İmamoğlu;Yenilikçi İşler

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, toplu ulaşım sistemindeki mevcut durum, iyileştirme ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü “Lastik Tekerlekli Toplu Ulaşım Çalıştayı”nın kapanış konuşmasını yaptı. İmamoğlu, “Müşterinin veli

SİYASET 14.12.2019 09:35:05 2677 0
İmamoğlu;Yenilikçi İşler

İmamoğlu'ndan Şoför Esnafına: “Çok Yenilikçi İşler Yapacağız”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, toplu ulaşım sistemindeki mevcut durum, iyileştirme ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü “Lastik Tekerlekli Toplu Ulaşım Çalıştayı”nın kapanış konuşmasını yaptı. İmamoğlu, “Müşterinin velinimet olduğunu unutmadan, -ki bizim 16 milyon müşterimiz var; İstanbullular-, onların çıkarlarını koruyarak doğru bir karara varan, yatırımlarını ona göre planlayan, birbirine entegre ulaşım sistemlerini geliştiren, yakışan araçlarla, yarınlarda bu şehrin daha iyi bir çevreye sahip olması konusunda çevreye duyarlı araçları sürecin içine katan çok yenilikçi işler yapacağız” dedi.

Zeytinburnu / İstanbul

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), toplu ulaşım sistemindeki mevcut durum, iyileştirme ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü “Lastik Tekerlekli Toplu Ulaşım Çalıştayı” düzenledi. Sektörün tüm paydaşlarını bir araya getiren çalıştay, Zeytinburnu İBB Çırpıcı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Çalıştaya, İBB yetkilileri ile birlikte otobüs işletmecileri, minibüs, servis, taksi, taksi dolmuş taşımacıları, şoförler, araç tedarikçileri, teknoloji firmaları, ilgili kooperatif ve sivil toplum kuruluşları katıldı. Çalıştay, İBB Ulaşım Daire Başkanı Doç. Dr. Mustafa Gürsoy’un açılış konuşması ile başladı. Çalıştayda, sektörel sorun ve çözüm önerilerinin ele alındığı, yuvarlak masa çalışmaları gerçekleştirildi. Bu masalarda otobüs, minibüs, taksi, taksi dolmuş, servis sistemleri ile bu alanlarda çalışan taşımacı şoför ve kullanıcıların talepleri değerlendirildi. Her masadan bir temsilci, sektörel sorunları ve çözüm yollarıyla ilgili birer konuşma yaptı. Temsilcilerin ardından İBB Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Demir söz aldı.

İstanbul Ulaşım Kongresi 17-18 Aralık’ta

Çalıştayın kapanış konuşmasını gerçekleştiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sözlerine, “Yılın son meclisini yaptık. Her kuruşunun karşılığını verebileceğimiz, 16 milyon insan için harcayacağımız bütçemizi Meclis’ten geçirdik. 2020 bütçemiz hayırlı uğurlu olsun İstanbul’umuza” şeklinde başladı. İstanbul’da metro çalışmalarının 1984’te başladığını belirtti İmamoğlu, “Metro çalışmaları olması gereken düzeyde sürdürülemedi. 25 yılda ortalama 8-9 kilometre metro üretebilmişiz. O nedenle trafik, dünyanın diğer metropollerinin tam aksine hala yüzde 75 oranda yer üstü tekerlekli araçlarla sağlanıyor. Bu sürdürülebilir bir iş değil. Şu anki ulaşım hizmetlerinde yükün büyük kısmı sizlerin üzerinde. Filo gibi diyebileceğimiz bir işle ulaşımı sağlamaya çalışıyoruz. İstanbul’umuzda yaklaşık 16 milyon yolcu her gün sizler tarafından bir yerden diğer noktasına ulaştırılıyor” dedi. İstanbul’da yer üstü ulaşımının Şehir Hatları, İETT, otobüs, banliyö ve özel halk otobüsleri, taksiler, servis araçları ile gerçekleştirildiğini kaydeden İmamoğlu, rakamsal bilgiler paylaştı. Bu çalıştayın alt çalışma olduğunu belirten İmamoğlu, asıl çalıştayın, 17-18 Aralık günlerinde düzenleneck “İstanbul Ulaşım Kongresi” olacağını duyurdu.

“Alın Terinizin Karşılığını Az İsrafla Alabilirsiniz”

Çalıştaya katılan her sektörün sorunlarıyla ilgili bilgi sahibi olduğunu kaydeden İmamoğlu, “Biraz da bu kentin belediye başkanı olarak sizlerle böyle bir sohbet yapmak istiyorum. Hepimiz bu kentin birer yaşayanıyız. Trafikteki her sıkışıklık hepimizi aynı ölçüde etkiliyor ama sizlerin bir farkı var. Sizler, gününüzün en önemli bölümünü trafiğin içinde yaşayan en büyük grupsunuz. Yani trafik en çok sizi yoruyor, sizin moral, motivasyonunuzu etkiliyor. Akan bir trafik en çok sizi mutlu eder. İşin bir önemli yanı daha var. Hepiniz evinize ekmeği trafiğin içinde alın teri dökerek götürüyorsunuz. O alın terinin karşılığını en az israfla almanız da trafik düzeniyle ilgili. Trafik ne kadar düzenli akarsa sizin zaman ve yakıt israfınız da o kadar az olur” diye konuştu.

