Kadına Yönelik Şiddet Konuşuldu

Büyükçekmece Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘ Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele’ paneli düzenlendi.

İSTANBUL 17.01.2020 16:27:46 3702 0
Kadına Yönelik Şiddet Konuşuldu

Kadına Yönelik Şiddet Konuşuldu

Büyükçekmece Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘ Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele’ paneli düzenlendi.

Büyükçekmece Şehit Şirin Diril Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans salonunda düzenlenen panele Büyükçekmece Kaymakamı Dr. Mehmet Özel,  İlçe müftüsü İrfan Üstündağ, Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun ve konuşmacı olarak Öğr. Gör. Uzman Klinik Psikolog-Akademisyen Serkan Özyağlı, Dr. Öğr. Üyesi İlahiyatçı-Akademisyen Abdullah Tırabzon ve Dr. Hukukçu-Akademisyen Necip Taha Gür ve öğretmenlerin, öğrencilerin katıldığı panel Nezahat Kanlı moderatörlüğünde gerçekleştirildi.

“Dayak Yiyen Bir Erkeğim”

Kadına yönelik şiddet başlığı altında kendisinin de dayak yiyen bir erkek olduğunu söyleyen Öğr. Gör. Uzman Klinik Psikolog-Akademisyen Serkan Özyağlı “ dayak yiyen bir erkek olarak zulmün ne olduğunu bilerek geldim. Zulme uğrayan tarafta adalet yoktur. Bu şimdi konuşulması değil önceden konuşulması gereken bir problem. Aileler, ilişkiler eskisi gibi değil, artık problemler toplumda daha fazla gündeme getirip, dillendiriyoruz. Ekonomik olarak her şey daha da farklılaştı, artık ulaşamadığımız her şeye kolayca ulaşabiliyoruz. Bizi davranışlarımız belirliyor. Artık aile yapılarımız değişiyor ve bu da ebeveyn ve çocuklarında ilişkisi değişiyor demektir. Kadına şiddetin var olduğunu inkar edemeyiz ama bu şiddet emin olun ki yurtdışında daha fazla görülüyor şeklinde konuşarak, ülkemizde kadına şiddet daha az görülüyor” dedi.

“Efendimiz Topluma Rol Modeldir”

Cahiliye toplumunda kadının değerinin olmadığını ve hiçbir haktan faydalanmadığını dile getiren Dr. Öğr. Üyesi İlahiyatçı-Akademisyen Abdullah Tırabzon “ İslam’ın kadına verdiği değeri ve insan olma değerinin arka planını konuşacağız. Hz. Muhammed (s.a.v) öyle bir toplumun içinden çıkmış ki, Allah’ın seçmiş olduğu bir şahsiyettir,  bütün insanlara örnek olabilecek bir rol model olmuştur. Hristiyan geleneğinde kadınlar erkekler için yaratılmıştır. Peygamberimiz, Yüce Allah bir ayetinde, biz sizi bir erkek bir dişiden yarattık. insani olarak hiçbir farkınız yoktur demiştir. Cahiliye döneminde peygamberimiz kadınları en üstün düzeyde tutmuş, diri diri toprağa gömülen kadınların ayaklarının altına cenneti seren bir dini insanlığa getirmiştir” dedi.

 “İslam Şiddeti Onaylar MI?”

İlahiyatçı-Akademisyen Abdullah Tırabzon, İslam dini asla şiddeti onaylamamıştır. Aksine sevgiyi, barışı, adaleti ve saygıyı ön görmüştür, bunların olmadığı yerde şiddetten bahsedilir hal almıştır. İslam’da geçimsizlik olursa anlaşma yoluna girin. Yüce dinimiz iki kız çocuğunu İslami şartlara göre yetiştiren anne ve baba cenneti garantiler diyor. Bizlerde bu çağrılara kulak vererek aile bireylerimizi oluşturmalıyız şeklinde konuştu.

