatalca’da tüm Türkiye’de şoför esnafında büyük sevinç yaşattı.

“Her Türlü Tehditi Aldım” Ama Hiç Birine Eyvallahım Olmadı!.. (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Başkan İlhan Ocaklı: 5 Yılda 220 Adet Ruhsatı İptal Ettirdik “Her Türlü Tehditi Aldım” Ama Hiç Birine Eyvallahım Olmadı!..

UNESCO’dan Büyükçekmece’ye “Tsunami Hazır Kent” Sertifikası

Türkiye’de bir ilke imza atan Büyükçekmece Belediyesi, IOC/UNESCO “Tsunami Hazır Kent” sertifikasını almaya hak kazanan ilk kent oldu.

Liyakatsizliğin, Denetimsizliğin Adı KADER Olmuştur!

Türkiye genelinde yayımlanan basın bildirisini Tüketiciyi Koruma Derneği Beylikdüzü şube başkanı Tülin Özgür okudu.

MEB Yardımcısı Ökten'den Eskişehir teması

MEB Yardımcısı Ökten'den Eskişehir teması

ÖBA'dan 606 bin öğretmen faydalandı

ÖBA'dan 606 bin öğretmen faydalandı

Keşan Online’nin belediye başkan adayı anketi sonuçlandı

Keşan Online’nin belediye başkan adayı anketi sonuçlandı

Dijital Avrupa Programı'ndan 22 yeni hibe çağrısı

Dijital Avrupa Programı'ndan 22 yeni hibe çağrısı

Basketbol Yaz Kampı kayıtları başladı

Anadolu Efes Spor Kulübü Basketbol Yaz Kampı kayıtları başladı

Salı 14.2 ° / 8.6 °
Çarşamba 8.5 ° / 7.6 °
Perşembe 12.2 ° / 6.1 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.