Zorlu geçen günlerin sonunda bebeklerine kavuşan Vedat ve Sabiha Karadağ çifti, “Büyük bir şok sonrası yaşadığımız üzüntü, bebeğimizin sağlığına kavuşmasıyla sevince dönüştü” sözleriyle mutluluklarını dile getirdi.
Heyecanlı Bekleyiş Endişeye Dönüştü
Diyarbakır’da yaşayan Vedat ve Sabiha Karadağ Çifti, anne-baba olma heyecanıyla, dünyaya gelecek bebeklerinin hayalini kurarken, 39. haftada 2800 gram olarak dünyaya Nofa bebeğin sağlık sorunu nedeniyle büyük bir şok yaşadı. Bebek, kuyruk sokumunda bir kitle ile doğmuştu. Cerrahi müdahale gerekliydi ve bebek Nofa acil olarak Memorial Dicle Hastanesi’ne sevk edildi. Burada Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Taner Kamacı’nın yaptığı muayene ve tetkiklerin ardından, tıpta “sakrokoksigeal teratom” adı verilen 10 cm’lik ortalama bir kavun büyüklüğünde bir tümörün varlığı doğrulandı.
Başarılı Bir Yoğun Bakım Süreci
Nofa Bebek, Op. Dr. Taner Kamacı tarafından ameliyata alındı ve dünyaya gelişinin üçüncü gününde başarılı bir operasyonla kuyruk sokumuna yerleşmiş olan tümörden kurtuldu. 2 saat süren ameliyattan sonra yenidoğan yoğun bakım süreci başlayan bebek, yaşam destek tedavisi devam eden 21 günün sonunda sağlıklı bir şekilde taburcu edilerek ailesine kavuştu.
Her 35- 40 Bin Bebekte Görülebiliyor
Yeni doğan bebeklerin ortalama 35-40 bininde bu tür tümörlerin görülebildiğini söyleyen Op. Dr. Kamacı, “Kız çocuklarında erkeklere oranla 2-3 kat daha fazla ortaya çıkabilir ve genelde anne karnındayken perinatal uzmanları tarafından fark edilebilir. Erken tanının önemli olduğu bu tümörlerin varlığında, hasta vakit kaybetmeden ameliyatla alınmalıdır. Tedavinin gecikmesi durumunda, özellikle erkek çocuklarda bu oluşumlar kötü huylu yapılara dönüşebilir. Cerrahinin, deneyimli çocuk cerrahisi uzmanları tarafından yapılmasının yanı sıra yenidoğan yoğun bakım ünitesinin bulunduğu tam teşekküllü bir hastane ortamı da çok önemlidir” ifadelerini kullandı.
Erken Tanı Tedavide Başarı Sağladı
Op. Dr. Taner Kamacı, “Nofa Bebeğin şansızlığı anne karnında tümörün fark edilememiş, şanslı tarafı ise doğumdan hemen sonra fark edilmiş olmasıydı. Böylelikle bize yönlendirilen hastayı, tüm muayene ve tetkiklerinin ardından ameliyata aldık. Ameliyattan sonra patolojiye gönderdiğimiz tümörün iyi huylu çıkması da bizi ayrıca sevindirdi. Erkenden fark edilmemiş, tedavi için zaman kaybedilmiş olsaydı bu tümörün de kötü huyluya dönüşme ihtimali vardı” dedi.
Yaşadığımız Büyük Şok Mutlulukla Sonuçlandı
Bebeklerini mutlulukla kucaklarına alan Karadağ Çifti, “Bebeğimiz için tek çare ameliyattı ve biz çok korkmuştuk. Ameliyattan sonra yoğun bakım tedavisi ve temiz çıkan patoloji raporu sonrası ona sağlıkla kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hayat mücadelesini kazanıp bizlere rahat bir nefes aldıran bebeğimize Nofa adını koyduk. Bu duyguyu tarif etmek gerçekten çok zor ve bize bu güzel anları yaşatan doktorumuza minnettarız” diye konuştu.
HABER / ERCAN KUTLU - Memurlara verilen 8.043 TL’lik seyyanen zammın emeklilere yansıtılmaması yargıya taşındı. Yargıtay emekli hâkimi Seyfettin Çilesiz’in açtığı davada Memur-Sen yöneticileri ve avukatları duruşmada yer aldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Esenyurt Belediyesi, öğrencilerin temiz ve sağlıklı içme suyuna ücretsiz erişimini sağlamak amacıyla okullara su sebili yerleştirme uygulamasını hayata geçirdi.
Büyükçekmece İş Adamları Derneği BİAD ve İktisadi ve Kültürel Kalkınma Platformu İKAP Genel Başkanı, siyasetçi ve iş insanı Muhammed Mustafa Karayün, Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen ve TOKİ ile Emlak Konut iş birliğiyle hayata geçirilecek Gürpınar Kentsel Dönüşüm Projesi’nin tanıtım programı yoğun katılım.
HABER / ZEYNEP ÇAĞLAR / EĞİTİMDEN HABERLER - Esenyurt Siteler Ortaokulu Müdürü Ferdi Altın, uzun yıllara dayanan eğitim yöneticiliği tecrübesiyle ilçede örnek gösterilen isimler arasında yer alıyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Esenyurt İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Şehit Öğretmenler Anısına Öğretmenler Arası Voleybol Turnuvası,
HABER: NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi tarafından hayata geçirilen Beylikdüzü Aziz Sancar Bilim ve Sanat Merkezi ile Beylikdüzü Planetaryumu, çocukları ve gençleri bilim, sanat ve uzayla buluşturmaya devam ediyo
HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Beylikdüzü Kaymakamı Bülent Karacan ve İlçe Millî Eğitim Müdürü Zekeriya Postacı, okul ziyaretleri yaptı.
HABER: NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Esenyurt, büyük düşünür ve mutasavvıf Hz. Mevlana’nın vuslatının yıl dönümünde anlamlı bir buluşmaya ev sahipliği yaptı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi, İstanbul Teknik Üniversitesi iş birliğiyle Afetlere Karşı Kentsel Dirençlilik Çalıştayı düzenledi.
HABER / M. MUSTAFA KARAYÜN / ESENLER - Esenler Belediyesi Futbol Gelişim Merkezi, Türk futbolunun geleceğine katkı sağlayacak önemli bir eğitime ev sahipliği yapıyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Esenyurt İlçe Millî Eğitim Müdürü Tayfun Özyolcu, Bilim Sanat Merkezi Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme Sınavı kapsamında Esenyurt Bilim ve Sanat Merkezini ziyaret etti.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.