“Aile İçi Şiddeti Bilmek Lazım”

Kadına şiddette kanunları ve alınması gereken önlemleri anlatan Araştırma Görevlisi Dr. Hukukçu-Akademisyen Necip Taha Gür , “medeni kanunda şiddet boşanma sebebi olarak görülüyor. Eziyet, cinsel saldırı ve aynı konutta yaşayıp şiddet gören kadınlar hukuka başvurma hakkına sahiptir. Kanunların amacı; kadınları, çocukları ve takip edilen mağdurları korumaktır.  En büyük şiddet kadınların umursanmadığı zaman başlar dedi.

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

 

 

 

 

 

 


İş İnsanı Sakin Aruk'tan Böbrek Vakfı'na Destek

.

Balcıoğlu, Belediye Personeliyle Buluştu

Alipaşa'daki Ek Hizmet Binasında belediye personeliyle bir araya geldi. Toplantıda, Başkan Balcıoğlu belediye çalışanlarına hitaben önemli açıklamalarda bulundu.

Kamberoğlu, Egolarını Yenemediler..!

Esenyurt ve Kıraç'ın saygın siyasetçi iş adamlarından Oruç Kamberoğlu ile 2024 yerel seçim sürecine dair çok özel bir röportaj yaptık.

KADINLARA KORUNMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ

Üç aylık ücretsiz programda savunma sanatı uzmanlarından temel eğitim alan kadınlar, tacize ve şiddete karşı koyabilme kabiliyeti geliştiriyor.

HOBİ BAHÇELERİ SAHİPLERİYLE BULUŞTU

Her biri 15 metrekareden oluşan 133 parselde vatandaşlar doğayla iç içe, kendi ürettikleri ürünleri sağlıklı bir ortamda yetiştirirken boş zamanlarını da en güzel şekilde değerlendirebilme fırsatı bulacak.

BALIKÇI KENAN’DA UCUZ BALIK KAMPANYASI DEVAM EDİYOR

Denizlerde av yasağı başladı. 4,5 ay sürecek olan yasağın son gününde balıkçıların yüzü güldü. Denizlerin bu sezon bol ve bereketli geçtiğini belirten Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, “Ucuz balık kampan

Balcıoğlu’ndan İlçe Emniyet Müdürlüğüne Ziyaret

Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu ve beraberindeki Belediye Meclis Üyeleri, Silivri İlçe Emniyet Müdürü Cemil Erim’i makamında ziyaret etti.

Savunma Sanayi iftiraları rakamlarla çürüttü!

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB), BAYKAR teknolojiye atılan iftiralara yönelik yaptığı yazılı açıklamada söz konusu iddiaları rakamlarla çürüttü.

Kalp kapağı hastalıklarına dikkat!

Prof. Dr. Aleks Değirmencioğlu, kalp kapağına bağlı oluşan hastalıkların hayatı tehdit edebilen ciddi sorunlara yol açabileceğine dikkat çekti.

Gümrük'ten 8 milyar TL'lik rekor yakalama!

Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Gümrük Muhafaza birimleri 2024 yılı ilk çeyreğinde yürütülen başarılı operasyonlar neticesinde, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık yüzde 300 arttı.

İşsizlik verileri açıklandı

Türkiye'de işsizlik oranı, Şubat ayında bir önceki aya göre 0,3 puan azalarak yüzde 8,7 oldu. TÜİK'in açıkladığı İşgücü İstatistikleri'ne göre bu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 78 bin kişi olarak belirlendi.

Motobike 2024'te Motosiklet Tutkunlarından Yoğun İlgi

Motor, Motobike 2024 Fuarı’na, tüm markalarının teşhirini gerçekleştirdiği büyük bir stand ile katılım sağladı. 4 gün boyunca süren fuar, 135.000'den fazla motosiklet tutkununu bir araya getirdi.

Cinsel Durgunluk Sona Erdi

Bu araştırmaya katılan 1.167 kadına ve 2.543 erkeğe yöneltilen sorulara verilen cevaplar genel eğilimi ortaya koyuyor.

ÇEVİÇELLE'den Basın Bülteni

ÇEVİÇELLE, Çevreci İşletmeler Çocuklarla El Ele kampanyası ile ilkokullardaki çocuklara eğitim seti ulaştırmaya devam ediyor.

KAMUOYUNA DUYURULUR…

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, önceki dönem Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı, kendisini hedef alan paylaşımlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.