Kanser Tedavisine Gen Haritalama Testi..!

Geçmiş yıllarda bilim kurgu olarak görülen kapsamlı gen haritaları, bugün kanser tedavisi için dönüşümün anahtarı konumunda bulunuyor.

VİDEO GALERİ 24.09.2018 19:04:13 5259 0
Kanser Tedavisine Gen Haritalama Testi..!

Kişiselleştirilmiş kanser tedavisine gen haritalama testleri yol gösteriyor

Geçmiş yıllarda bilim kurgu olarak görülen kapsamlı gen haritaları, bugün kanser tedavisi için dönüşümün anahtarı konumunda bulunuyor. Dünyanın öncü kanser gen haritalama testi FoundationONE, kişiselleştirilmiş kanser tedavisinde hasta ve hekimlere anlamlı bir yol haritası sunuyor.

 

Yakın bir süre öncesine kadar vücutta ilk kez görüldükleri yere göre sınıflandırılan kanserler, hastalığın itici gücü olan gen değişiklikleri keşfedildikçe artık çok daha doğru bir biçimde kategorize edilebiliyor. Türkiye'de İnfogenetik adı altında hizmet veren Foundation Medicine’in sunduğu kanser gen haritalama testlerinden FoundationOne, kanserle ilişkisi olduğu bilinen 315 farklı gendeki tüm genomik değişiklikleri tespit edebiliyor. Tümörün, vücudun neresinde bulunduğu fark etmeksizin yapılabilen bu testler, genetik değişikliklerin güncel tedaviler ve klinik çalışmalarla eşleştirilmesine yardımcı olarak hastalar ve hekimlerine kişiselleştirilmiş kanser tedavi haritası sunuyor.

 

Kanser artık sadece bir hastalık olarak değil; her biri kendine has özelliklere ve kendi genetik yapısına sahip yüzlerce hastalıktan oluşan bir koleksiyon olarak değerlendiriliyor. Örneğin, 2004 yılına kadar akciğer kanseri, belirli genlerin anormal işlev göstermesi nedeniyle oluşan tek bir hastalık olarak biliniyordu.[1] Günümüzde akciğer kanserlerinin yüzde 70'inden fazlasının belirli genlerde meydana gelen değişikliklerden kaynaklandığı tespit edildi.[2] Kanserin aynı organda görülse dahi farklı olabildiğinin anlaşılmasıyla beraber, yenilikçi tedaviler de kişiye özel çözümlere odaklanmaya başladı. Kişiye özel tedavi yaklaşımının önemli bir yapı taşı olan hedefe yönelik tedaviler, yalnızca genomik değişimlerden etkilenmiş olan kanser hücrelerini hedef alıyor.[3]

 

Kansere ilişkin moleküler bilgi hızla artarken, kanserle ilgili verileri toplamak ve işlemek için yeni yollar bulunmaya devam ediliyor. Foundation Medicine’in kanserde kişiye özel tedaviyi gerçeğe dönüştürme vizyonuyla geliştirdiği FoundationONE testlerinin sonucunda sunulan kapsamlı raporda önemli içgörüler yer alıyor. Rapor, hekimlere her hasta için hedefe yönelik tedavi seçeneklerini belirlemede yardımcı olabilecek ve hastalığın ilerlemesi durumunda gelecekteki hareket yollarını şekillendirmek için tedavi yolculuklarını haritalandıracak değerli bilgiler sağlıyor.


Bayramı gönüllerince kutladılar

104 yıl önce Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ve Türk halkının tüm dünyaya egemenliği ilan ettiği gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı her yılda kutlandı.

Güzel, Makamı Çocuklara Teslim Etti

Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda başkanlık makamını çocuklara teslim etti.

Çölyak Hastalarını Yalnız Bırakmıyor..!

Esenyurt Belediyesi, glüten içeren besinlere alerjisi olan çölyak hastalarına, beslenme şekline uygun ürünlerin yer aldığı gıda paketi yardımında bulunarak onların sağlıklı yaşamasına katkı sunmaya devam ediyor.

Beylikdüzü Belediyesi 23 Nisan’da Hatay’da

Renkli görüntülere sahne olan etkinliklerdeki gösteriler büyük beğeni kazanırken, çocukların neşesine velilerde eşlik etti.

ÇOCUKLAR UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞADI

23 NİSAN’DA 10 BİN BALIK EKMEK ÜCRETSİZ DAĞITILDI

Eğitimcilerden Başkan Erdoğan'a açık mektup:

Bilim ve Eğitim Camiasından Başkan Erdoğan'a Müfredat Açık Mektubu

Çocuklar Belediye Başkanlığı Koltuğunu Devraldı

Balcıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında başkanlık koltuğunu bir günlüğüne Silivri'nin farklı okullarından gelen çocuklara devretti.

Özer, ‘Evde Sağlık Hizmeti” ile komşularının yanında

Esenyurt Belediyesi, sağlık durumu hastaneye gitmeye elverişli olmayan hastalar için sürdürdüğü “Evde Sağlık Hizmeti” desteğine ara vermeden devam ediyor.

Çalık: Evlatlarımıza Aydınlık Bir Gelecek Bırakmak İstiyoruz

Onun için bütün hizmetlerimizin temeline mutlaka çocuklar var. Çocuklar geleceğimizin güvencesi, çocuklar bizim yaşama sevincimiz.

Tuğba Özay Ben Amerika'da Doğsaydım!

7 yaşında Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Deneme Sahnesi’nde tiyatroya başladım. İlkokul üçüncü sınıfta senaryolar, tiyatro oyunları yazmaya başladım.

Balcıoğlu, Afet Hazırlıklarını Masaya Yatırdı

Balcıoğlu, Tekirdağ Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan ve Tekirdağ AFAD İl Müdürü Tezcan Buçan ile Silivri Afet Koordinasyon Merkezinde bir araya geldi.

Balcıoğlu "Ahşabın Hikayesi" Sergisinin Açılışını Gerçekleştirdi

"Ahşabın Hikayesi" isimli ahşap sergisinin açılışını yaptı. Serginin açılışında konuşan Başkan Balcıoğlu, sanatseverlerle birlikte sergiyi gezdi ve eserler hakkında bilgi aldı.

Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon

023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Dörtlü Final maçları Ankara THF Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu'nda oynandı.

Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesi kullanılarak yayınlanan yatırım ilanlarına ilişkin açıklama İletişim Başkanlığı'ndan geldi.

Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.