Kadıköy Belediyesi bir ilke daha imza attı..!

Kadıköy Belediyesi bir ilke daha imza attı. Kadıköy, kamu kaynaklarının doğru kullanımını ölçümleyen “Entegre Rapor” uygulamasını devreye sokan dünyada ilk belediye oldu.

GÜNCEL 31.01.2019 17:52:12 5264 0
Kadıköy Belediyesi bir ilke daha imza attı..!

İnsani Gelişim Vakfı İlçeler Endeksinde ikinci sırada yer alan ‘’Vatandaş Bakışıyla İstanbul İlçelerinin Belediye Yönetişim Karnesi”nde en yüksek puanı alan Kadıköy Belediyesi bir ilki daha gerçekleştirerek Entegre Rapor uygulamasını devreye sokan dünyada ilk belediye oldu.

Entegre raporlama ile belediyenin çalışmaları mercek altına alınarak hangi kaynakların nerede, nasıl, hangi ihtiyaçlara göre kullanıldığı, sonuçlarının ne gibi değişimler yarattığı izleniyor.

Küresel kurumların, kaynakların doğru kullanımı için benimsediği Entegre Raporlama uygulaması Beşiktaş Conrad Otel’de düzenlenen “Türkiye’de Entegre Raporlama” konferansında tartışıldı. Toplantıya katılan Dünya Entegre Raporlama Ağı Başkanı Richard Howitt “Yedi senedir bir kamu örneği yaratmaya çalışıyoruz. Kadıköy Belediyesi bunu yapan ilk kamu kurumu olduğu için çok mutluyuz. Dünyada ilk belediye Entegre Raporunu yayınlama çabanızı candan kutlarım” dedi.

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ise “Bu raporlamanın hem Kadıköy Belediyesi’nin çalışmalarının kalitesini arttıracağına hem de diğer kamu kurumlarına örnek olacağına inanıyorum” dedi. Konferansın açılış konuşmasını yapan Entegre Raporlama Türkiye Ağı Başkanı Prof. Dr. Güler Aras ise “Entegre raporlama sadece şirketler için değil, sivil toplum kurumları ve kamu kurumları için de gereklidir” diye konuştu.

DÜNYANIN EN YAŞANABİLİR 50 KENTİ ARASINDA YER ALAN KADIKÖY’DEN BAZI VERİLER:

Kadıköy Belediyesi’nin kaynakların vatandaşların önceliklerine uygun olarak kullanılmasını ölçümleyen Entegre Raporunda, şu sonuçlar öne çıktı:

-Kendi kaynaklarını dengeli ve verimli kullanan, borcu olamayan belediye

-Sağlıklı Kentler Birliği, 2017 Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulamalar Ödülü

-İDEA, Akademi, TAK ile toplumsal öğrenme ortamları oluşturma ve 3 bini aşkın öğrenciye eğitim desteği

-İnsani Gelişim Vakfı İlçeler Endeksi’nde Kadıköy ilk 2’de yer aldı

-Çalışan eğitim seviyesinde artış, kadın erkek çalışan dengesinde iyileşme

-21 Gönüllü Evi ile 8.678 gönüllü yurttaş gönüllü etkinliklerine katıldı

-Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı, Yaşlı Dostu Kentler ve Topluluklar Küresel Ağı’na, Uluslararası Yerel Çevre Girişimleri Konseyi’ne üye oldu

-Yeşil alanını 20 bin metrekare arttıran ve ilçe düzeyinde ilk İklim Eylem ve Uyum Planı’nı hazırlayan belediye oldu.

ENTEGRE RAPOR NEDİR?

Entegre rapor, bir kurumun stratejisi, yönetimi, performansı ve gelecekten beklentilerinin kısa, orta ve uzun vadede nasıl değer yarattığının değerlendirmesidir.


İş İnsanı Sakin Aruk'tan Böbrek Vakfı'na Destek

.

Balcıoğlu, Belediye Personeliyle Buluştu

Alipaşa'daki Ek Hizmet Binasında belediye personeliyle bir araya geldi. Toplantıda, Başkan Balcıoğlu belediye çalışanlarına hitaben önemli açıklamalarda bulundu.

Kamberoğlu, Egolarını Yenemediler..!

Esenyurt ve Kıraç'ın saygın siyasetçi iş adamlarından Oruç Kamberoğlu ile 2024 yerel seçim sürecine dair çok özel bir röportaj yaptık.

KADINLARA KORUNMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ

Üç aylık ücretsiz programda savunma sanatı uzmanlarından temel eğitim alan kadınlar, tacize ve şiddete karşı koyabilme kabiliyeti geliştiriyor.

HOBİ BAHÇELERİ SAHİPLERİYLE BULUŞTU

Her biri 15 metrekareden oluşan 133 parselde vatandaşlar doğayla iç içe, kendi ürettikleri ürünleri sağlıklı bir ortamda yetiştirirken boş zamanlarını da en güzel şekilde değerlendirebilme fırsatı bulacak.

BALIKÇI KENAN’DA UCUZ BALIK KAMPANYASI DEVAM EDİYOR

Denizlerde av yasağı başladı. 4,5 ay sürecek olan yasağın son gününde balıkçıların yüzü güldü. Denizlerin bu sezon bol ve bereketli geçtiğini belirten Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, “Ucuz balık kampan

Balcıoğlu’ndan İlçe Emniyet Müdürlüğüne Ziyaret

Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu ve beraberindeki Belediye Meclis Üyeleri, Silivri İlçe Emniyet Müdürü Cemil Erim’i makamında ziyaret etti.

Savunma Sanayi iftiraları rakamlarla çürüttü!

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB), BAYKAR teknolojiye atılan iftiralara yönelik yaptığı yazılı açıklamada söz konusu iddiaları rakamlarla çürüttü.

Kalp kapağı hastalıklarına dikkat!

Prof. Dr. Aleks Değirmencioğlu, kalp kapağına bağlı oluşan hastalıkların hayatı tehdit edebilen ciddi sorunlara yol açabileceğine dikkat çekti.

Gümrük'ten 8 milyar TL'lik rekor yakalama!

Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Gümrük Muhafaza birimleri 2024 yılı ilk çeyreğinde yürütülen başarılı operasyonlar neticesinde, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık yüzde 300 arttı.

İşsizlik verileri açıklandı

Türkiye'de işsizlik oranı, Şubat ayında bir önceki aya göre 0,3 puan azalarak yüzde 8,7 oldu. TÜİK'in açıkladığı İşgücü İstatistikleri'ne göre bu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 78 bin kişi olarak belirlendi.

Motobike 2024'te Motosiklet Tutkunlarından Yoğun İlgi

Motor, Motobike 2024 Fuarı’na, tüm markalarının teşhirini gerçekleştirdiği büyük bir stand ile katılım sağladı. 4 gün boyunca süren fuar, 135.000'den fazla motosiklet tutkununu bir araya getirdi.

Cinsel Durgunluk Sona Erdi

Bu araştırmaya katılan 1.167 kadına ve 2.543 erkeğe yöneltilen sorulara verilen cevaplar genel eğilimi ortaya koyuyor.

ÇEVİÇELLE'den Basın Bülteni

ÇEVİÇELLE, Çevreci İşletmeler Çocuklarla El Ele kampanyası ile ilkokullardaki çocuklara eğitim seti ulaştırmaya devam ediyor.

KAMUOYUNA DUYURULUR…

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, önceki dönem Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı, kendisini hedef alan paylaşımlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.