Kelimeler, Hayallerle Dans Eder…

Herkesin iç dünyasına hitap edebilecek duygular olduğuna inanıyorum.

GÜNCEL 11.12.2018 15:23:18 5214 0
Kelimeler, Hayallerle Dans Eder…

Kelimeler, Hayallerle Dans Eder…

Büyük Türkiye Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Yazar Ahmet Karayün, “Bana Biraz Sen Lazımsın” kitabının yazarı Şenay Ertuğrul Seçkin ile çok özel röportaj yaptı.

O bir hemşire… Meslekteki 25. Yılına rağmen, edebiyatı kendisini ifade etme biçimi olarak görüyor ve ikinci kitabıyla okurlarının karşısına çıkıyor. Adom Yayıncılık’tan yayınlanan "Bana Biraz Sen Lazım" kitabından sonra şimdi de Kayıp Satırlar kitabıyla raflarda yerini alan yazar Şenay Ertuğrul Seçkin ile keyifli bir söyleşi yaptık. Sizi, okumak, yazmak ve kitapların dünyası ile ilgili yaptığımız röportajla baş başa bırakıyoruz.

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

1975 Ankara Beypazarı doğumluyum. Evli iki çocuk annesiyim. Atatürk Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi mezunuyum. Meslekte 25. yılımı çalışıyorum. İlk kitabım, Bana Biraz Sen Lazım; ikinci kitabım, Kayıp Satırlar.

Yeni çıkan kitabınız “Kayıp Satırlar” ile ilgili okurlarınıza biraz bilgi verir misiniz? Ne bulacaklar bu kitapta?

İlk kitabımla benzer içerikte ve günlük hayata dair yazılarım var. Herkesin iç dünyasına hitap edebilecek duygular olduğuna inanıyorum.

Yazmaya nasıl başladınız? Bu sizin için bir tutku muydu? Yazma yeteneğiniz olduğunu nasıl fark ettiniz?

Yazmaya lise yıllarımda başladım. Şiire düşkünlüğüm hep vardı. Öğretmen anne ve babanın etkisi diye düşünüyorum. Yazmak tutku değil yaşam biçimi. Herkesin kendini ifade ettiği bir yolu vardır muhakkak. Ben yazmayı seçtim.

Kitaplarınızda vurguladığınız ana tema nedir? Okuyucularınızın hangi duyguyu hissedip birebir yaşamasını istersiniz?

Ana tema net olarak şudur diyemem. Bir şiirde anneyim bir diğerinde evlat yani herkes ’im herkes ’ten olanım. İçten gelen, günün getirdiği duygu düşünceyim. Okuyucu eğer şiir seviyorsa zaten beni anlar. Ufak düz yazı şeklinde denemelerim de şiirsel dille yazıldığı için; kitaplarım da aynı duyguları veriyor bence.

Yazılarınızda yaşantınızdan parçalar var mı yoksa tamamen hayal gücüne mi dayanıyor?

Yazdıklarım duygularımdır, yazdıklarım yaşadıklarımdır. İnsan hmeden nasıl yaşar, nasıl yazar bilmiyorum? Hayal gücü elbet var. Kelimeler hayallerle dans eder kâğıt kalemde.

Türkiye’yi Dünya ülkelerine göre sıralamaya alırsak okuma oranı en düşük ülkelerden biri… Okuma oranını iyileştirmek adına neler yapılabilir? Neden okumayı seven bir millet değiliz?

Çağımız iletişim çağı ama en iletişimsiz zamanları yaşıyoruz. İnsanlar birbirini dinlemiyor ki birinin yazdığını okusun o kitapta kendini bulsun. Günü kurtarmaca bir hayat bakışı ile yaşandığını düşünüyorum. Anne baba, çocuğunun kitap okumasını istiyorsa ona örnek olmalı, sanal dünyadan uzaklaşıp gerçek hayata dönmeli. Doğada her şey, her hareket taklit üzerinedir. Sen kitap okursan; eşin de dostun da çocuğun da çevren de kitap okur.

 

 

 

 

Kitaplarınızı ne kadar sürede yazıyorsunuz? Yazarken belli başlı kurallarınız var mı? Varsa bunlar neler?

Kitap ya da yazı yazmanın belli bir zamanı yok. Bunun bir düzeni olduğuna inanmıyorum. ‘Her dua nasibine, her nasip vaktine esirdir’ hiçbir kuralım kaidem yok kitap ile ilgili. Bir şeyler yaşanır bir kenara iki satır karalanır, bir gün karşına çıkar ve o yazdığının üstüne düşünce eklenir, yazı şekillenir.

Hangi tarz kitapları okuyorsunuz? İdolünüz, kendinize yakın htiğiniz yazarlar kimler?

Çok geniş ve çeşitli kitaplar okuyorum. Okuduğum kitaplar belli bir konuyla ilgili değildir. Tarih de severim biyografi de. Mesnevi de okurum Pir Sultan Abdal da.

