Kış Hastalıklarından Korunun
Bitter çikolata ve nar ile kışı kilo almadan mutlu geçirin
Soğuk kış aylarında en sık görülen grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklardan korunmak için öncelikle beslenmeye dikkat etmek gerekiyor. Beslenme düzenine dikkat edildiği sürece hastalıkları daha kolay atlatmak mümkün. Batıgöz Sağlık Grubu’ndan Diyetisyen Büşra Kaya, kışın bağışıklık sistemini güçlendirmenin yollarını anlattı…
TOKSİK MADDELER ATILIR
“Öncelikle soğuk algınlığından korunabilmemiz için bağışıklık sistemimizi güçlendirmemiz gerekir. Bağışıklık sisteminin güçlendirmenin yolu da antioksidanlardan geçiyor. En güçlü antioksidanlardan olan C vitamininden mutlaka yararlanmamız gerekir. C vitamini bağışıklık sisteminin güçlenmesinin yanında toksik maddelerin atılmasında da önemli rol oynuyor” diyen Diyetisyen Büşra Kaya, C vitamininden zengin besinleri şu şekilde sıraladı:
Kırmızı biber
Yeşil biber
Limon
Greyfurt
Mandalina
Portakal
Maydanoz
Kivi
Brokoli
Alabaş turpu
Çilek
Ananas
BİR BÜTÜN NAR YEMEK YERİNE SALATALARA SERPİŞTİRİN
"Kış mevsiminde daha çok kapalı ortamda vakit geçirdiğimiz için üzerimizde hep negatif bir enerji olur, evde daha fazla vakit geçirdikçe de can sıkıntısı başlar ve istemsizce kendimizi buzdolabının önünde bulabiliriz. “Kışın kilo alıyorum, yazın veriyorum” sorunun kaynağı burada başlıyor." Batıgöz Sağlık Grubu’ndan Diyetisyen Büşra Kaya, kış mevsiminde kilo aldırmadan bizi mutlu eden o mucize besinleri anlattı…
Bitter Çikolata: Çikolatanın mutluluk verdiği hep söylenir. Tabii günlük tüketimde 1-2 parçayı geçmemek şartıyla! Bitter çikolataya süt ilave ederek kendinizi sıcak çikolatayla şımartabilirsiniz.
Semizotu: Omega3 içeriği yüksek olduğundan beyin yorgunluğunu alır ve aynı zamanda depresif durumunuzu dengeler. Zeytinyağlı bir semizotu ve yanında tüketebileceğiniz 1 su bardağı kadar yoğurt sizin için harika bir öğün olacaktır.
Nar: Antioksidan içeriğinin yüksek olması metabolizmamızı hızlandırırken aynı zamanda vücudumuzdaki serbest radikallerle de savaşarak bizi soğuk algınlığına karşı koruyacaktır. Bununla birlikte C vitamininin yüksek olması daha iyi bir ruh hali yaratacaktır. Yalnız meyve tüketimine içerdiği fruktoz miktarı yüzünden dikkat edilmesi gerekiyor. Yani 1 bütün nar olarak tüketmek yerine salataların üzerine serpiştirebilirsiniz.
Ispanak: Kış aylarının en sağlıklı sebzelerinden biri de hiç şüphesiz ıspanak. İçerdiği serotonin, folik asit ve magnezyum sayesinde gevşemenizi ve daha iyi hmenizi sağlayacaktır.
NARLI AYVALI KIŞ ÇAYI
“Hem kış hastalıklarından korunmak, hem de depresif ruh halinden kurtulmak için soğuk kış günlerinde bize en iyi gelecek şey; sıcak bir içecekten başkası değildir” diyen Kaya, kış çayı tarifi paylaştı:
Ihlamur
Ayva
Nar
Limon
Kuru üzüm
Mürdüm eriği
Maydanoz
Elma
Tarçın kabuğu
Tüm malzemeleri 2.5 litre suda kaynattıktan sonra süzüp içebilirsiniz. Malzemelerin miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz ancak çok ekşi olmaması açısından narı yarım çay bardağı kadar koymanız yeterli olacaktır. Bu tarifin içine şeker koymadan sıcak ya da dilerseniz soğutulmuş şekilde tüketebilirsiniz.
Büyükçekmece İş Adamları Derneği (BİAD) ve İktisadi ve Kültürel Kalkınma Platformu (İKAP) Genel Başkanı, siyasetçi ve iş insanı Muhammed Mustafa Karayün, 24 Kasım Öğretmenler Günü için bir kutlama mesajı yayınladı.
AK Parti MKYK Üyesi ve Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Av. Temel Başalan, 24 Kasım Öğretmenler Günü için bir kutlama mesajı yayınladı.
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, 24 Kasım Öğretmenler Günü için bir kutlama mesajı yayınladı.
Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Şenol Saygılı, 24 Kasım Öğretmenler Günü için bir kutlama mesajı yayınladı.
Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Postacı, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Tayfun Özyolcu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Yıldırım, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Mustafa Necati Işık, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Esenyurt Siteler Ortaokulu Müdürü Ferdi Altın, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla anlamlı bir mesaj yayımladı.
Eğitimden Haberler Genel Yayın Yönetmeni ve Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Gazeteci Nezir Karayün, 24 Kasım Öğretmenler Günü için anlamlı bir kutlama mesajı yayımladı.
HABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Alanya’nın iş ve siyaset kulislerini son günlerde hareketlendiren dikkat çekici bir dolandırıcılık iddiası gündemde.
HABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Alanya'da son günlerde siyaset ve iş dünyası kulislerini hareketlendiren çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. İddianın merkezinde, bir siyasetçinin oğlu olduğu öne sürülen bir kişi bulunuyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Türk Eğitim-Sen İstanbul 11 No’lu Şube, Öğretmenler Günü’ne özel anlamlı bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirerek her üye adına bir fidan dikti.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.