“Kurallara Uymanız Son Derece Önemli”

“Bilmenizi isterim ki bütün bu konularda sizinle en çok empati yapacak kişi benim” diyen İmamoğlu, “Sizi anlıyorum ve sorunların çözümü için arkadaşlarımla birlikte kafa yoruyoruz. İşi daha kolay kılmak için sizlere de iş düştüğüne inanıyorum. Sizlerin kurallara uymanız son derece önemli. Emin olun trafiğin düzenli akışına etkiniz olur. 'Canım şuracıkta bir dakika dursak ne olur?' diye baktığımız an arkadaki akışın, biraz sonra kentin her yanına yavaşlayacağını aklımıza getirmeliyiz. Düşünün ki yüzlerce, hatta binlerce arkadaşımız böylesi hareketleri yaptığında sonuç ne olur? Ne hayali kuruyorum biliyor musunuz? Bu kentte otobüs, taksi, minibüs kullanan her kardeşim, trafikteki her kişide şu duyguyu yaratsın: ‘Evet ya, kurallara en çok uyan, yaptığı her hareketi doğru olan sürücü onlar’. Yani akıllarına sadece saygı ve güven gelsin. Bunu yapabiliriz, yaptığımızda da sadece trafiğin akışı yükselmeyecek mesleğimize olan saygı da yükselecek” ifadelerini kullandı.

“Küçük Dokunuşlarla Rahatlamalar Yaratabiliriz”

Sektör temsilcilerinin yaptığı her uyarıyı önemsediklerini belirten İmamoğlu, “Hangi noktalarda tıkanma var, sebepleri nedir, çözümü nasıl olabilir konusunda sizin görüş ve düşünceleriniz var. Bunları almanın yollarını kullanıyoruz. Gerçekten de küçük dokunuşlarla trafikte hiç de küçümsenmeyecek oranlarda rahatlamalar yaratabiliriz, yeter ki bu noktaları doğru tespit edelim. İşte sizler bu konuda da bize yardımcı olabilirsiniz, ki sonuçta en başta kendinize yardımcı olursunuz. Sorunlarınızı çözmek için en çok çaba gösterecek kişi ve kişiler bizleriz. Trafiği sizler için daha çekilir kılmak amacıyla önemli projelerimizi hayata geçireceğiz” dedi.

“Yenilikçi İşler Yapacağız”

İmamoğlu, sözlerini, “Müşterinin velinimet olduğunu unutmadan, -ki bizim 16 milyon müşterimiz var; İstanbullular-, onların çıkarlarını koruyarak doğru bir karara varan, yatırımlarını ona göre planlayan, birbirine entegre ulaşım sistemlerini geliştiren, yakışan araçlarla, yarınlarda bu şehrin daha iyi bir çevreye sahip olması konusunda çevreye duyarlı araçları sürecin içine katan daha çok yenilikçi işler yapacağız. Bütün bu işleri yaparken de sizlerin önerileriyle, katkılarıyla bizim bir parçamız olmanızı çok arzu ediyorum” şeklinde noktaladı.


Büyüktankaya’dan Alerji Farkındalığı..!

Seminerin amacı çocukların erken yaşta hastalıkları farketmesi ve konuyla ilgili nasıl erken tedavi olabilecekleri nasıl davranmaları gerektiği sağlık konusunda da bilinçli gençler yetiştirmek. Üsküdar ilçe genelinde başlayan semi

Üner’den Bir Günde İki Açılış…

Başkan Mesut Üner ile birlikte Çatalca ilçesi adeta açılış ve temel atma törenlerinin ilçesi oldu. Başkan Mesut Üner bu kez bir günde iki açılış gerçekleştirdi. Açılışın ilki yol açılışı oldu.

BALIKÇI KENAN’A BEYLİKDÜZÜ ZABITASI GECE AYRI, GÜNDÜZ AYRI OPERASYON YAPIYOR

Beylikdüzü Belediye Zabıtası Balıkçı Kenan Tesislerini ablukaya aldı. Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu Kenan Balcı, “Gece geliyorlar, gündüz geliyorlar. Arsamızı elimizden alıp işletmemizi mühürlemek istiyorlar” dedi.

Mart ayında üretici ve market fiyatlarındaki değişim

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Mart ayı üretici ile market arasındaki fiyat değişimlerini, 5 ürünün market ve pazarlardaki fiyat değişimini, aylık ve yıllık girdi fiyatlarındaki değişimlerini

Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Alper Taban'a sevgi seli

Alper Taban'a sevgi seli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.