Sizce bir kitabın başarılı olabilmesi için çok fazla okunması gerekiyor mu? Genel olarak baktığımız vakit; dünya klasiklerine giren bazı romanlar yayınladıkları ilk zamanlar önemsenmiyor ve ya yazarları öldükten sonra değerleniyor. Bu duruma olan bakış açınız nasıl? Bir kitap çok okunursa mı değerli, başarılı vs. olur?

Günümüz Türkiye’sinde kitabın başarılı olması o kişinin toplum tarafından kabul edilmesi ile ilgisi olduğunu düşünüyorum. Çoğu başarılı yazarın bilinmeyen kitapları var. Kendimi yazar şair diye de adlandırmıyorum;  çünkü bu işi yapan çok başarılı ve profesyonel insanlar var. Ben henüz öğrenciyim, kendimin öğrencisiyim. Son zamanlarda çok kitap çıktı yazar olmanın o kadar kolay olduğunu düşünmüyorum. İki kelam ettik diye bu unvana layık değilim. Bizimki ahval-i beyan.

Gelecekte gerçekleştireceğiniz projeleriniz neler? Yeni bir kitap yazıyor musunuz veya yazacak mısınız?

Gelecek dediğimiz, kocaman muamma. Evet, yazıyorum her an her yerde yazılacak bir sürü duygu, düşünce, hayatlar var. Kalemim yettikçe, dilim döndükçe, beyin düşünüp ürettikçe yazmak durmayacaktır bende.

 


Balcıoğlu, Belediye Personeliyle Buluştu

Alipaşa'daki Ek Hizmet Binasında belediye personeliyle bir araya geldi. Toplantıda, Başkan Balcıoğlu belediye çalışanlarına hitaben önemli açıklamalarda bulundu.

Kamberoğlu, Egolarını Yenemediler..!

Esenyurt ve Kıraç'ın saygın siyasetçi iş adamlarından Oruç Kamberoğlu ile 2024 yerel seçim sürecine dair çok özel bir röportaj yaptık.

KADINLARA KORUNMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ

Üç aylık ücretsiz programda savunma sanatı uzmanlarından temel eğitim alan kadınlar, tacize ve şiddete karşı koyabilme kabiliyeti geliştiriyor.

HOBİ BAHÇELERİ SAHİPLERİYLE BULUŞTU

Her biri 15 metrekareden oluşan 133 parselde vatandaşlar doğayla iç içe, kendi ürettikleri ürünleri sağlıklı bir ortamda yetiştirirken boş zamanlarını da en güzel şekilde değerlendirebilme fırsatı bulacak.

BALIKÇI KENAN’DA UCUZ BALIK KAMPANYASI DEVAM EDİYOR

Denizlerde av yasağı başladı. 4,5 ay sürecek olan yasağın son gününde balıkçıların yüzü güldü. Denizlerin bu sezon bol ve bereketli geçtiğini belirten Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, “Ucuz balık kampan

Balcıoğlu’ndan İlçe Emniyet Müdürlüğüne Ziyaret

Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu ve beraberindeki Belediye Meclis Üyeleri, Silivri İlçe Emniyet Müdürü Cemil Erim’i makamında ziyaret etti.

Savunma Sanayi iftiraları rakamlarla çürüttü!

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB), BAYKAR teknolojiye atılan iftiralara yönelik yaptığı yazılı açıklamada söz konusu iddiaları rakamlarla çürüttü.

Kalp kapağı hastalıklarına dikkat!

Prof. Dr. Aleks Değirmencioğlu, kalp kapağına bağlı oluşan hastalıkların hayatı tehdit edebilen ciddi sorunlara yol açabileceğine dikkat çekti.

Gümrük'ten 8 milyar TL'lik rekor yakalama!

Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Gümrük Muhafaza birimleri 2024 yılı ilk çeyreğinde yürütülen başarılı operasyonlar neticesinde, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık yüzde 300 arttı.

İşsizlik verileri açıklandı

Türkiye'de işsizlik oranı, Şubat ayında bir önceki aya göre 0,3 puan azalarak yüzde 8,7 oldu. TÜİK'in açıkladığı İşgücü İstatistikleri'ne göre bu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 78 bin kişi olarak belirlendi.

Motobike 2024'te Motosiklet Tutkunlarından Yoğun İlgi

Motor, Motobike 2024 Fuarı’na, tüm markalarının teşhirini gerçekleştirdiği büyük bir stand ile katılım sağladı. 4 gün boyunca süren fuar, 135.000'den fazla motosiklet tutkununu bir araya getirdi.

Cinsel Durgunluk Sona Erdi

Bu araştırmaya katılan 1.167 kadına ve 2.543 erkeğe yöneltilen sorulara verilen cevaplar genel eğilimi ortaya koyuyor.

ÇEVİÇELLE'den Basın Bülteni

ÇEVİÇELLE, Çevreci İşletmeler Çocuklarla El Ele kampanyası ile ilkokullardaki çocuklara eğitim seti ulaştırmaya devam ediyor.

KAMUOYUNA DUYURULUR…

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, önceki dönem Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı, kendisini hedef alan paylaşımlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ramazan Bayramı Çatalca’da Bir Başka Güzel...

Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel ilçede Ramazan Bayramını sabahın ilk ışıklarından itibaren vatandaşlarla bir araya gelerek kutladı.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.