İşin Kolayına Kaçmıyoruz

Büyükçekmece Atatürk Anadolu Lisesi Köksal Küçükaydın, eğitimin sadece sınav kazanmak olmadığını, önemli olanın öğrencileri topluma kazandırmak olduğunu söyledi.

EĞİTİM 15.01.2022 19:14:16 1832 0
İşin Kolayına Kaçmıyoruz

Eğitim Sadece Sınav Kazanmak Değil!

Büyükçekmece Atatürk Anadolu Lisesi Köksal Küçükaydın, eğitimin sadece sınav kazanmak olmadığını, önemli olanın öğrencileri topluma kazandırmak olduğunu söyledi.

Öğrencilerimiz Belli Bir Kalitenin Üzerinde Ve Başarılı

Okulunun ve öğrencilerinin başarı sırlarını açıklayan Büyükçekmece Atatürk Anadolu Lisesi Köksal Küçükaydın; “Okulumuz bölgenin proje okulu olduğu için sınavla alan bir okuluz. Bu nedenle öğrencilerimiz belli bir kalitenin üzerinde ve başarılı öğrencilerden oluşmakta. Aldığımız öğrencileri sahip oldukları kalitenin çok daha üzerine çıkararak okulumuzdan mezun olup bir sonraki eğitim kurumu olan üniversitelere gitmelerini sağlıyoruz. Türkiye’nin saygın üniversitelerine tıp, mühendislik ve hukuk gibi her bölüme öğrenci gönderiyoruz.

Eğitim Kadromuz Çok Güçlü

Biz 9. sınıfta aldığımız öğrencileri 12. sınıfta mezun ediyoruz. Bunun önemi şu son birkaç yıldır çok öğrenciler özel lise veya açık liseye geçerek eğitimlerini tamamlıyorlar. Bizim eğitim kadromuzun güçlü olması ve eğitimle ilgili yaptığımız doğruların fazla olması nedeniyle öğrencilerimiz böyle bir şeye ihtiyaç duymuyorlar. Böylelikle başladığı okuldan mezun olmayı öncelik olarak görüp, buradan diplomasını alıp mezun oluyor. Bizde bu süreç içerisinde öğrencilerimizi hem hayata hem de yükseköğretime en iyi şekilde hazırlayabilmek için çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmalarımızda velilerimizle iş birliği içerisindeyiz, veli eğitimlerimiz yapılıyor, velilerimize psikolojik danışmanlık yapıyoruz.

Öğrenciler Okulunu Seviyor ve Okulunda Mutlu

Öğrencilerimizle birebir ilgileniyoruz. Her öğrencinin kişisel, psikolojik ve sosyal gelişimiyle birebir ilgilenen bir okuluz. Bu süreçte çocukların gelişmesi için birçok noktada bilimsel, sportif ve sosyal aktivitelerde okulumuz tarafından gerçekleştiriliyor. Bu aktiviteler içerisindeki çeşitli yarışma ve etkinliklerde yer alıyoruz. Okulunu seven, okulunda mutlu olan bir öğrenci kitlemiz var. Velilerimiz, öğretmenlerimiz ve okul personellerimizin hepsi okulundan çok memnun. Bu bilinci oluşturmak için eğitim, öğretim süreci içerisindeki iletişimi çok üst düzeyde tutuyoruz. Yönetişim ve iletişimi birleştirerek bütün süreçleri sağlıklı bir şekilde yürütmek için elimizden gelen tüm çabayı, gayreti en iyi şekilde gösteriyoruz”  dedi.

İşin Kolayına Kaçmıyoruz

Eğitimin sadece sınav kazanmak olmadığını dile getiren Küçükaydın; “Pandemi süreci ve bu süreçle beraber yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle ayrılan ailelerin sayısında çoğalma oldu. Anne baba arasındaki çatışmalar öğrencilere yasıyor ve öğrenci ister istemez psikolojik bunalım içerisine girerek derslerden uzaklaşmaya başlıyor. Biz bu öğrencilerimizi çok yakından takip ederek, onlara her türlü rehberlik ve psikolojik destek imkânı sağlıyoruz. Okul içerisinde sosyalleşmeleri içinde aktivite sayımızı arttırdık. Bu bağlamda tüm personellerle birlikte her sabah ders öncesi halat çekme, çuval yarışı ve yumurta yarışı gibi aktiviteler yapmayı düşünüyoruz. Çocuğun içindeki enerjiyi atmasını sağlayarak ve sosyalleşmesine katkı sağlayarak içine kapanmasını önlemiş olacağız. Biz problemli bir öğrenci tespit ettiğimizde onu okuldan uzaklaştırmak veya başka bir okula göndermek yerine bu öğrenciyi topluma ve hayata kazandırmaya çalışıyoruz. İşin kolayına kaçmıyoruz. Biz eğitimcilerin görevi kurtarabildiğimiz kadar insan kurtarmaktır. Başarı şuan sadece sınav kazanmaya indekslendi ama eğitim bu değil. Çocuğu topluma kazandırmaktır önemli olan. Topluma kazandırılan bireyler doğru yolda gittikleri zaman er ya da geç başarıya ulaşırlar.” ifadelerini kullandı.


Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

Cumhur İttifakı Keşan Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Anıl Çakır’ın “Benim kadınlarım Cumhuriyet kadını. Cumhuriyet Kadınları geliyor. ‘Bizimkiler ne’ diyor. Seninkileri bilmem. Bizimkiler öyle. Ne deyim sana mı soracağım?

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

Dünyaca ünlü astrolog Michaela Astro Hande Erçel’e evlilik konusunda uyarıda bulundu.

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

“Gidiyorum” isimli şarkıyı daha güncel ritimlerde hause saundla farklı bir boyuta taşıyan aranjör koltuğundaki Emre Karaçay, klasikleşmiş eseri kimsenin beklemediği bir tarza getirdi.

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, mahalle mitingleri kapsamında Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu.

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Büyükçekmece Şubesini ziyaret etti. Erol, ADD üyelerinin sorularını cevaplarken, asla dernekler arasında bir ayrımın olmayacağını söyledi.

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme yükünün ortadan kalkması için tüm kamu kurumlarına elektronik ortamda oluşturulan belgelerin dijital olarak saklanması konusunda uyardı.

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak hizmetlerimizi kişilere, gruplara ve çıkar çevrelerine göre değil, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza göre belirledik” dedi.

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, nevruz kutlamalarının yapıldığı etkinlikte ilçe sakinlerinden destek istedi.

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Bu merkez sadece bir binadan ibaret değil, aynı zamanda engelli bireylerimiz için yepyeni bir dünya, nefes, umut ve sevgi dolu bir ortam olacak” ifadelerine yer verdi.

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Alper Taban'a sevgi seli

Alper Taban'a sevgi seli

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Konya Selçuklu'da kuşak sınavı heyecanı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Ünlü oyuncu 'mor gözlük' farkındalığı

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Eğitim İş Gölcük Temsilciliği’nde seçim

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.